a bockajne po racete i nozete duri stvarat nekoja mala bolka ova bockajnevo i vo zgolobovite ,trpki i zuejne vo usite i nekoe custvo mislis deka ke se zakocis ke se paraliziras imat nekoj vakvi simptomi ?
Е чао чао..ако може помош другари и другарки..претходното лето си го пореметив организмот,не спиев доволно само по 4-5 саати,секоја вечер пиење и пушење цигари.Е една вечер ми се случи испив 6 лименки кока кола и нешто како да ми мрдна во главата.Е и од тогаш ми се појави тоа и цело време мислам дека нешто ми мрда во главата и неможам мирен да седам.Други симптоми немам баш ништо,ни главоболки,ни повракање,ни вртоглавици само на момент помислам на тоа и ми се чини дека ке паднам.Ја немам веќе онаа воља за дружба,излезам надвор и некогаш ми се случи како изгубен да седам.Анксиозност ли е ова и може ли да е последица на не-спиење ?
Убаво да си поминеш и јас едвај цекам да одам на одмор ме опуста плажата и сонцето и на све заборавам тоагаш
Devojki kako se spravuvate so gorestinive,eve jas vcera i denes sum katastrofa,nemozam vozduh da pozemam.i me faka panika,a plus toa nosam crni majci zaradi smrtaa na tatko mi .kazuvajte nekakvo care,nosot mi se zatnuva od toplina,neznam sto da pravam?
девојки ве молам совет.Последниве денови премногу сум напната панични напади црни мисли.Значи мислам дека нема бебето да го доносам дека ќе полудам дома сум со секојдневни стресови( имам мајка со склероза)дома сум по цел ден самам мм оди на работа а јас се збудалувам. ве молам кажете ми што да правам
Ако осеќаш некаков физички симптом, прво најдобро е да се консултираш со лекар. Ако толку те мисли ова, подобро оди и консултирај се со матичниот доктор, може и ќе те упати да си прегледаш ако нешто треба, чисто за да се смириш. Но, штом викаш дека постојано мислиш на тоа што си го осетил, односно се опсесираш со тоа, тоа е карактеристика на анксиозноста. Сепак, секогаш прво со доктор е најдобро да се збори, па после тоа да си сигурен дека ти е на психичка база.
Костадинке, дали одиш на разговори кај др. мислам дека сега многу ти е потребно со оглед на ситуацијата...разговарај си и дали можеш да си пиеш Б6 тој смирува а е само витамин...вака се оптеретуваш, знам колку и да не сакаш да мислиш едноставно неможеш...присети се на сите совети што ти ги давал психијатарот како да се справуваш во такви ситуации и применувај ги...повторувај си во себе да бидеш смирена...радувај се на бременоста сега...а не да мислиш што и дали ке се случи нешто во иднина...никој не ја знаеме иднината....
Здраво, јас сум нов член и имам прашање до поискусните. Машко сум 29 години. Бев вчера кај спец. Д-р. Родна Козолоска, невролог. Ми направи ЕЕГ, резултатите беа во ред. Но, бидејки имам константни главоболки, депресија, анксиозност, ми препиша Зепира 10мг да ги пијам 2 месеци до наредната контрола. Сакам да ве прашам, бидејки често пиеме со пријателите алкохол, не повеќе од 2-3 пива и дома понекогаш си купивам 1-2 мали пива, дали има контраиндикации со Зепира. Ке ми биде многу тешко да не пијам пиво, бидејки тоа е единственото нешто што ме релаксира. На упатството пишува дека не е препорачливо да се пие алкохол за време на терапијата. Но сега е лето, одморите се почнати и ке ми биде навистина тешко да не се напијам ништо. Не дека сум алкохолик, во никој случај. И ако може да ми кажете што да очекувам од Зепира, дали се акко дијазпамот, да тераат на спиење или немаат никакви ефекти од тој калибар. Благодарам, чекам одговор.
алкохолот ги зголемува симптомите на анкс и затоа не се препорачува. И јас ја имав истата дилема како тебе па го прашав психијатарот ми рече стрписе додека не ги оставиш таблетите.Инаку ги пијам истите таблети па сега сум супер и по малку си земам слобода во друштво да се напијам 1 пиво.Ама само едно
Сигурно сте го прочитале, само едно мало потсетување... http://www.femina.mk/%D0%B7%D0%B4%D1%80 ... 1%82%D0%BE
Дечки и девојки здраво!!! Еве ме мене. Знаете што ми се случи, ми навестија дека најверојатно ќе останам без работа, се уште не е одлучено, но 99% јас си одам И ете ти засилени симптоми. Ме фати пролив ( незнам дали од нервоза или од една тегла кисели краставички на кои водата им побелела), стравот да не го споменувам, несигурност, неможам мислите да ги тргнам од правење сценарија како ќе ми даде директорот отказ и јас како ќе си заминам и се натаму. Ај сега што да правам? А проливот ме плаши највеќе. За чудо друга физичка тегоба немам ... Помош!!!!!!!!!!!
Само што помислив на тебе пред некој ден,на тоа колку ти помогна работата да го надминеш анкс.....не грижисе и јас пред неколку години имав раб .место кое по своја желба го напуштив затоа што стана неподносливо,дури и самиот анкс беше подобар од луѓето таму .небитно..помина 1 години и си најдов друго работно место каде ми е совршено добро..животот секогаш дава нова шанса....во меѓу време ако (недај Господ)останеш без работа,пробај да се фокусираш на други работи,почни да вежбаш јога,пилатес,читај книги,дружи се мораш понатаму...најпрвин ке излгеда тоа тешко,но верувам дека за некое време се ке се среди.
Елени има едно старо правило "секое зло за добро" не му се секирај многу, ке најдеш друга работа можеби и подобра како што пишува малечка....а проливот е малку од нервоза повеке од киселата вода и немој да си правиш сценарија како ке ти дадат отказ, така оставаш впечаток кај директорот на несигурна личност, работи си и однесувај се како да не ти е единствено решение тоа работно место...(во мегувреме бркај си некои врски ако имаш, за жал во нашата држава се е со врски)
искрено феминки без да бидам погрешно сфатена, некои постови ме зачудуваат. Имала пролив и била многу загрижена..seriously?
kako ste nekako mnogu slabo pisuvate izgleda site ste dobri ili neznam sto e eve pak jas i cetvrta nedela pomina od zepirata i denes mie katastroa mi se gadi vrti losi nemam sila od niv li ili od vremeto
Извинете на тие што долго чекавте да ви ја пратам книгата PANIK AWAY да знаете дека ви ја пратив во имеил проверетеси поздрав