Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    За хипноза јас го прашав мојот доктор и ми рече дека помага,но после кратко време се се враќа,значи не е долгорочно решение

2. ane1991

ane1991 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Имам 23 години и последната год не знам што се случува со мене, имам многу страв од темница. Не можам никако да спијам навечер сама во соба а камоли во целосна темница, ке се побркам.Понекогаш се случува и да спие некој со мене во соба а е далеку од мене и пак да ми е страв . Стално мислам дека некој од надвор ке ми влезе дома , ке ме нападне, дека има духови и сл. Секако, за ова постојат настани коишто мислам дека ми го предизвикаа тој страв . Можеби звучи смешно ова што ми се случува ко за девојка на оваа возраст , но што е тоа е... По цели вечери не спијам, се мавам ко некоја лудача по собитe и кога ке се раздени веке малку се смирувам и успевам некако да заспијам.Како да си помогнам ?

3. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    за почеток пробај спиј со запалено светло сигурно полесно ке заспиеш или нека свети барем нешто...и јас не можам да заспијам скрос во темно...не ми е убаво сакам да ми свети некоја ламба :) бев кај една другарка да спијам и ми вика абе јас морам да изгаснам се инаку нема да заспијам...епа добро викам ај јас си отидов дома викни ми такси и почна да се смее :lol: абе не може секој да те разбере...инаку мислам дека имаше една тема страв од темница провери можеби таму има повеке за ова мислам повеке поделени искуства :*

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.183
    Допаѓања:
    16.414
    Здраво,пак сум јас...лошо ми е ;( само кријам во себе и не му кажувам дома....само да ми се плачи,и такак како да не сум јас...не знам друга е...излегувам надовр,како некако сето е чудно,пластично и безвеза,како отсутен ми е мозокот,како да го немам,празен и одма мисли имаам,ако излезам вака ќе ми биди,нема да можам да се снајдам,оглупев,не знам да се однесувам со луѓето,ако кажам нешто да не згрешам,дали е правилно,да не навредам некого,напнатост осеќам,лутина во мене,размешани чувства бавно сфаќам некако како да ми е закочен мозокот,се смеам а како да не се смеам,серозна онака како да сум,не осеќам дека се смеам...разочарано сум скроз...пиев два месеци Магнезиум Хлорид,бев подобра,претходно пред 2 години бев на терапија со лексилиуми,заласти,сероксати,на бајачки бев,гледачки,бионергиии...и пак до нас е излегда....побудалувам секој ден
    Никогаш не сум била олку негативна.

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Како го слушав човеков....мислам дека у право е до некаде...и други сајтови гледав негови...ако е така ,ако е до тоа одам до белград,па незнам што да е.. :) му го запишав и бројот :D

6. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    Јас сум добра оваа недела,одлично се чувствувам.Ја игнорирам анксиозноста.Си ја пијам терапијата депрозел и хелекс насабајле, и се надевам на подобро.Имам огромна поддршка од партнерот.Ова е само состојба и се надминува.Имам добар сон.Инаку сум навистина дружељубива и радосна личност но ете по неколку стресни ситуации ми се појавија паничните напади.Сега се трудам да ги игнорирам, и да се потпрам на волјата за живот.За една недела одам на одмор со мојот вереник и ќе уживам.Решив.Ви пружам огромна поддршка и знам како Ви е.

На mal.ecka и ivana.0909 им се допаѓа ова.
  7. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    MORAM DA VE PRASAM NESTO KOJ ZNAE NEKA PISE NEZNAM STO DA PRAVAM MOZAM DA IZLAGAM AMA MNOGU SUM NAPNAM NE SUM SLABOKRVNA I SE NERVIRAM A I MI SE VRTI A A PIJAM VEKE CETVRTA NEDELA ASENTRA 100MG NEPIJAM NI DEMITRIN NI HELEKS NESAKAM ZOSTO SUM NAPNATA I IMAM NEMIR :@ PISETE TI STO ZNAETE NE BIDETE LOSI

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    KOLKU VREME PIES DEPROZEL IKOGA SE POCUSTVUVA POUBAVO EVE JAS PIJAM ASENTRA 4 NEDELA I PAK NE SUM SJAJNA HELP 8)
    :sweat:

9. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    ајде ке биде подобро...а дали ти имаат кажано на доктор да пиеш хелекс или деметрин?ако ти кажале зошто не пробаш со хелекс 0.25 еднаш на ден?ке ти ја смири напнатоста ако ништо друго...и ова да ти го кажам...еден период ми се вртеше и мене мислев ке паднам и што се не направив од прегледи и на крај отидов и на ушно демек од ушите да не ми се вртело :) и докторот ми вика ти бе девојче знаеш ли што е вртоглавица?па ти нема да можеш да дојдеш до тука ако ти се врти како што викаш...нема да можеш да стоиш...како вика ти се врти а дојде до тука?и сватив дека нема никаква вртоглавица туку јас сама си ја стварам...и од другиот ден не ми се вртеше замисли :) се е до нашите глави ...а мислам ке ти биде подобро од асентрата и јас ги пијам...

10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    автомобил не можам да ти пракам лп провери во контролен панел

11. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    ivana oo9 pisi mi togas na glavnata strana zosto ne mozes vo poraki sto e rabotata ;(

12. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    decki sosto jas sum najavena a pokazuva deka ne sum sto da pravam :tmi:

13. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    pisi mi na glavna strana

kolku vreme pies asentra

14. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    a ja sto da praam imam uplateno za vo grcija ke mi bide li dobro do 4 avgust togas 5 nedela od asentra se plasam lele kako ke odam :@

15. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    I mene eve sega mi e loso nemozam da izdisam ,me faka panika a na rabota sum,se napiv heleks sega ama neznam

16. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Dali nekogas od prenajadenost ne mozete da disite.?

17. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    па не знам веројатно треба нешто да прилагодиш во контролен панел

18. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    да вчера јадев хамбургер во 11 навечер и мислев дека ке пукнам ми бече многу тешко...ке помине :*

19. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    асентра пијам веке 4 години :drunk:

20. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Во прилагодувања штиклирано е да не прима пораки, провери си и штиклирај да примаш...

поздравче до сите <3