tie gi nemam no cista ashvaganda pijam, gi pustiv mozebi nekoj znae nesto za niv..a i dobar opis za ashvagandata kako i kako se pie i dali ima negativni dejstva...
Да ли симптом на анскиозност или депресија да биде тежина во желудникот, осет на прејаденост и намален апетит? Овој симптом ми се појавува последните една , две години на одреден периот и трае неколку дена па само од себе поминува...
Да тоа е симптом на анксиозноста не се секирај истото се случува и со мене,понекогаш и повраќам и немам апетит со денови.па кога се смирувам психички и немам напад на анксиозата ми се враќа апетитот. Поздрав
Plazma истиот проблем со желудникот го имам и јас околи 2 години Од тој проблем дури ми е страв да јадам и вечерите никако не ги јадам само ручек и тоа околу 6-7 часот Незнам како ти е тебе но јас кога јадам дури и за време на јадењето почнувам да се чувствувам непријатно,тешко дишам се вознемирувам и треперам Никако несмеам да се прејадам Се случува последниот залак да го плукнам од што веке чувствувам дека неможам да го голтнам иако сум изела сосема малку Затоа од сабајле јадам повеке пати по помалку Ми се деси доручокот да го јадам до 3 часот на работа по три пати Затоа јади почесто а помалку Никогаш не се прејадувај и јади лесна храна со повеке течност Едиствено водата не ми смета Но од вода не се живее Тоа со желудникот е навистина проблем Ниедна храна не ми е слатка и јадам затоа што морам Поздрав
Здр,луге.Јас имам еден проблем незнам со што е тој поврзан дали со анкциозноста или навистина незнам во кој проблем спага.Еве три пати ми се случува да имам многу јака главоболка во пределот на левата страна.Трае неколку секунди прилицно јака е и поминува брзо.Ве молам дали може некој да ми каже нешто повеке за ова.Му се има ли на некого случено овва.Позз до сите
DA MARTINA NISTO STRASNO ISTOTO I MENE MI SE SLUCUVA SAMO NEKOLKU SEKUNDARNI BOLKI VO GLAVATA ....................... I POSLE PROAGA NE SE SEKIRAJ SE E DO PSIHATA I NASATA NAPNATOST )) POZDRAVCEEE I SAMO POZITIVNO
Martina mislam deka treba da si idesh la lekar da se iskluci prvo nekoja fizicka pricina, taka lesno ne se prepisuva se na anskioznost, bolka vo glavata moze da bide od migrena, od nastinatost, od dioptrija, nisok-visok pritisok, taka da najubavo idi si na lekar...
Нема потреба Вики од лекар истото ми се случува и мене 100 % сум сигурна дека е од анксиозноста и без паника .
Фала на брзиот одговор на slimi i dokki 55, зашто јас од памет се вадам кога ќе ме фати ова лудило со желудников.Си мислам дека бог да чува кој знае што ми е и уште потешко си правам да се чувствувам. А дали тогаш пиете некоја таблета за ди олесните симптомите? Поздравче...
Пијам диазепам 2 мг и бедоксин така ми рече психијатар дека го опушта мускулатурата на желудникот и после поминува тоа стегање на желудникот и болка. Поздрав
Здраво, мене еден период ме немаше мислев дека ја надминав анкциозноста, но сум се излагала.....пак ме нападна кога најмалку очекував...........последниве денови се чуствувам многу изгубено, расеано, за ништо не сум заинтересирано, ама за ништо..........имам за учење за на факултет и знам дека треба да учам ама не можам да седнам да се сконцентрирам........немам волја да излезам на вечер да се забавувам......често пати останувам дома.....кога прават луѓето околу мене муабет како отсутна сум летам со мислите некаде........оф мислам дека ќе полудам. Мислам дека освен анксиозност и депресија + ми се има закачено Се чуствувам многу грдо, некогаш дури и солзи ми идат ми иде да плачам да вриштам а не знам зошто....
Анксиозноста е нешто што тешко се контролира. Не многу одамна минував низ тежок период.. Излеговме со нови луѓе, првпат ги гледав, се запознавме и ај на кафе. Абе буквално се тресев, никаква позитивна мисла не ми помагаше. Држам цигара и се обидувам да се приберам.. не ми успеа. А постојано сум со луѓе и тоа никогаш не ми се имаше случено. Едвај чекав да излезам од таму.. никогаш не сум се чуствувала позасрамено од себеси. Сите ме забележаа шо ми беше и најстрашно.
Da ve prasam kako ste denes?mene mi bese loso na nekolku pati ,od naednas mi se stresuvaa racete i nozete i bev omalaksana pa kako vozbudena ,pa me bockase vo gradata i taka sega malku mi olesna.Dali i nekoj dr go cuvstvuva ova ili e do vremeto sto na nas anksioznite loso ni deluva.pozdrav