Мене, денес. Само чекам да заврши денов. Тешко дишам и повторно тоа проклето стегање во градите. Мислам дека денес ќе пукнам, не можам да издржам повеќе.
jas piev heleks dva meseci od 0,25, mislam deka od 0,5 ti se mnogu jaki.Da pomagaat ama mora da vnimavate so koristenjeto bidejki posle 4 meseci upotreba predizvikuvaat zavisnost. Za ova razgovarav i so doktor. Nikako ne smeete na svoja raka da si gi zgolemuvate sami dozite eve me i mene ke se potrudam da ve nasocam nekako ova se izvadoci od knigata pomosh za vasite nervi od Kler Viks sto treba , a sto ne treba da se pravi 1.nemojte da begate od stravot.Analizirajte go i sogledajte go kako prosta telesna senzacija.Neka ne ve mami telesnata cuvstvitelnost. 2.Prifatete gi site cudni cuvstva koi poteknuvaat od nervniot slom. Ne borete se protiv niv.Prepoznajte gi kako nesto privremeno. 3. Bez samosozaluvanje. 4.Reshete go svojot problem najbrzo sto mozete , ako ne so dejstvuvanje barem so prifakanje novo gledishte. 5.Ne gubete vreme na pomisluvanja od tipot: sto bi bilo ako 6. Soocete se so tagata i imajte na um deka vremeto ke donese olesnuvanje 7.Zanimavajte se so nesto. Nemojte da lezite vo krevet i samo da se premisluvate. Ona so sto ke se zanimavate neka bide lesno, nemojte da se obiduvate da se predadete na samozaboravot 8.Imajte na um deka muskulnata sila zavisi od samodoverbata so koja muskulite se dvizat 9.Prifatete ja svojata opsesija i bidete podgotveni sekoe vreme da ziveete so nea. Nemojte da se borite protiv opsesijata , obiduvajki se da ja potisnete.Vremeto neka go napravi svoeto 10.Zapomnete zakrepnuvanjeto ne zavisi samo od vas. Mozebi vi e potrebna pomosh. Podgotveno prifatete ja , nemojte da se sramite 11.Nemojte da se obeshrabruvate so toa sto za vreme na bolesta nema da mozete da donesuvate odluki. Stom ke vi bide podobro ke gi donesuvate so lesnotija 12.Nemojte sekojdnevno da go merite stepenot na svoeto zakrepnuvanje. Nemojte da gi broite mesecite i godinite koi pominuvaat vo bolest nitu da pagate vo ocaj poradi toa vreme.Ednash koga ke trgnete na patot na zakrepnuvanjeto , zakrepnuvanjeto e neizbezno bez ogled na toa kolku dolgo traela vasata bolest 13. Nikogas nemojte da prifatite poraz. Zapomnete nikogash ne e docna da si dadete shansa. 14 SOOCETE SE.PRIFATETE. lEBDETE.DOZVOLETE MU NA VREMETO DA GO NAPRAVI SVOETO Od v4era pocnav da pijam CIN-CHIA, pisuva deka dejstvuva kako antidepresiv, obezbeduva energija, go pojacuva imunitetot, go regulira krvniot pritisok, pomaga pri nesonica i zamor . Od aloevera e pa ke vidam kako na mene ke mi deluva.
Сање и јас ја читав таа книга, во многу работи за жал се пронајдов, ја читам секој ден со внимание за да почнам да си применувам некои работи.
mozebi nekogash ke pomini i ova cudo ali ustvari preteruva da ti e..m i nervi i se a da vi kazam deka duri si zemav deprozel super mi beshe ama mora i bez niv da se zivee ke se izdrzi valda koj znae ke vidime
vo izminative dve godini(otkako doziveav nerven slom) mozam da nabrojam kolku denovi mi pominale dobro t.e da nemam gushenje vo gradite,vrtoglavici,vo sekoj moment si velam daka sum gotova ke se onesvestam......i se prashuvam ushte kolku ke teram vaka.Vo momentov ne pijam nishto ,a i shto koga gi piev apcinjata(heleks i asentra)-dodeka trae dejstvoto si smiren,opushten,no shto otkako pominuva dejstvoto-pak istiot strav. Imam denovi koga ne mi se stanuva od krevet no moram zaradi kerka mi koja ima 6 godini. I borbata prodolzuva i ponatamu, MORAM da bidam podobro.
Само навратив да ве потсетам на правилата на форумот кои важат за сите подеднакво, се надевам дека мојот пост нема да биде игнориран. Благодарам!
Luge eve jas da se pofalam,3-4 godini piev sekakvi apcinja,no eve 20 dena se nemam napieno nisto,i nisto ne osekam,nitu gadenje,nitu vrtoglavici nisto.ednostavno samo mislite doagaat nepozelni nekojpat no tie bea prisutni i koga bev na terapija.pozdrav
Здраво, како сте? Дали ви се има случено да ви падни шеќерот т.е хипогликемија поради нејадење ??? Мене порано т.е пред една година мислам дека ми се случи такво нешто не сум ни сигурен дали беше тоа? Од тогаш јадам поредовно не од што ми се јади ,туку од страв..и секој ден се поќе и поќе осеќам како го намалувам времето помеѓу јадењето ми е страв да не ми падни шеќерот да не паднам....Иначе не осекам никаква потреба од јадење немам апетит јадам на секој 3/3 и пол сати,пукнав веќе неможам да разликвам дали стравот си игра со мене т.е сето е од мислите или вистина ми е шеќерот паднат... Сега брзо,после велигденот бев кај матичната и направив целосна крвна слика и се беше во ред,значи шеќерот исто така...и пред тоа имав појдено кај матичната за мерење на шеќерот на сабајле на гладно беше во ред, овај стравот ме убива незнаш што е реално а што не е...смачено ми е само да јадам.... Дали некој имал ваков проблем и ве молам за совет како да го надминам ова се осеќам заробен!? :/
Da poznato mi e ova na svoja koza go imam oseteno se e poradi strav jas minative dva mececi jadev sosila bev zapadnata vo dlabok strav napat paniki cesto i crni misli celo vreme apetit nemav nikakov sosila ke kasnev polovina lepce i toa ke bese cel den oslabev,posle razmisluvav i si rekov sama na sebe cekaj zastani sredigi mislite ,prvite denovi pocnav da podizlegvam nadvor da posedvam ke si napraev so nekoj muabet za da gi trgnam mislite gledav povejke vreme da bidam nadvor otkolku doma za da nemislam na losi raboti i taka cekor po cekor pocnav i vo parkovite navecer da se prosetvam ,i vecerva bev vo park imav napadi se gusev ama pak terav ,apetitot mi se vrajka postepeno na utro mnogu ne mi se jade utroto go zapocnuvam so zitarici barem vo niv ima vitamini potoa kaj 16 casot mi doajga apetit ,jas nemozev sama da se iznacudam deka i mene po dva meseci dusava mi bara hrana znaci sve se slucuva od strav ,i da ne zaboravam da kazam piev В6 ,znaci ne se zadlabocuvaj ne misli samo na ovaa sostojba zanimavajse nesto ,prvite dva tri dena islegvaj pravi za nesto drugo muabet ke vidis kako ke ti se vrati apetitot duri i nema da poveruvas,nasocigi mislite na ubavi raboti znam deka e tesko no mora da se borime jas sama uspeav bez nikakva strucna pomos da stanam od krevet i da izlezam nadvor do toj stepen bev mi bese strav nadvor da izlezam ,inaet me fati i zatoa ke si setam so site moi stravovi i napadi
Ми помогна на некој начин, само потребно е време и многу треба да се трудам да ги отргнам негативниве мисли и помислата дека ќе се онесветам сепак фала многу за видеоно поздравче
Dali vi se ima sluceno da vi zasvoni svonceto na vrata i da se preplasite da nemozite da otvorite i mislite deka ke padnete sekoj moment ?
Да, мене ми се има случено, телефоното да ми заѕвони одма некоја возбуда, да вика некој дома кај мене мислам гостин да иди исто така како на штрек цело време да бев и тешко ми беше ставањето во такви моменти неможев одма да станам оти ќе ми се вртеше...така да не се праши не е ништо страшно ќе помине.. Како што видов на погорното мислење досега не си имала стручна помош!? Мислам дека е подобро да одиш кај некој психолог да ти се разјаснат многу подобро работите, од големо значење ќе ти биде тоа Поздрав и се најдобро на сите
Која книга? [/quote] i mene me interesira knigata da ne ja ima nekoj vo kompjuterda mi ja isprati?[/quote] книгата се вика помош за вашите нерви автор клер викис ја имам само во печатена верзија[/quote] Каде може да се најде?