Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Јас сум тука :) Ве читам секој ден....
    Браво Сериозна ..вака се победува анксот..следниот пат ке биде уште полесно за да наредниоот или понаредниот сосема исчезнат сите тие глупави симптоми...
    Поздрав до сите Ве гушкам и јас ...а Сања јас ке ја опоменам ЛИЧНО !!!
    :inlove: :*

На seriozna и PetraPanka3 им се допаѓа ова.
  2. ribce27

ribce27 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    54
    едно прашање до сите мозеби и не е во врска со темава и не треба овде да го поставам но нема каде,дали понекогаш присуството на некои луге (пријатели) ве нервира односто ве иритира?ги сакам и би им помогнала во секаква ситуација но така се чувствувам понекогаш.некојпат знаат многу да се фалат а мене таквите луге ме нервираат.што мислите?

3. luvena

luvena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    136
    Да браво сосем си во право.Едноставно има луѓе кои ти ја цицаат позитивната енергија и после срдбите и разговорите со нив си нервозен, без позитивна енергија и сл. А ИМА И ОБРАТНО- луѓе во чие присуство ти станува подобро, те релаксираат и на се гледаш позитивно. Сите ние ги имаме тие искуства и ако не знаеме да се справиме со оние првите , треба по секоја цена да ги избегнуваме. ДА НЕ ИМ ДОЗВОЛИМЕ ДА НЕ ИЗНЕРВИРААТ, АКО СЕПАК СЕ ДО НАС ДА ГИ ИГНОРИРАМЕ НИВНИТЕ ЗБОРОВИ. ТИЕ СЕ СРЕЌНИ КОГА ЌЕ НЕ ИЗНЕРВИРААТ. СО ТОА СЕ ХРАНАТ. Најдобро е во тие моменти да ги гледаме со љубов, да се молиме за нив, Господ да им прости, затоа што верата која ни дава сила да му простиме на непријателот и да се помолиме со љубовта е посилна од се и секогаш победува.

На ribce27 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Прашањето ти е баш за тука.Во моментите кога се чувствуваш анксиозно,може да ти смета и да те нервира и сопственото дете.Значи не секогаш е до другите луге,некогаш е и до нас.И самата велиш ги сакаш и спремна си за да им помогнеш за било што,а од друга страна те иритират.Сето тоа се само моменти во кои што не можеме да постапиме баш како што сакаме.А од друга страна пак и не можеме да ги конктролираме.Ама за срека брзо поминуваат.Нареден пат ако ти се случи такво нешто,едноставно измисли некаков изговор и оттргни се од друштвото на особата која што во тој момент те нервира.И верувај ми се ке помине.Само треба да бидеме стрпливи :*

5. seriozna

seriozna Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    109
    Е ова морав да го цитирам, и целосно да се согласам со истото.

Ај сега за момент,застанете сите и запрашајте се како им е на лугето околу нас???Како се чувствуваат тие кога се во наше присуство?Дали им нудиме позитивна или негативна енергија?

Ова се обидував веке неколку пати да ви го наметнам како размислување,за да сватиме веке еднаш дека покрај нас и нашата анксиозност,патат и нашите најблиски.Нели? И ајде сега ве молам сите,од утре само позитивно! Колку и да е тешко,едноставно мора.Наместо да чекате прв комшијата да ви се насмевне,насмевнете му се вие нему :)

На Butterfly02 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angel-G

Angel-G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Девојки да се придружам на дружината ;) ме примате нели?
    Ве читав неколку дена и подршка за сите кои се борат против анк.
    Сакам дали да ве прашам дали некој имал искуство со психо-соматско нарушување?т.е позадината е анк. , депресија која го напаѓа телото(во мојот случај стомакот), еве не се смирува 1 месец... 8) се активира ноќе , кркори, грми , болови што да ви кажувам си седам ко идиот до касно додека не ме измори и да се успијам тоа е.Проверив дека физички со органите за варње се ок , т.е дека проблемот доаѓа од главата.Се посоветував со доктор -ми остави простор да размислам дали ќе земам таблети или ќе работите само на психо-терапија за отсранување на блоката, јас оваа второто ќе го одлучам ;) упорна ко вол :D
    Ако некој имал слично искуство слободно нека ми пише.
    Бацки и праќам позитивни мисли за ситеее!!!

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. luvena

luvena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    136
    Браво сериозна, сосем го надополни моето сознание и заклучоци од искуството и ме натера да размислувам и како тебе. Ми доаѓаш некако како психотерапеут. Благодарам.

На seriozna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kumanovcanka

kumanovcanka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    39
    Здраво Ангел еве јас имам сличен проблем како тебе, мене ноќе ми кркорат цревата, но немам болки во стомакот,но наутро имам болки во желудникот, мачнини, гадење, што да ти кажувам, јас како тебе пробав да го средам проблемот сама без лекови, посетував психолог, правев разговори, но без успех, не те обесхрабрувам, може да може и така но треба многуууу време. Е сега откако почнав да си земам понекое лекче болките како да почнаа да се намалуваат, па дури еве утрово да куцнам у дрво и воопшто ги немав, и дај боже да биде така и понатаму. И јас правев гстроскопија на желудникот и беше се во ред и сватив дека се ми доаѓа од главата. Не ти велам дека треба да почнеш да пиеш лекови тоа сепак е твоја одлука, но јас се мачев многу а сега гледам дека е вака многу полесно, тоа е моето искуство па ти како сакаш свати го. Поздрав до тебе

9. Angel-G

Angel-G Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Фала пријателке на одговорот , ќе размислам па ќе го решавам проблемот.Кога ќе настане дури тогаш стануваме свесни ,колку сме се нервирале без врска и сме си наштетиле на самите себеси.
    Сепак-ја сум оптимист по природа па мислам дека секој проблем има неколку решенија само треба да се одбере најдоброто.
    Позз

10. Butterfly02

Butterfly02 Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    8

Јас си имам таков проблем со стомакот веќе со месеци, ми требаше пола година за да се оправам колку- толку и уште не е целосно исчезнато, ама повеќе од пола пат имам поминато за среќа одам само на подобро. Исто си испитав се можно и кај мене се констатираше болест на желудникот.. како последица од анксиозност и депресија.

Што друго да кажам освен дека тоа беше кошмар што ми се случуваше.. само тој што искусил може да сфати!! сега ми остана големата нервоза, преосетливост, понекогаш блага депресија.
    И дефинитивно апчињата можат само да ублажат, ама не и да излечат. Тука само самите ние може да си помогнеме со тоа што ќе го бараме коренот на таа состојба, од каде се тоа почнало.. кој и што е причинителот. А тоа се наоѓа негде подлабоко во нашите чувства, кои може некогаш се дел од нашата потсвест или пак се потиснувани долго време и на крајот сепак испливале.. преку овие наши состојби.

11. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    И јас имам проблеми со желудникот постојано ме боли ми се гади имам мачнини дури од голема болка и тешко дишам..Според крвната слика немам никаква бактерија или вирус во организмот така да океј ми е желудникот се ми е на нервна база па гледам полека полека почнаа болките да се намалуваат..

Рибче27..НЕ знам што е тоа унение ли што знам јас како е само мене не може никој да ме убеди дека сум се одалечила од бог тој е секогаш со мене во мислите и душата зошто јас живеам за него сите ние живееме и се бориме за него еден ден сите ќе одиме кај него..Овде на светов сме само како патници пролазници,обично некој кога ќе изгуби близок кога ќе му умре после тоа не верува во бог или му се лути дека е неправедно итн,епа мене сите ми се чудеа како не му се лутам и како уште повеќе го сакам и му се молам,тој си ги знае причините зошто ги зема луѓето и нема што да се лутам можеби тоа е подобро за мајка ми можеби е сега таму среќна,можеби ја земал за да не страдаме и ние и она зошто докторот ни рече ако остане жива дека ќе има последици дека може да остане парализирана а тоа ќе беше најтешкото нешто на овој свет е тоа немаше воопшто да го издржам..И ве молам немам сила и снага да зборувам за мајка ми многу ја сакам и баш ради тоа што ја сакам кога ќе ми ја спомнат ми се тресе цела душа едноставно ми недостига..

Браво сериозна така треба мене пред некој ден така ми се случи наеднаш нозете ми се пресекоа очекував во секој момент да се онесвестам,среќа што бев близу дома па и го сретнав свекор ми па си дојдов дома па маж ми едвај ме смири,ама јас во тој момент не помислив на ништо позитивно во страв бев целата..Ајде да се надеваме дека денеска убав ќе биде денот па сите ајде на прошетка надвор ако ви е страв сами секако сами што ќе правите излезете со некој смејте се правите нешто не седите дома со мислите дека сте болни..Зарем не ви здосади таа ситуација?Мене ми здосади и едвај чекам да ја отргнам.. Ве читам поздрав

На seriozna и Lale3 им се допаѓа ова.
  12. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Ај доста лоши работи денес сум расположена ми се шета..И ми треба совет од вас месецов здравје ќе се венчаме со маж ми сега сме само верени правевме веридба,па нема да правиме голема свадба сега тоа се големи трошкови така само најблиските па сакам да носам фустан ама не венчален ама да биде некој најубаав :) каква боја да биде?Исто бел фустан да биде?Би сакала да доете сите со мене у шопинг :) Ќе видите како на се ќе заборавите ќе ви изнакажам вицови маж ми по цели денови вицови ми кажува :D Ќе земам и апарат за притисок за да си мериме ако ни е лошо хахаххахахах :D Така посабајлечки ме расположиа убавите песни на VH1 i MTV... :) Како ми се денса и мене ми се игра хаха

13. luvena

luvena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    136

Еве го вистинскиот одговор на се од РИБЧЕ. Читајте го и Новиот завет постојано, таму има одговор за се. Нормално, ако сакате, на вера никој не се присилува, секој има право на избор. Јас го поздравувам ова мислење и мојот избор одамна е верата

На Lale3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    А што мислите дека сите што се во депресија не веруваат во бог?ЈАС МНОГУ ВЕРУВАМ ВО БОГ МНОГУУ!!!И никој нема да ми ја смени таа верба кон него ама јас имам шок и траума од смртта на мајка ми и затоа сум таква а не затоа што не верувам во него...

15. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    kumanovcanka kako go osekas toa tresenje vnatresno e i mene mi se slucuva istoto me trese cela snaga me gusi me faka nekakov sdtrav panika itn pijam heleks ali zaludno nekakko momentalno ne mi pomaga :worried:

16. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    И јас внатрешно го осеќам тоа тресење на снага и чуствувам како во цело тело да имам жештина посебно на едната рака ко да ми врие и ме нервира и тоа ли може да е од анкс??

17. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    незнам дали од времево, ама деновививе ми се катастрофа, и она проклето чуство како надвор од себе ама се надеам дека во најскоро време ќе се среди

На Butterfly02 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. luvena

luvena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    136
    Нека ти е со среќа венчавката и нека ти донесе многу радост, благосостојба и здравје. И на сите што чезнеат по тоа им го посакувам. Лувена

19. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Од времево е. Промени нагли,глупости,и ја исто осеќам болка во желудник,страшна вртоглавица,силни болки во грбот,левата страна од градниот кош,левата рака,мускулите ми се згрчени,едвај одам,пун сум со гасови,се извинуем на изразот,и това. Пред 2 дена имав толку јак напад што ме бутна на земја и мислев дека буквално ќе ми излезе срцето од гради,затоа што премногу се исфорсирав,и сега малку одмарам дома зошто оргамизмот ми е истрошен до последниот атом енергија. Не се форсирајте,ако стварно се осеќате дека не можете да одите понатаму,не одете,вратете се дома,али тоа нека не биде поттик на стравот и не се затворајте,оставете си време да се вратите на нозе и продолжете со обиди. Во меѓувреме дома практикувајте ствари како јога,медитација или некоја спиритуална боречка вештина како Си-Фу или Таи-Чи-Чуан,уз пат може да си ја најдете Лекување со дишење од Кацуџо Ниши и Моќта на потсвеста од Џозеф Марфи. Гледајте цртани,смејте се,радувајте се,лекувањето се одвива и додека сте дома. Поздрав :)

20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    И јас имам некакви лесни вртоглавици, осекам дека ми се врти во главата, незнам дали е анкс???? Имам стресна работа, само што се преселив кај маж ми во нова средина сум се плашам како ке биде, дали ме прифаќаат свекрвата, свекорот и другите. Пред некое време имав бактелија во желудник, пиев терапија, ама цело време мислам дека не ми се излечила. Инаку при промена на време отсекогаш ми било тешко, ама оваа недела веќе и страв ме фати??? Овде читам некои слични ситуации, па ве молам за совет????