Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. interistkadva

interistkadva Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    здраво и јас сум дел од вас.... моите гушења траеа еден месец јас мислев срцев удар е но за среќа нема врска .Тогаш пиев ансилан тоа е нешто за страв .Во врска со дискотеките ретко одам но во кафани и кафичи пред одење обавезно еден дијазепам и секако сокче некогаш и не пијам апче ама секогаш имам во мене па ако ме фати ке ги испијам не е ова начин и решение но подобро е вештачки да се опуштаме од колку надвор да седиме или дома ... Ме интересираше искуство на оние кои биле бремени(јас не сум но како би било кога би дошло до тоа ) како издржавте се ли беше ок .... мене најмногу ме плаши срце биењето секое забрзување мене ми се чини срцев удар а најмногу се нервирам кога пред секс ке ме фати и пак тој филм ми се врти дека кога ке ми се забрза срцето ке се случи нешто :) ... инаку мене мајмногу ми помга бонбонче да имам во моментот кога ме фаќа такво чувство на паника ...поззз

2. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    531
    девојки едно прашање.веќе подолго време имам проблем со зборувањето,како грлото да ми се стега и неможам да продолжам.Од почетокот ми беше од стрес најверојатно ама еве ми се појавува и кога сум најпуштена.Бев на доктор,ми рекоа ништо не е,само треба поголема самодоверба :( има некоја поврзаност со анксиозноста ?

3. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Афродита 94 секако дека стегањето на грлото е од стресот а стресот ја предизвикува анксиозноста ете и тоа е еден од симптомите на анксиозноста. Лично од искуство ти кажувам дека мене ми се појавуваше и зачестено голтање веке устата пресува нон стоп да голтам како некоја рибичка бев и чувство на кнедла во грлото и малаксаност при зборување. Не се секирај тоа ке ти помине уживај си не мисли повеке на тоа, пиј си витамини бедоксин, чаеве од мајчина душица, камилица и нема да приметиш кога ти поминало. За поголема самодоверба само континуирано вежбање , или каква било физичка активност која те привлекува :*

На s.r.n.a и afrodita94 им се допаѓа ова.
  4. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    531
    да,пијам бедоксин секој ден и разни витамини,се надевам ке помине.знам дека се е тоа до мене,ама ете ,се нервирам и во школо,едвај ги задржав оценките бидејки кога одговарам на секој збор речиси ми се појавува.Во последно време повеќе читам книги,па колку толку заборавам на тоа.Ти благодарам ancebanance :))

На karenin, s.r.n.a и ancebanance им се допаѓа ова.
  5. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Пиј бедоксин 3 пати дневно 2 недели или МАКСИМУМ 1 месец,иако е витамин не смее да се претерува...После 1 недела од интензивно конзумирање ке се осетиш подобро пошто бедоксинот е многу корисен за мозокот...Од кога ке помини месецот прекини да го земаш некое време за да се исчисти организмот и продолжи си со стандардна доза од 1 апче на ден :*

На afrodita94 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.474
    Допаѓања:
    10.918
    Се согласувам со Beyonce,после извесен период можеш стандардно да земаш по една таблета Б6

На s.r.n.a и afrodita94 им се допаѓа ова.
  7. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Да Ве поздравам и да постирам една слика :)
    Знам дека сликава е клише, ама станати сме премногу емотивни бидејки секогаш се ставаме на второ место. :!:

Прикачени фајлови:

На afrodita94, manja666 и eci.sk им се допаѓа ова.
  8. eci.sk

eci.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    89
    фала многу девојки за советите и за поддршката ;) иначе се смени планот не бев во дискотека,бевме во кафич :) па ке видиме следниот викенд каде ке се оди :) ве гушкам :hug: :*

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    :hai:
    На темава ме немаше многу време. Од причина што мислев дека нема повеќе што да пишам зашто немаше некое значително подобрување.
    Тие што ме читале овде порано знаат дека се борам со анксот веќе многу години и имало моменти кога мислев дека тоа е само минато за мене, но сепак не било така. Пробав и со психијатар и имаше кратко подобрување иако тоа не значеше дефинитивен крај на анксиозноста.
    И мислам дека на никој нема да му помине се додека не одлучи самиот дека повеќе нема да има напади и кога ќе се смени како личност , затоа што ние сме едноставно премногу емотивни и на некој начин премногу слаби за да го издржиме целиот тој стрес кој што е присутен во нашиот живот.
    Пробував многупати да го сменам мојот поглед на живот, да бидам позитивна и среќна, да си кажам на самата себе ДОСТА. Не успеав за жал и не обвинувам никој, самата сум си крива.
    Сега живеам просечен живот, се лишувам од многу работи кои се секојдневие за секој друг човек. На моменти анксиозноста преминува во депресија, и не само тоа целиот овој стрес кој што го преживувам со години резултира со многу физички болести, желудникот ми е уништен од нервоза и апчиња, речиси преку цела година страдам од несоница, спијам само по неколку часа дневно и потоа во текот на денот не успевам да завршам ниедна обврска како што треба затоа што сум хронично ненаспиена, имам мигрена се почесто и сето ова произлезе од анксот. Чувствувам дека животот ми се уништува заради него на секој можен начин а јас никако не успевам да го пресечам во корен и да заборавам на овие изминати 6 години откако тој управува со мојот живот.
    И тоа, сакав само да ве поздравам и да си ги споделам маките со вас. Отидов да испијам апче затоа што само тогаш ми станува сеедно, се надевам ќе ми помогне да заспијам порано и да се одморам.

На karenin и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  10. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Здраво луѓе, нова сум на форумов. Ги читав вашите маки и проблеми и сакам да ве поздравам и да ви кажам дека се соочувам со нив. Ги надминав, но еве од вчера повторно се тука. Се разбудив од сон, со паничен страв дека ќе се изгубам, онесвестам, ги вознемирувам и моите дома, иако покажуваат многу разбирање. Имам паничен страв од несвестица, откако се онесвестив пред неколку месеци од премореност. Толку многу се плашам да не ми се повтори истото што дури ги чувствувам и симтомите, ми се врти, жешко ми е, ми се повраќа, треперам... Се надевам дека ќе се смирам и повторно ќе ги надминам. Позитивна личност сум, но кога ќе ме надвладее чувството на паника не можам да се контролирам... :(

11. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Има мал пресврт кај мене... излегувам, шетам, возам, одам на шопинг, го сакам животов. Дали е до пролетта, дали е само период (ко што знае да биде, па минува), важно убаво е и уживам во секоја минута.... :* до сите, останете силни!!!

На candygirl, Irena888, SparkyAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    devojki sega ja naogam temava i mi olesna sto mozam toa da go spodelam so luge sto vsushnost go pocustvuvale mojot problem, me interesira dali mojot slucaj e alarmanten mi se slucuva da po cela desna strana me lazat mravcinja i toa trae trae i pocnuvam da se voznemiruvam i custvuvam ko da gubam zdiv, me faka panka i uste poveke mi se vloshuva sostojbata, sea pocnav da pijam heleks i magnezium, dali moze nekoj da mi preporaca nesto ili barem da mi dade nekoj prijatelski sovet...blagodaram odnapred devojki moi

13. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    1.450
    Здраво девојки,

Како сте дали може да излезе некоја и да каже храбро дека е добро и дека не му се слоши овие денови?
    Јас никако не сум од петок сум почнал да пијам хелекс и шумливи таблети магнезиум и бедоксин ама не гледам подобрување.Порано наместо хелексот пиев диазепам по 2 мг 3 пати дневно.
    Може некој што имал искуство со хелексот да ми каже после колку време почнале да гледа резултати?
    Инаку јас хелексот го пијам за првпат 2 пати на ден од 0,25мг, а со анксиозата се борам веќе 4 години.
    Денеска се разбудив со анксот, прво откако станав од креветот беше нагон за повраќање па после пролив и потење.Сега целата се тресам укочена сум целата.Не знам веќе што да направам, нема фајде од ништо веќе што и да напијам не ми помага, барем така мене ми се чини ;( ;( ;( .

Поздрав :(

14. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    1.450
    :(

Прикачени фајлови:

• pfot.jpg
      pfot.jpg
      Големина на фајлот:
      42,1 KB
      Прегледи:
      299
    На afrodita94 и mila34 им се допаѓа ова.
  15. afrodita94

afrodita94 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    531
    Посакувам да бев друга личност,многу посилна и не толку емотивна..да ги решавам проблемите и да не се стресувам премногу околу тоа,и тие се дел од нашиот живот. Зошто ова на нас ни се случува ? :(

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.377
    Допаѓања:
    1.450
    Токму зато што сме почуствителни од другите луѓе кај нас се случува оваа.
    Можеби требаше да бидеме по опуштени и да не се занемариме веќе со ситници и банални работи.

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    од ова проклето чудо ми е доста
    нервоза ми ствара, дланките ми се потат, целата се блокирам на моменти :@
    не би било лошо неколку голтки винце повремено да се напијам :lol:

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. YoungGirl

YoungGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Здраво,
    јас пиев хелекс два пати на ден од 0,5мг и после 10тина дена осетив подобрување. Инаку ги пијам неколку години веќе, ги намалив, но почнаа да ми се навраќаат симптомите. Еве сега ги пијам пак по старо, 2 пати дневно од по 0,5мг. Би те посоветувала да вложиш максимум во борбата со анксиозноста. Кога и да почувствуваш дека не се осеќаш добро, прифати го тоа и знај дека не ти е ништо, тоа е само анксиозноста, но не може да ти се случи ништо лошо. Повторувај си го тоа, не паничи, остани смирена и пиј го хелексот. Не останувај дома, шетај, разговарај и со тек на време ќе помине, биди сигурна. На периоди доаѓа и си оди, сигурно и сама знаеш. Само храбро! :)
    Ти посакувам пријатна ноќ! |-)

На genijalci и slimy им се допаѓа ова.
  19. devojka111

devojka111 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    ЕДНО КЕ ВИ КАЖАМ.............НАПРААВИВ СЕ СИТЕ ИСПИТУВАЊА И СЕ ОКККЕЈЈ ..........РЕЗУЛТАТ СЕ Е ДО ПСИХАТА И ЏАБЕ СЕ МИСЛИТЕ ДА НЕ МИ Е ОВА ИЛИ ОНА САМОТО ВРЕМЕ КЕ ВЕ ИЗЛЕЧИ КАКО МЕНЕ СО МИ СЕ СЛУЧИ И СЕГА СУМ ГОРДА ШТО СЕ ИЗБОРИВ КОНЕЧНО МОЖАМ ДА СЕ ОСЛОБОДАМ ОД АНКСИОЗНОСТАА ....ПОЗЗЗ ДО СИТЕЕ НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ НЕМАТЕ НИШТОООО //////// АПЧИНАТА ФРЛЕТЕГИ КАЖЕТЕМУ ЗДРАВО НА НОВИОТ ЖИВОТ

На s.r.n.a и doki55 им се допаѓа ова.
  20. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    povtorno sum onaa starata vdisuvam a nemozam se gusam premnoguuuuuuuuuuuu sto ke se pravi luge neznam ke pobudalam ...(