Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Dali vi se slucuva da pocne da vi se trese teloto i red drugi simptomi onaka od cista mira, bez da mislite na anksioznosta, bez da se nervirate... ednostavmo samo od sebe, ete kako sto kazuvaat nekoi kako rezultat na vremeto.

2. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Да мене често ми се дешава така па и колку пати насабајле се будам и цело тело ми се тресе како вознемирена целата а што се вика сум спиела.

3. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Dali deneska custvuvate nemir vo dusata strav so eden zbor da ne vi e ubavo na dusata

4. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Значи истото и кај мене кога станувам од спиење така некако ми иде жештина и целото тело ми се тресе, ужас ужас, лелеее не ми се верува до каде не води оваа наша состојба ццц :@

5. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    ^^ и како го надминувате? Мене насабајле најтешко ми е. Кога за пола саат треба да се спремам, да јадам и да искочам од дома. Денеска приметив на работа дека всушност јас кога ке се упаничам не дишам правилно, па мислам како резултат на тоа ми се тахикардиите и пропратното лошење тресење на раце, главоболки.
    Така да јогата ми е последна помош, оваа проклета анксиозност ме исцрпува. :sweat:
    Патем направете си крвна слика и проверете си да не ви е паднат имунитетот, од што така од еднаш ви се слошува. Да не ви е ниско железото, бидејки слабокрвноста предизвикувала тахикардија, омалаксаност и замор. :!:

6. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    ajde dobra noc ubavi snista belkim utre ke bideme dobri

7. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Не бе душо не е од слабокрвност, се е од проклетава анксиозност. Јас еве од прееска бев добра, и сега почнавме муабет за одмор каде ќе одиме, што ќе правиме и еве ја пак, пак почнаа црните мисли, како ќе биде, што ако ми стане лошо уфф бе уффф :@ некој се би дал да е на мое место, имам толку причини за да бидам среќна а јас се замарам со оваа глупа анкс, аман веќе. Кога би имала едно волшебно стапче да можам да ја отерам у три п.м. и да се ослободам од неа, веќе не знам што да направам, што ли се не пробав и лекови и вежби да можам би ја задавила со рацеве.........

8. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Vetiv deka nema da pisuvam poveke no ajde neka bide samo uste ovoj pat .. Veruvale ili ne jas zaminav na odmor sama i eve vi pisuvam od tamu .. Morav da go napravam ova za da si dokazam deka mozam . vcera si napraviv sama ekskurzija si go prosetav cel ostrov iako prv pat doagjam tuka uspeav da se snajdam .. I ne zastanuvam tuka .. Dobiv ponuda za rabota i po vrakjanjeto planiram da odam na odmor so moite pa potoa so deckoto .. Cim mozam jas znaci mozete i vie .. Ve pozdravuvam i vi posakuvam mnogu ubavi i pozitivni momenti i vi se izvinuvam za latinicata od mobilen sum

На mal.ecka, dunja и simona26 им се допаѓа ова.
  9. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Ти благодарам многу bubic.k , малку ме охрабри со твојава приказна, баш сакав да слушнам вакво нешто. Ќе се обидам да не мислам на лошо, ќе се сетам на ова што ти го напиша, и те молам пак да пишеш како си си поминала. Се надевам дека ќе бидеш добро и дека од овој одмор па натаму ќе немаш веќе проблем со анксиозноста. Поздравче :*

10. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    da isto i na mene mi se slucuva toa tresenje po celo telo kako jaka voznemirenost srcebienje i jako gusenje :worried:

11. alekk

alekk Активен член

Се зачлени на:
    11 мај 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Во последните 2-3 недели скоро секојдневно имам како пецкање од левата страна кај срцето има некој вакви симптоми?

12. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Jas imam cesto takvo peckanje. moze li d ami objasnite kako go cuvstvuvate toa kratko disenje, jas na primer koga vdisuvam i ko da imam precka, stop nesto mi pravi.

13. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    deneska nema bas komentari izgleda ste dobro taka i da bidete samo napred ako imame simptomi uzivajte

14. Aurora05

Aurora05 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Страв ми е навечер да спијам без запалено светло,во случајов додека заспијам работи телевизорот.
    Понекогаш чуствувам голема нервоза без никаква причина,и има некој чуден немир во душава.
    Дали е можеби тоа некој симптом на ансиозност? И како би можела тоа да го излечам?

Благодарам.

15. madona555

madona555 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    Ljuge mozebi e smesno ama osekam kako srvevo da me stega:( imam peckanje,bodezi i od leva i od desna strana mn mi e strav :o

16. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    a jas osekam peckanje na glavata na temeto i mnogu sum napnata dali moze da se simptomite pojacani bidejki sum vo period pred menstruacija

17. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Биле мене секогаш симптомите ми се појачани пред менструација, (а и пред анксиозноста да ми се јави тој период пред менструација ми беше најтежок тоа е ПМС), нормално е да е така хормони се во прашање, не грижи се не е ништо страшно. Имајте убав ден :*

18. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Blagodaram na podrskata simona ama ne faca odma panika lele stomi e ne se izdrzuva pravo da ti kazam celo vreme nekoe ludo crno mislenje vo glavata i napnatost nemir vo dusata da ne mozis da bides sloboden

На simona26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    ista sum , sto da ti kazam osven pokusaj da go ignoriras za da ne ti predizvukva strav, povtori si stravot so strav se hrani , a toa ti predizvikuva dopolnitelni simptomi koi uste poveke ek te isplasat. Objasnimi kaj tocno ti e toa peckanjeto. Na mene mi e nad levata grada i se siri po sredina. Cudni raboti se ova, jas nekako se ubediv deka se e samo laga i izmima, deka nemozat da mi nastetat ama ponekogas se plasam ko zajce :). Mene najmnogu me plasat sto se sekojdnevni i postojani znaci , 24/7.

20. madona555

madona555 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    Skroz isto samo mene i cela leva raka me boli i bolkata se siri pozadi na grbot i vratot :(