Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    еве уште едно видео од мене да ви помогнам па и сама да си помогнам слушајтего звукот на водата на некој начин таа претставува живот
    http://www.youtube.com/watch?v=zCehu2sB ... re=related

На doki55 и Viki693 им се допаѓа ова.
  2. osamenamajka

osamenamajka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    77
    Здраво душички поздрав :* сакам да ве замолам депрозел од 20 мг имате пиено какви ви биле првичните симптоми јас се чуствувам некако како малаксана ми се спие неможам да спијам смирена сум несум воопшто вознемиреена но некако чудно се чуствувам сакам да ве замолам да ми кажете нешто повеќе инаку сум под терапија лексилиум од 3 мг и сеа ова депрозелов првата недела треба да пијам цела доза 20 мг а потоа пола така ми кажа психијатарот ве гушкам сите :*

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.217
    Допаѓања:
    16.471
    Ми се врти постојано,ми се гади понекогаш,како отсутна сум.како да не сум јас..нз дали е од ова..и цело време негативни мисли...

4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Да од анксиозноста е да знаеш

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    На milena-76 и doki55 им се допаѓа ова.
  6. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Благодарам Елисабета редовно ги слушам и работам и навистина се релаксирачки и опуштат од утро до крајот на работниот ден само ги слушам и работата и ми е супер, се чувствувам олабавена и енергична Супер си и ми влеваш голем оптимизам Благодарам

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997

Прикачени фајлови:

8. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    sakam da prasam koi se podobri demetrin ili heleks vo kombinacija so asentrata za mladi, kazete iskustvo

9. milena-76

milena-76 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    Elisabeta bravo za melodiive super se neznam kolku pati gi slusam vo denot

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Девојки, јас пиев сероксат од белупо повеќе од 2 години. Последниов месец дознав дека тие веќе нема да ги произведуваат, туку ги има оние на глаксо. Бидејќи сум малку сумничава при промена на лекови, иако ми кажаа дека се работи за истиот лек, со исти состојки, ве молам кажете ми дали некоја од вас го направила тој преод? И дали почувствувавте промени? Ве молам пишете ми...

п.с. Јас плашејќи се да преминам на тие од глаксо, се немам напиено 5 дена и веќе почнувам да осеќам негативни последици од наглото прекинување.

11. milena-76

milena-76 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    littleflower nemoj da mislis deka nesto ke ti se sluci ako go smenis lekot .Ako eden antidepresiv ne go podnesuvas ili ne deluva veke -se preminuva na drug postepeno

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Замислетеси дека сте на оваа убава плажа ама ова мора да го гледате преку целиот екран ке го почуствувате изгрејсонцето убавото утро прекрасно со звукот на брановите
    http://www.youtube.com/watch?v=RLGHUe1O ... ure=fvwrel

На doki55 и milena-76 им се допаѓа ова.
  13. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    451
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. dimo333

dimo333 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    лелее не сум активен на форумов скоро 1г и гледам 600 странии а јас бев до 330 страна активен ама си го забораив пасс па изгубив и зелба тогаш.инаку 5г сум со анкс пиев све и свашта од асентра елицеа депрозел хелех и незз што све не. :D сега си пием асентра пак и сум мнноогууу среќен :D :D :D
    инаку читкав некоја страна назад и после толку искуство со анкс се навракам пред неколку години.луге не помагаат лекови тоа само се лаземе самите,па дали некој умрел од анкс дали некој паднал некаде процитав преку 30книги бев на 40 разлицни психијатри и сега полека свакам дека само се вртим у круг.од низок притисок срцеви маани,немжев да дишим,вртоглавици,и незз што све не помислив.а жив здрав сум уште фала му на бога.поззз голем до ситеее и се што не ви е јасно прашајте или книга некоја да ви пратам или препоручам ипак сум 5г со ова докторот ми вика поисе од мене знаеш :D :D :D :D :D :D

На AnichkaLeo, kikiriku, elisabeta и 2 други им се допаѓа ова.
  15. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226

Димо333 драго ми што си се вратил на форумот зошто на нас ни треба големи оптимисти и позитивни личности за да црпиме енергија Велиш никој не умрел од анксот но кажи ми каков квалитет на живот имаме ако постојано се чувствуваме како исплашено глувче без енергија и желба Животот е убав ако имаш моторна сила за напред а не да си во страшна неизвесност кога ке ми се слоши и каде Ја пијам терапијата но насмевката ја немам,животот мене ме живее не јас него Освен тоа јас сум многу подолго со овој проблем некогаш многу лошо некогаш малку подобро Но ми ја зема сета енергија за работа срека и квалитетен живот Кажи ми како да бидам расположена ведра и срекна иако немам којзнае какви проблеми мене се ми тежи ја немам моторната сила за опстанок и секој ден мене ме живее а не јас него Кога во себе чувствуваш празнина и на убавите работи неможам да се радувам и да се чувствувам исполнета и задоволна Како да ми фали еден голем дел од мојата целина кој никако неможам да го склопам Голем поздрав и секогаш биди тука и за себе и за нас

16. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    Ако сте пребарувале низ интернетов за состојбава, сигурно сте ја виделе странава, ако не, еве читнете
    http://panicend.com/
    многу, многу корисен сајт.

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Гледајтеги преку слики и музика природните убавини убавините на животот кои мораме да ги почуствуваме како сите и секогаш да знаете ни најмалку ко ке немате надеж и волја потсететесе дека ние сме деца божји колку да не верувате ама госпот не чува ке не извади на убав пат само верувајте :*

http://www.youtube.com/watch?v=v18PuAQn ... ure=fvwrel

На doki55 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dimo333

dimo333 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    7
    doki55 сигурен сум дека има нешто што те прави срекна,значи треба да се фокусираш на тие работи.и јас немам сила затворен по дома но сето тоа е погрешно.мора да сватиме дека лекот е у нас самите а не на друго место.па се додека човек се сожалува ке биде роб на своите машти.мене искрено ми помага кога одам да разгледувам намештај гардероба бела техника и ред др глупости.празнината мора да се исполни на некој друг начин,ако се жалиш секој ден на лош пат си.ја сум поише од 5г со ова ама никогаш не се предавам колкав напад да имам си викам утре ке биде подобро,и пак си викам утре е нов ден а проблемот е што потсвесно знам дека нема да е така,меѓутоа и тоа еден ден ке го победим.па милиони се излечиле од ова и срека е што не сме сами :)

На doki55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. milena-76

milena-76 Активен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    8
    zdravo na site! dali nekoj zemal citelon?(citalopram)jas veke go pijam godina i poveke no pak pocinaat tie stravovi deka imam nekoja bolest (imam problemi so zeludniki bakterija- helikobakter pilori)no si midlam deka nesto mi se slucuva me fakaat paniki.Dali veke antidepresivot ne deluva ili sto e neznam .Pisete mi ve molam posto gledam site tuka imame slicni problemi

20. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Димо333 јас имам повеке причини да бидам среќна но во тоа е проблемот што неможам да ја почувствувам да ме исполни и да ми даде потик за квалитетен живот Јас не се сожалувам само сакам да не гледам толку мачно на животот сакам да сум весела насмеана зошто и немам проблем бог да чува за да се чуствувам толку потиштено и нездраво Сум пробала и тоа да одам низ продавници но тогаш најповеке ме фаќа таа несигурност и паника,ме гушат лугето и просторот не се чувствувам сигурно и пријатно и веднаш сакам да се вратам дома Знам дека тоа е проблем кај мене што се затварам во четири зида и сум преокупирана сама со себе но неможам да смогнам сили да излегувам и шетам Сум пробала,излезам и после пет минути се успаничам и сакам дома Тоа е лошо чувство неможам да го опишам или пак вољата ми е толку слаба што неможам да се спротиставам,но кога и физички ме совлада како да шетам кога немам сила и затоа велам дека животот ме командува мене а не јас него Знам се како треба да правам свесна сум за се но на дело никако неможам да го спроведам зошто не само што психички се чувствувам слаба туку ја губам и физичката енергија и се чувствувам недај боже како инвалид а тоа уште повеке ме нервира зошто неможам да си ги извршувам секојдневните работи а тоа уште повеке ми ствара паника и нервоза Благодарам на добронамерните зборови и поздрав