Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Од анксот ;) Немав апетит неможев ништо да јадам,со тек на време ми се врати апетитиот ама гадењето од цигари за среќа :!: :D сеуште е присутно.

2. Ane10

Ane10 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    143
    А ве боли ли некогаш стомак од анкс јас од левата страна под градата цело време осеќам болка и гадење повраќање а ја испитав хеликобактери ја немам таа бактерија можно ли е да е од анкс?Се проверив се снимав и се ми е во ред а јас пак се замарам,сеа пак од кај ми текна да не имам рак на дебелото црево цццц

3. marina255

marina255 Активен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Мене последниве 3-4 дена ми се случува нешто што не можам да го објаснам. Не се работи за онаа класична вртоглавица и чувство како да ќе паднам или онесвестам, туку како да ми се врти сосема малку и се околу мене ми е тешко за перцепирање. Ми викаат повеќето од времето е, ама јас со мојата анксиозност веднаш помислувам на пострашни работи. Во четвртокот на работа бев како сосема отсутна со паметот, ги гледам луѓево пред мене и како да не ги гледам јасно. Што ли може да е ова?

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Ги гледаш а како да не ги гледаш,тука си а исто како да не си,нејасно,како во сон,ех да и тоа е од анкс,верувај нема симптом во овие години кој го немам доживеано,за утрха е тоа што се поминува.Трпение и работа на себе.

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Јас така лани пред да земам терапија со АД имав страв дека нема да делуваат ама делуваат и тоа како воопшто немав панични напади ама лоши денови имав како нервоза и депресија после една година ги оставив на своја рака иако прихијатарот не дозволи и еве три месеци без никакви апчина се борам имам и убави денови и лоши но и јас како тебе ко ке имам лош ден одма помислувам на апчиња но потоа ми се јавува друга мисла дека ке помини и дека ке се изборам без апчиња затоа што борбата со апчиња за мене е тапкање во место и маскирање на состојбата мислиш дека си излечен додека ги пиеш но кога ке ги оставиш не е така се е по старо и затоа решив без нив колку и да е тешко колку имам издржано па ке го издржам и ова поздрав

6. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    uzasno gadenje imam luge mozno li e da se raboti za helikobakter ve molam odgovorete mi dva dena povrakav a nemam bolki stegnatost i poduvanost osekam a prethodno imam proveruvano i ja nemav a sega nz

7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    секое утро се будам со гадење но проблемот е во тоа што секој ден повраќам а многу се плашам бидејќи примам терапија а воопшто немам апетит да не може нешто нагло да ми се искомплицира.. нагло ослабнав со ова панично растројство ..би сакала да ве прашам дали некој има чувство на лупање во желудникот?ве молам побрзо одговоретеми :(

8. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    бубиц откога ке се најадес ти се гади или пред да јадес и ти се лоси ?а кази ми кога ке се најадес наеднас ти доага да повратис зосто и мене ми се слуцува истото и ме фака страв писиии

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    и јас овие денови немам апетит, не верувам дека имаш бактерија, сигурно е сега затоа што многу мислиш на тоа. A за лупањето во желудник не се секирај и мене ми се случува ахаа многу пати знам да кажам лелее срцето во желудник ми се симнаа :)

10. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    и мене така ми се случи баш вчера сабајле денес не до толку и се уплашив и јас ама мене и како некоја жештина на моменти како печење осеќав на левата страна под градата а дебелито црево нели е на десна страна :^) сепак мислам дека можно е и од промаја да ми е така или од што ми е BOG знае...а гадењето ми се чини сите го имаме најмногу ни е застапен од симптомите деновиве

11. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    ова мене кога ми се случува на оние што ме знаат им велам само оставете ме денес сум изгубена во простор и време :rofl:

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Цело Време ми се гади а кога јадам веднаш добивам нагон за повраќање и повраќам . Воошто немам апетит и сосила јадам и затоа како што кажав претходно многу се плашам дека пијам хелекс а не јадам ништо ;(

13. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    Jas ke prasam po stoti pat dali ima kongitivno bihevioralna terapija nekoj da znae vo bitola.prilep ili ohrid?pozz do site i dali na nekoj so anks mu pomognala?

14. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Kazete mi dali osekate nekogas kako da vi trne grbot, dali prokasluvate od vreme na vreme i dali osekate kako bolka vo grbot pod rebrata pri samo prokasluvanje?

15. guzi

guzi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    7
    mnogu mi e tesko mi se cini poveke ne mozam da izdrzam pomagajte pisete kako se borite so ovaa krasta ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

16. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Ker izdrzis, moras, ajde napravi gi vezbite so disenjeto, na mene nekogas mi pomagaat. Morame da ja nadmineme ovaa sostojba, ne smeeme da dozvolime da ne nadvladee.

17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    На сите што ви е тешко деновиве ви предлагам да отидете во природа немора во градски парк такви места туку на село во природа да испешачите верувајте после тоа ке бидете како нови полни енергија и побистар ум јас некни кога тргнав да пешачам ми се плачеше од тешко што ми бесе но после тоа бев многуподобра вејке и не знаев дека постои толку добро чуство и сега планирам пак да одам обидетесе не седете само дома од седење не поминува на оваа гнасна состојба и треба само активност инаку ке ве турне поздрав

18. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Помага шетањето многу, ама кај мене краткотрајно. Кажете ми како ги надминавте физичките симптоми поради кои стално ми се мотаат црни мисли у главата?
    Поздрав и секое добро

19. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Е сега помага кратко трајно ама ние сакаме еднаш да испешашиме и да помине се ке си пешачиш три пати во неделата треба да се навикне организмот да се размрда нормално дека нема од еднаш све да ни помоне оваа е секојдневна борба не е телесна болест па да седнеме и да чекаме да помине туку психичка овде се бара активност не седи и жалисе со жалење ништо не правиме

На rita22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lejdi-di

lejdi-di Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    11
    rita22 мене вака ми се има случено ме болеше грбот и кога ми идеше да поткашлам осеќав болка под ребрата еднаш однапред а еднаш на истото место ама одпозади на грбот и искрено многу се исплашив