Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Правев анализа на крвната слика и совршено сум здрава,неможев да си се изначудам,ете уште еден доказ дека моето здравје е совршено добро,продолжувам напред ;)

2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Devojki sovet.Sabajle se razbudiv da go naranam sin mi odvaj stanav pojdov do krevetce i nazad vkrevet koga pocna da mi se vrti ama ne onaka kako od anksot tuku bukvalnno imav vrtoglavica cela soba mi se vrtese.I sega eve ama ne tolku.Ve molam kazete mi sto da napravam vo takov moment da mi pomini i od sto moze da mi e sega vrtoglavicata.se izvinuvam za latinicata od mob pizuvam

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Аничка јас пред 4-5 години ја имав бактеријава и со комбинација на лекови кои се пијат по шема ја исчистив и немам ништо, така да немај гајле ништо страшно, а 80% од луѓето ја имаат само кај некои реагира кај некои не, и успешно се лечи.....[/quote]a kazimi sabajle bev kaj maticnata da go vidi rezultatot i ona mi zakaza za na internist na 17 april i sega nezz sto ke mi prepise samo terapija ili drugo nesto lele mnogu mi e strav[/quote]

Само терапија, ти закажала на интернист бидејќи тие лекови немаат право матичните да ги препишуват тука само со извештај од интернист и не се нешто посебно лековите ( јас заборавив како се викаа) но мора да се во комбинација по шема, ќе ти каже лекарката, и јас ја прашав морам ли на интенист бидејќи мене многу ме нервира да чекам по болници, ти велам дека воопшто ништо не е страшно и многу пати успешно се лечи со само една терапија некаде околку 21 ден. ми се чини се тераше....поздравче :*

На AnichkaLeo му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Костадинче, вртоглавицата може да биде и од нисок притисок или од паднат хемоглобин, мене ми се има случувано, ти се врти исто како да си пиела алкохол...моментално да се освежиш напиј се сок од боровинка или рибизла (природен ако имаш) и испитај си крвна слика, доколку е паднат хемоглобинот, цвекло и чаеви од коприва ке помогнат...:* :* :*

На srnicka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Јас мислам дека е од анксиозноста зошто мене така ми беше кога прв пат ми се појави, постојано ми се вртеше како да сум пијана се се вртеше околу мене. Времево деновиве не ни е баш наклонето за жал. Најдобро направи анализи на крвта за да бидеш сигурна и обавезно посети психијатар да ти препише терапија. позз :*

6. srnicka7

srnicka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Onoj den mi bese rodenden,si vikam:"Kje odam vo Skopje so decko mi,kje si nakupuvam se i seshto,do koga vaka ko kloshar kje idam?"pa posle se prasuvam:"za kade kje se doteruvas,koga non stop si doma?",i op:krokodilski solzi mi naviraat,si vikam:" nema da placam,pa sto saka neka e..."i trgnavme,nekako vo avtobus se zanimavav so edno lanche,si go otpletkuvav,stignavme,se ohrabriv sto dobro pominav,trcavme do eden butik u drug,i se ubavo beshe,koga odednas sretnuvam prijatelka nenadejno,leeeeee ludje,koga pocnav da se preznojuvam,da crveneam,da mi se trese snagata...konecno se razdelivme,i u sred butik i milion ludje,koga mi potekoa solzi,i se pravam gledam stvarcinja,a lipam,sto da vi kazuvam...I decko mi me ubeduva deka nisto ne se primetuvalo,deka jas sum znaela vnatre kako mi e,pa sum mislela deka site kje primetat...i ne me ubedi,posto mislam deka od avion se primetuva deka nesto mi se slucuva,mnogu se posramotiv...mnogu....ama prodolziv nekako,borba e,a nashe e da se borime,do KRAJ!i pokraj 1.000.000 "AMA..." i pokraj solzite,i pokraj stravot....Golem pozdrav do site :*

На simona26 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    дали освен вртоглавиците и замаеноста имате и физички болки како на пример да ве боли грб желудник па лошо цело време еве мене вчера ми беше така дури ни апетит немав...ова мислам деновиве дали има некој нешто слично пошто времево ептен за никаде па да си прашам дали од времево е вака или од шо е аман :(

8. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Здраво на сите ,Костадинка мила немој да се пласис воопсто ,вртоглавицата е еден од најосновните симптоми на анксиозноста ,биди сигурна дека не станува збор за нисто друго сем за проклетава анксиозност ,кога се вракам некогас со мислите каде како и кога запоцна да ме измацува ова цудо анксиозност, секогас прво на памет ми доага вртоглавицата која запоцна неколку месеци пред да го добијам првиот паницен и да навлезам во анксиозноста ,така да немој да се секирташ воопшто се е тоа од анкс,,, а процитав за трненјето на нозе и раце е тоа го добив и сеусте го имам и тоа е у склоп со анксиозноста ,земајте магнезиум јас земам за џваканје и многу го ублазува трненјето а и добро е за нас анксиозните ,инаку времево променливо за нас е катастрофа ама ке помине донт секирации :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

9. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Jas imam bolki vo grbot i toa mnogu, retko vrtoglavici ama bolkite vo grbot i stravot od opasni bolesti mi se mnogu izjasneti. Kazete mi dali ste opsednati so strasni misli deka ste bolni od teski bolesti , dali se plasite za vasite najbliski deka i na niv ke im se sluci nesto loso,, deka i oni ke se razbolat ...

10. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Bolki vo grbot i vratot vkocanetost i jas imam .Nemam apetit ova sega vrtoglavicava dopolnitelno e veke aman duri morav denes da viknam nekogo da mi go pricuva sinceto plus me napolnija so negativna energija negativni lujge da izlezam da go prosetam kucevomi e strav da ne padnam.

11. nesi.vanesa

nesi.vanesa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23

12. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Daaa jas taka mislev I sega mislam deka ke se razbolat pa site gi terav na doktor da pravat ekg I krv da proverat ... luda rabota e ovaa anksot a plus I mislam nekogash deka dodeka se vozam so avtomobil deka ke se prevrti deka se udrime .. gluposti mislam ama toa e :/ a jas eve nekoi vrtoglavici osekjam vo glava I bolki vo grb :/

13. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    ужасна работа стварно не се издржува вртоглавици речиси и да немам ама страв од болести и болки во грб па врат па после раката па желудник..оф леле мајко ми е :( а за страв од возење и превртување да не зборуваме погоре некаде имам пишувано како се имам симнато од автомобил на една удолница оставајќи ги сестра ми и зет во кола јас одев пеш надоле од пусти страв :( како да нив не им е мил животот... дури и сега ми е страв кога мажот ми сака некаде да оди и син ми со него да го вози јас се нешто измислувам за да не оди амадете ко дете нормално сака..незнам стварно како ќе се
    живее вака :@

14. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Mene sega malku vrtoglavici ne mavaat a sabajlevo nemav :/ koga ispiv kafe pochnaa :/ ...a za kola nekogash imam loshi misli nekogash ne :/ a shto srekja imam pred mesec me udri kola I izbega dechkoto I koga pochnaa paniki lele :/ shto da ti kazuvam samo mi se vrakjashe filmot :(

15. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    абе дента добра сега и мене глава ме врти а ми се пие кафе :D

16. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    Јас денеска испитав крвна слика и мокрача и се ми беше супер фала му на бога дури и јас се зачудив и сеа си размислувам како можам да се замарам со нешто што ми е во ред здрава сум фала му на бога а пак се замарам ова состојба веќе мора да прекине и да и ставам крај ми се смачи веќе,од утре почнувам на ново работно место и ќе гледам ќе се трудам да си поминам ок и да не се замарам..А и времево убива се раздувало ветар се вазврнало дожд цццц...Ајде ќе бидеме добри еден ден сигурно :)

17. RainGirl

RainGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    5
    Еве јас цела недела излегувам секој ден на полагање...морам. Вчера кога седнав да пишувам се смирив сама некако па кога ми почнаа физички симптоми глава да ме стега, ме боли, стомак да ме боли, што ли не.... и си викам па до кога вака сега не станувам што сака нека ми се случи. Па паниката се зголеми анксиозноста исто потење и сите тие пропратни симптоми, но останав ете напишав што напишав иако многу не размислував за тоа што го пишував, ама и тоа е еден чекор напред во борбата со ова, а многу е тешка. Така и психијатарот ми кажа: Јас немам магично стапче и да направам да ти исчезне анксиозноста, но ќе те научам да се бориш со неа и на крај да ја победиш. Да се надеваме дека тоа ќе се случи. А иначе со времево не се плашете овој период сите се жалат на вртоглавици и главоболки, еве и јас како зомби се чувствувам.

18. nesi.vanesa

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    23
    Ispij si moze ne ti predstavlja poremetuvanje kafeto.. ja koga pijam mislam deka ke umram deka go kachu a pritisokot moze e smeshno ama stvarno e :/ gluposti ne deka stvarno mi kachuva pritisok ama sum chula I se glupiram sega :/

19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Значи времево ме утепа, денеска немам никаков симптом, ама чуствувам некоја внатрешна нервоза и ми се плаче а немам потреба. Некој немир ми ја мачи душата, значи нешто мора само да непоминее раат денот :)

20. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Исто и мене веке неколку дена ми е вака :( уфффф до кога бре |(

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.