Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ова скоро секаде се случува, и јас од жал спрема мојте кои ми даваат се што ке посакам се трудам да бидам подобро, не грижи се ако веке гледаш дека неможеш да излезеш од ова сама побарај помош од психијатар, важно е никогаш да не се откажеме и да се бориме колку што е потребно за да излеземе од оваа состојба.

2. Mimozata

Mimozata Нов член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site, nova sum na forumov, i bidejkji se naogjam vo mnogu teska depresija Ve molam za pomos.
    Se raboti za tezok oblik na anksioznost, prosledena so opsesivno kompulsivno rastrojstvo , postojano opteretena so teski, crni misli. Povekje ne mozam ni da jadam ni da spijam, ni da funkcioniram normalno, pocnav da gi cuvsvuam i fizickite bolki, prepotuvanje, gadenje i sl. Se plasam postojano za moite najbliski, moite najmili. Postojano sum preoptovarena so losi scenarija,najlosi sliki postojano nosam vo glavata bez nikakva pricina i postojano si velam "ne daj boze".
    Ne mozam nisto ama nas nisto da napravam ili kazam bez da mi pomine losa , prisilna, nametnata misla :(
    Odamna se boram samata so ova megjutoa defitivno mora da se pobara pomos od doktor koj bi pomognal na takvite kako mene.
    Vo mnogu losa situacija sum poradi sto VE MOLAM VE MOLAM dajte mi preporaka za nekoj dobar psiholog ili psihijatar a bidekji ne smeam da pijam nikakva hemiska terapija Ve molam dokolku znaete nekoj koj primenuva kognitivno-bihejvioralna terapija,ispratete mi kontakt, isto taka Ve molam dokolku nekoj roditel se soocuval so vakov problem so postojan strav za nivnite deca da mi pise isklustvo,dali vakvata situacija uspesno i trajno moze da se izleci i kako.
    Isto taka sakam da Ve zamolam za mislenje i isklustvo za terapija so pomos na bio-energija, sum procitala pozitivni iskustva za Gorgi Filev ili imate isklustvo bilo koj drug vid na alternativna medicina.
    Mnogu najmnogu Vi blagodaram.

3. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Kazete mi od sto mozi da me stega Nazat pod pleskata Dali mozi da je od srceto nest I za nisto volja nemam sve na sila da se pravi I ovo trpki vo glava od levata stran I vrto glavici ko za pajganje mi se cine ke padnam I nema da stanam pojke:// zosto ova mi se desava

4. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    Мимоза зошто не можеш да пиеш никакви хемиски лекови?баш за таа твоја состојба најдобри се Антидепресивите мене ме повратија во живот.е кога ги оставив пак ми се јави анксиозноста и еднаш прашав дали доколку некој има пиено депрозел и престанал на кратко дали истот тој лек ке помогне по втор пат? а за тебе Аце сите ние се прашуваме зошто нас ни се случува ова...нема ништо да ти се случи ама знам колку е гадно и како ти зема мн убави работи воживотот

5. analiticarka

analiticarka Нов член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ne se sekiraj ne si edinstvena jas veke ednas pominav niz taa kriza pa eve posle 8 godini povtorno se boram so toa toa sto ti treba e podrska od luge na koi im veruvas dobar psiholog i najvazno golema verba vo sama sebe deka e ova samo period i deka ke pomine i normalno zafati se so nesto sto te ispolnuva i sto ke ti gi trgne mislite i normalno se nadevam kako i ti i jas ke najdam pomos i podrska na forumov :)

6. analiticarka

analiticarka Нов член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sto se odnesuva do preporakata za psiholog od srce ti ja preporacuvam DR.Zaneta Karagoceva - Prodanovska koja iskreno mene koja sum vo istata situacija kako tebe mnogu mi pomogna a sto se odnesuva do Georgi Filev kaj mene nemase efekt

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
  8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    сакам да знам што е најлошото што може да ти се случи при напад на паника?Дали може да се онесвестиш?

9. minomare

minomare Нов член

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    dali gi proverivte hormonite

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    ми кажаа дека се е во ред,дека се работи за анксиозност.пред тоа ја испитував и тироидната жлезда резултатите беа во ред. Но некако јас неможам да си се убедам себеси дека се е во ред .. при напад на паника мислам дека сите болести се собрани во мене..се плашам од инфаркт,мозочен удар .. затоа и го поставив прашањето до кој најлош степен може да оди паничниот напад

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Е тоа е и мојот најголем страв онесвестување, но на многу места прочитав и со многу луге разговарав дека неможе да дојде до тоа, поради тоа што за време на паничен напад притисокот се качува, а за да се онесвестиме треба да е низок што за време на паничен напад нема шанси да е низок.

12. mila34

mila34 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    82
    еве ме мене пак после година време како ја снема и пак се врати на старо..уфф неможам веке, незнам ни што веке да пијам..само на хелекс од 5 сум сега за сега..порано пиев занфекса тогаш ми помогнаа многу не сега незнам..уште се немам јавено прихијатар...дајте некој помош ВИКИИИИ кај си срцка..бацки до сите феминки

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    Незнам дали сум за темава, ама сепак ќе пишам...
    Од пред 8 години некаде, во средно школо кога бев едно девојче на моjа возраст тогаш почина од акутна леукемија. На почетокот ми беше жал секако, ама не мислев много на тоа. По некои месец дена друга врсничка многу зборуваше на таа тема, мене ми беше интересно да знам, ама после си наоѓав секакви симптоми повразани со разни видови на рак, со срцеви заболувања.. Од 18 години (сега имам 23) имам направено 3-4 пати ЕКГ, сѐ излезе дека е во ред на секоја проверка, а мене сѐ ми се чини дека имам некои проблеми... Денес на пример, девата рака без причина силно ме болеше и ноќва неможев да спиjам... Каj нас е веќе 7:30 сабајле, jас сум спиена само 2 саати. Исто, ми се случува да без некоја причина губам самодоверба... Ми се има случено и да во тек на зборување почнам да се губам, немам некоја контрола над своите мисли во тој момент. Често се случува да ми се чини дека сум епен висока или епен дебела, или некоја слична глупост која во тој момент толку ми jа уништува самодовербата... Ми се случува да имам чести болки низ телото - пак без некоја причина, главободки особено... Страв од многу работи, посебно од загуба на драги луѓе... Понекогаш се чувствувам ептен супер, а ннкогаш немам волја воопшто, цело време се чувствувам изморено, ми се спие постојано... Ова е на недела дена, една недела сум полна со енергија, а наредната не ми е до ништо. Често сум дрска и се нервирам брзо... Одев на психолог порано, пред две години последен пат, ама освен бедоксин и сто пати "аха" ништо друго не слушнав. Незнам дали ова е нормална појава или имам некакво растроjство.

Извинете за печатните грешки, од мобилен сум.

14. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    мене ли ме бараш Мила? еве сум :) зошто мислиш дека си се вратила на старо, не секој симптом значи и анксиозност во најлош облик, и треба сите да знаат дека анксиозноста во нормален облик ја имаме сите затоа немојте при првиот симптом да се плашите дека се се вратило на старо.....малку горе главата, диши длабоко, и врати си ја лентата назад што најмногу ти помогнало кога си била во лоша состојба, пркоси и на анксиозноста, шетај, и комуницирај што можеш повеке, ако сметаш дека имаш потреба од разговор со психијатарот, посети го, разговарај , не мора да значи дека веднаш треба АД...па и ако треба ништо страшно, важно е да се одржува човек здраво,да може да го живее животот а не обратно, и никогаш не се споредувај со другите, секој организам е различен и секој случај е различен....секогаш нека ти биде на прво место мислата дека ти ке со онаа која ке одговара тука на прашањето "дали се надминува анксиозноста"
    " да се надминува, јас ја надминав" еве врати се назад и ке видиш дека голем дел од феминките ги нема, си продолжиле со својот живот, не сакаат да се навраќат на лошите денови...

Поздравче <3 <3 <3

15. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    http://www.femina.mk/out/?id=960b5baebf ... nksioznost

dosta poucno i i dosta ima vistinavo ova :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  16. galijan

galijan Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    260
    ^^ Еве сум и јас мила34 и св1911 на помош.Јас еве да ви кажам дека бев исто таква до пред некое време.Тахикардии, главоболки, вртоглавици, црни мисли, екг правење и што уште не.Од искуство Ви кажувам, посетете психијатар, животот ќе ви се промени.Пишете ми во лични пораки, ќе ви објаснам. Стравот се победува, верувајте, јас верувам.Ќе ви дадат и терапија и со време ќе бидете подобри.Јас еве сега не земам ништо од лекарства.Одлично се чувствувам, не дека понекогаш не ми доаѓа старото чувство но сега некако е со слаб интензитет и не му обрнувам внимание.Знам како е, верувајте ми знам.Сакам да ви помогнам навистина.

17. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Го прочитав сето ова и кога би се вратила назад 12 години истото би го напишала за себе.И кај мене е тој страв од онесвестување.Ми беше страв од крв од игли ама со пораѓајот ги надминав тие стравови е сега уште стравот од онесвестување како да се надмини врска немам дури страв имам сега и во продавница да појдам прво хелекс пијам па одам:(

18. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Па еве ако можам некако да ви помогнам на оние кои им е страв од онесвестување, со тие што си пишам во ЛП ми го знаат мојот проблем, но овде ке напишам за друго, лично за мене....Јас во мојот живот се имам онесвестено 5-6 пати бидејки имам нисок притисок и верувајте нема ништо страшно ни во тоа, прво од анксиозност нема да се онесвестите, а второ доколку толку се плашите од тоа, еве јас ви тврдам дека и доколку се онесвестите нема страшно, ке ве шлапне некој некое шамарче, ке ви потури вода и како нов ке се свестите :) :) :) јас за кратко време после тоа се средам и како ништо да не било....си го знам проблемот ама нема што да правам додека да осетам дека ми пага притисокот јас сум веке доле :) :) :)

19. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    Ne se sekiraj bubic nisto nema da ti se dese od ova nema nI mozocen ni srcev udar da imas I jas toa go vrvam eve Edo 2god sekakvi ispituvanja imam napraveno I nisto nema sve vo red kazuvaat I magnet nekni pravev na glava I na nego sve vo red e ke vrve samo treba vreme da pomine pozzz

20. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Те разбирам потполно. Откако оболев од оваа болештина ( депресија и анксиознот)веќе неколку години живеам во невиден страв дека нешто не е во ред со мене. И јас сум била 10 пати на кардиолог, на интерниса, и секогаш ми велат супер ти е здравјето, а јас не се осеќам добро. А слушнам дека некој од нешто е болем одна умислувам дека и мене и се случува истото. Страшно. Пијам подолго врем антидепресиви. НА почетокот ми помагаа, ама сега не осеќам дека има некој помош од нив. Ако не си била кај стручно лице, ти препорачувам поскоро да отидеш. Ќе ти помогне.