Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Зборувам со сите блиски, мене ми е вака на периоди ептен опаѓам, и со апетит и со све, па пак ќе ми е добро, па пак ќе паднам и се така во круг... а сега од менст.можно е да ми е вака, ама морам овие мисли да си ги оттргнам од глава дека нешто ми е, полошо си правам само знам.

2. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Вака…јас пред околу 6-7 години имав големи вртоглавици и тогаш испитав скоро се и испадна дека не е ништо физички. По одредено време се смирија сами од себе и долго време немав никаков проблем.
    Сега по толку време повторно ми се врати таа состојба и прво мислев дека е нешто од притисок ама испадна дека не е.
    И често забележувам дека и пулсот ми е забрзан.
    Покрај вртоглавиците осеќам дека и ми влијаат звуци, промена на светлина од светло кон темно и обратно, во движењето често осеќам како да не држам правец, гужви ми сметаат и на моменти ко да немам воздух и се осеќам ко да ќе колабирам.
    Имам испитано премногу работи и сега последно што ми доаѓа на памет е тоа дека можеби е Анксиозност..
    Дали е можно да имам таков проблем?
    Дали доколку посетам психијатар би било во ред?

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Blesok

Blesok Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    22
    Прво психолог. Разговор. После психијатар. Во денешно време доста се мисли на анксиозност. Но можеби не е тоа кај тебе.

4. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.028
    Треба да се консултираш со психолог, вака делува дека можеби е анкс по тоа што го кажуваш, секако дека е во ред да посетиш и психијатар.Пулсот ти е висок од вознемиреноста, што сама си ја ствараш од стравот дека нешто ќе ти се случи.

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.403
    Допаѓања:
    16.787
    Луѓе јас не можам повеќе.

Никој нема за мене, само молам и никој не иди никаде.

Плачам и заглавувам со мисли.

На Cvekarka и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    2.680
    Дефинитивно да. Комбинација од стрес, хормони, нејадење, лекови може да придонесе. Стави овде дека и дополнително губиш крв и затоа може да ти се створат вртоглавици. Тоа што е количински помалку можеби е затоа што се појавила порано.
    Нема потреба од паника и нервози, нормално е. Ама за да не се повтори, поработи на подобра исхрана, (знам дека е тешко зошто те читав дека работиш на себе) помалку стрес и повеќе позитивни мисли.

За жал не си единствената. Да знаеш колку луѓе имаат заглавено со истите мисли што ги имаш ти, а притоа биле сами во преполни куќи.... Обиди се да престанеш да мислиш дека никој нема тука за тебе туку почни да ги обавуваш работите сама, зошто ти си силна и го можеш тоа. Тешко е ама остварливо, малку по малку и чекор по чекор.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site eve vekje podolgo vreme se macham so treperenje neznam od sto moze da e celi 4 meseci mi treperi celo telo lice race noze.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Фала ти за одговорот, сигурно е од добиеното зошто ми дојде 7 дрна порано, од промена на клима ваљда, за доручек јадев овошје, само тоа и можев, а за ручек веќе ми дојде малце од малце апетитот и си каснав добро со салата, сега за вечета баш добар апетит ми се отвори, ама ќе видиме како ќе е утре, секој ден нова приказна. Се трудам, се борам, ама некогаш е појако од мене, и одма пишувам или звонам на маж ми или мајка ми, и се жалам па така ми поминува. Ќе пробам со поздрава храна зошто имам проблем и со цревата и со запек.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Пиеш терапија или нешто за смирување?

10. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Da pijam zepira pijam heleks magnesium i nevrobion mozno li e da mi se nervi? Bidejki nema del od teloto kade sto ne mi treperi.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Да можно е, и јас пијам зепира тоа ти е елицеа, истото е. Колку време ги пиеш? Може и самите АД да ти ствараат такви симптоми, а тоа може и типични знаци на анксиозност да ти се, не се смируваш со хелексот? И колку време ја пиеш терапијава?

12. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Prvo pocna samo so treperenje na gornite kapaci od ocite potoa se prefrli vo dolnite ocni kapaci trepkanjeto i potoa se prosiri treperenjeto niz celo telo.

13. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Pijam 3 meseci sega 1 mesec prestanav so zepirata i pak e se isto treperenjata prodolzuvaat vase mislenje sovet kade da baram chare?

14. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Se si mislam deka nekomu nesto ke mu se sluci mi udiraat treperenjava na sueverie.

15. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Duri i vegjite mi treperat i ramenjata.

16. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    На своја рака ги прекина зепира? Мал период е 1 месец ништо не ни делувале целосно, за да ги прекинеш. Сега уште повеќе ќе ти бидар изразени физичките симптоми.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Посети невролог за секој случај, можеби нешто со нервите е, не знам само нагаѓам. Ама и од самата анксиозност може да е ова.

18. S.Anne

S.Anne Нов член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Mislite deka nema nisto loso mene me plasat od doma so tie sueveria deka ako ti igralo nesto/treperelo deka nekomu nesto loso ke mu se slucelo.
    Ama vo toj slucaj jas mislam deka nema da ti treperi sve tuku 1 samo ili maks 2 raboti.
    Duri so izvinuvanje i kaj zadnikot imam osekjam treperenje.

19. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    Да, може да е од анксиозноста, и затоа што си ги прекинала зепирата на своја рака ако си ги прекинала лошо си направила, сега ти се враќаат симптомите а може и нови да ти се појават. Напиј се хелекс според дозата што ти ја дале пред 4м, или консултирај се со психијатарот што да превземеш, и оди и на невролог кажи се што ти се случува, направи и ЕЕГ на глава ако треба.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    10.402
    За што ги молиш? За искачање? За шетање? Не моли никого, оди и сама прошетај ако треба, немаш братучедка или комшика, чисто на пијачка или кафе да отидеш? Вози точак, ролери.. и сама ако треба, читај книга, слушај ја Ана Бучевиќ мн помага и е мн позитивна. Се можеш не се секирај, ќе бидеш добра, денов е таков.

На KiT и GirlLove им се допаѓа ова.