Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Probai nesto za migrena ima vo aptekite
    Ili ako sakas da si bides mirna pojdi si na lekar
    I ke moze li da spodelis iskustvo kako ti pominale panicnite napadi i anksioznosta

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    565
    prasanhjeto mi e: dali e normalno vaka da se osekam posle migrena? Prv pat mi bese vo zivot

3. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Da bez gajle cesto mi se slucuva

4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.331
    Допаѓања:
    2.084
    За мигрена треба појак аналгетик - налгесин, ефридол, кетонал.
    Магнезиум па, мачкина кашлица е. Парацетамол и бруфен се за обична главоболка, ако ви помине од нив тогаш тоа не е мигрена. :) Прашајте паталец.

На Amelie1708 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Amelie1708

Amelie1708 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    565
    Ma Gospod zdravje da vi dade!:) Me smirivte. Rabotata e sto jas ne ziveam vo Mk veke 3 godini i sekoj mozen pregled go pravam vo Mk koga odam (odam cesto na 3-4 meseci). Nekako sum po smirena na nas jazik koa ke si zavrsam rabota na dr, zatoa ne mi doagase na um da odam na doktor za glavobolka. Kaj mene stravot e pogolem i od samata bolka, svasta mi odi vo glava i sum dosta ankciozna i nemirna

6. Бибиче

Бибиче Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2025
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    96
    Како се справувате со вртоглавици?. Кај мене више алармантна станува работава :(
    Од анксиозност е, или... ?

7. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Ima li nekoj da mi pomogne panikata stanuva dosadna veke me fakjaat nekoi panicni misli za smrta se voznemiruvam mnogu brzo vo moite misli i cusvo deka ke umram i taka cusvuvam vnatre vo moeto telo deka sekoj moment ke umram ne e normalno kolku i se trudam da nemam negativni misli poftorno mi se pojavuaat

8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.832
    Допаѓања:
    17.907
    Излези надвор.

9. Crc

Crc Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Napraviv edna mala prosetka no poftorno
    Mislite cusvoto me stega grloto bev na lekar mi kazuvaat nema potreba od lekovi mi dadoa b6 b12 i mi vika samata sebe smiruvaj se edno vreme bev mnogu dobra i spokojna sega pak isto
    Vo belgija sum ne go znam dobro jazikot da najdam psiholog da razgovaram
    Probuvam da razgovaram so domasnite i so mazot mi kazuvat ti si luda zosto imas stres panika nema potreba no neznam kako da im kazam deka toa doagja samoto od sebe jas imam doziveano mnogu stresovi za moite 26 godini i mazena vo semejstvo sto e katastrofalno psihicki zamorno ziveev so svekrva nekolku godini koj mentalno me poremeti sega sum sama da so deca i so maz mino nemozam da uzivam vo zivotot mnogu sum mlada za da mislam na ovie raboti odam pravam krvna slika normalna meram sekoj den pretisok normalen ekg normalno zosto togas sekogas mislam na ova ve molam dajte mi nekoj sovet ili iskustvo