Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    i na mene isto glasot mi se trese treba mn pogolema samodoverba da imame ama ima takvi zlobni luge so eden pogled i razgovor mi ja srusat :(

2. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    јас порано од страв дткав и сеа некогаш кога сум возбудена ми се ваќа гласнот незнам до кај сум да продолжам

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  3. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    ufff maki maki vo poslednive dve godini stradam od ova so nikoj ne ja spodeluvam mojata maka ama vo posledno vreme mozda i me primetuvvat koga glasot mi se strese posebno na telefon,nie i premnogu emotivni sme jas posebno emotivna i precustvitelna stanav odkoga gi rodiv decata placam za sitnici koga dojde do nekoj nesakan nastan ili razgovor crceto mislam od gradive ke mi izlegne

4. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Многу ми е тешко кога читам постови како овие на афродита 94 и мања 666. Исто и јас сум во слична ситуација како нив, самошто пред другите не кажувам и незнам колку тие гледаат дека всушност страдам. Не излегувам многу од дома.
    Некогаш имаше период кога и мене зборовите ми се стегаа во устата, едноставно не сакаа да излезат целосно и половично ги кажував. И сега понекогаш ми се случува истото.
    Многу се нервирам, имам страшни главоболки многу често. Некоја сила ми дава дечко ми ама не можам да зависам на тоа поле исклучиво само од него. За јаки лекарства одамна си имам кажано дека нема шанси да зимам. И не би сакала таква зависност. Сепак тие според мене само ни го прикриваат проблемот, ни ја сокриваат нашата тага и немоќ, а не не излечуваат.
    Но сакам да прашам за б комплекс и б 6, кое од овие две апчиња е добро за смирување на нервозата? И дали од нивно конзумирање има некои негативни појави или пак можно е да го отвараат апетитот?

Би сакала од корен да си го променам животот, на ново место, да можам на сите да им докажам која сум и навистина каква сум. Боли кога знаеме дека можеме да се радуваме а не да седиме осамени без никој!

На afrodita94, s.r.n.a и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  5. s.r.n.a

s.r.n.a Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    pomagaat ili barem mislime deka ni pomagaat b6 go otvaraat apetitot barem kaj mene za dr ne znam

6. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    И јас за исто, се пронаоѓам во нивните постови. Поубаво неможеле да ја објаснат ситуацијата во која се наоѓаме. Се лишувме од многу работи, без врска се стресуваме, навечер неможеме да спиеме, нарушен биоритам... постојани тахикардии. Инаку б6 и б комплекс се добри, вторите викаат дека го зголемуваат апетитот. Што е добра работа бидејки јас кога сум под стрес ништо неможам да ставам во уста. Мислам дека најубаво е Б12 да си купиш мислам 270 ден дека се, ги имаат сите потребни Б витамини. Без рецепт се зимаат, немаат никакви негативни влијанија поради тоа што се витамини :) Би требало после неколку недели користење апетит да ти отворат б комплекс, или Б12
    позз и се најдобро! ;)

7. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    i jas sum so mn cesti glavobolki i ne znam so da se pravi?jas ne mozam i pritisok da izmeram odma me faka panika i mi se zgolemuva i cela se vozbuduvam i posle ne mozam da s e smiram .Dali i na vas vi se slucuva vakvo dali vi se kreva pritisokot i dali e toa stetno ?sigurno deka e iako nekoi me ubeduvaat deka toj se kreva i sam se normalizira da ne mu obrnuvam vnimanie?dajte sovet,pozdrav do site i so komunikacija mislam deka e polesno

8. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82

devojki zosto me ignorirate..... mene mi treba sovet od luge sto go imaat slicniot problem, ke Ve zamolam barem nekoja od vas feminki da mi kaze kako da se spravam so anksioznosta :( :(

9. ancebanance

ancebanance Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71

Mила34 јас конкретно го немам почувствувано тоа освен што кога ке сум под поголем стрес после тоа одвреме навреме ми минуваат како што кажуваш мравчиња во лицето и главата ама тоа трае мн кратко некој 5,6 секунди. Иначе трнењето на рацете освен на нервна база може да настане од недостаток на калциум во организмот со што треба да внесуваш повеке млечни произвади, низок притисок или покачен шеќер во крвта, доколку немаш направено крвна слика во брзо време ти препорачувам да направиш онака да си бидеш начисто. Но сепак мислам дека ти е од континуаиран стрес дај пробај смири, ако ти е полошо од апчињата консултирај се со психијатарот. :*

10. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    fala ti ancebanance :*

11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Мила34 земај си хелекс со Б6 хелексот два пати Б6 три пати дневно...Б6 прекини го по 2 недели и продолжи си само со хелексот...Јас пример имав проблем една недела со вртоглавица и низок притисок заради времето,ние анксиозните повеќе осекаме и си примав Б6 една недела и нешто само по 1 апче на ден и ете немам мака...Пробај си со витамини...А инаку Б6 не го отвараат апетитот туку Б-комплекс...

На mila34 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mamaidete.mk

mamaidete.mk Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки
    Ајде одамна не сум ви пишала, инаку не сум толку лошо но паника како паника си ја има анксиозноста не застанува. Инаку откако ги откацив апчињата 4 месеци пак си се вратив на Рефлоксентин и деметрин и си најдов утеха но до кога ?
    Ми се здосади сто тој мој проблем веке во континуитет не се променува. Кога суп под терапија тера се накак а после пак лошо АНКСИОЗНОСТ дијагноза !
    Дали некој има податок до кога вака бе луге!
    Па сакам да чувам усте едно дете а како да ги откацам антидепресивите?
    Дајте утеха утесете ме вака сум 7 години.
    6 месеци со терапија 3 не пак 1 година па 2-3 месеци без и не оди.......
    Дајте совет

13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Дечки јас одам на село да се издувам малце неколку дена се надевам дека убаво ке си поминам поздрав :* :* :*

На mal.ecka и mila34 им се допаѓа ова.
  14. interistkadva

interistkadva Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Убаво помини си Елисабета ! Како се справувате со жешково? Ви смета ли мене ми е прва година со оглед на тоа дека анксот ми започна од зимава ...среќа што не одам на работа или нешто би умрела во автобус еве дома седам и ме фака тешко мислам ми се грчи цело тело,и вас ли ви е исто кога е жешко? ... поззз

15. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Убаво кажано...

Прикачени фајлови:

На anuskaNESTLE, SparkyAngel и slimy им се допаѓа ова.
  16. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    UBAVINATA NA ZIVOTOT NE ZAVISI OD TOA KOLKU STE SREKNI,TUKU KOLKU SREKNI MOZAT DA BIDAT DRUGITE PORADI VAS. :*

На s.r.n.a му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.176
    Допаѓања:
    16.408
    здраво на сите...ви препорачувам да си го проверите магнезиумот...мене ми е на најниската граница,железото ми е на највисоката...можно е да ми е од тоа и имам ужасни симптоми...сега пијам магнезиум хлорид скоро 3 недели и ми е баш подобро :) Позз до сите :) :*

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.416
    Допаѓања:
    126.984
    Сакав да почнам да си пијам чај од ѓумбир,одличен е за желудникот,ја подобрува меморијата концентрацијата,ја подобрува и циркулацијата на крвта итн.Но сретнав некаде и дека има седативно дејство,а јас пијам хелекс од 0.25 и незнам дали моЖи да си пие чајот заедно со него.....дали некој има некоја информација во врска во ова?????

19. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Луѓе,ај да кажам и јас.
    Ми се спие прекумерно,спијам и по 12 часа и пак сум ненаспана.Пак сум изморена,истоштена.Многу ми е тепко да си ги извршувам обврските.Јас прочитав на нет,дека ако страдаш од ,,болест на спиење,,се спие многу дури и по неколку дена по ред,и не си во состојба ни да разговараш и тешко ти оди и комуникацијата,ама јас не сум до тој степен.Само ете колку и да спијам пак ми се спие,еве денес спиев 12 часа и пак ми се спие и ми е тешко.Ве молам за помош,ако има некој искуство и дали треба да барам лекарска помош?

20. gagic

gagic Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    63

и јас го земав гјубмирот ама во прав процитав дека е за слабеенје па го пробав ама мн лошо ми дојде некако ми жежеше во желудникот и мн се потев а и јас сум на хелекс од 0 ,25 два до 3 пати го пијам и незз дали ке смеам да го пијам со гјумбирот :^)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.