Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Eftelija

Eftelija Нов член

Се зачлени на:
    3 декември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Девојки и јас го имам во последно време ова чудо АНКСИОЗНОСТ, згора на сето тоа сум и пречуствителна личност (добитна комбинација) и фала Богу со здравјето се е во ред, но со мене не е нешто во ред, а то е дека јас имам страв од неуспех, страв од финснсиски загуби во животот страв од "тонење"..., ете навистина дома сме во финансиска криза привремена, но тоа влијае мн на мене, знаете секакви црни мисли ме прогонуваат, се пробудувам со иста мисла, станувам со иста мисла, незнам до кога вака ве молам некој совет
    Поздрав до сите:D

2. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Zdravo devojki...jas vekje 2ipol godini se boram so anksioznosta....odnosno imam napraveno ispituvanja i se mi e pokazano deka e super, a jas seushte se plasham od srcev udar, srcevo zaboluvanje...imam tahikardija postojano, valjda mene taka mi se odrazuva anks, se prepotuvam i se gusham... inaku sega vekje sum bremena i toa 8 mi mesec i se obiduvam da se kontroliram ali...ne e bash lesno... dali nekoja od vas ima takov napad na panika kako jas shto go opishav so puls 160 vo min srcebienje? Golema poddrshka mi se vashite komentari koga gi chitam. Hugs & kisses

3. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Ah da! Ushte eden biten moment propushtiv... koga treba nekade da odam, togash najvekje me fakja panikata, srceto togash mislam kje mi izleta :sweat:

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да не се подречам добра суумм, вчера излегов пазарев малце ми се смути во глава го игнорирав помина, три дена немав интернет хаха и само работев по дома, пак ке почуствував некоја вртоглавица и ја игнорирав, почнав да пешачам секоја вечер по половина час, знае при пешачење малце да изгубам рамнотежа но продолжувам да пешачам. Пред некоја вечер излагов со некој кој долго време ме канеше а јас го игорирав. Кога влегов во кола се исгубив реков толку ке избегам хаха ама останав, од време на време ме факаше паника да му речам вози си одиме но останав до крај. Само храбро ке успееме да се спасиме од оваа состојба. :inlove:

На Aneto10, mal.ecka и lina.ina им се допаѓа ова.
  5. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravoo pak se vrati ova grozno cuvstvo.. Mozno li e da se pojavi i od umor i od nenaspanost poshto sega sum na rabota ne sum spiena mnogu poshto tri dena sum po rodendeni i sabajlevo mn mi se spieshe i sega edvaj gledam oci mi se zatvaraat mislam ke padnam negde i odma stravot deluva odma pocnaa race da mi se tresat aman veke. :(

6. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Kazi mi dali bas sekojdnevno imas tahikardija i gusenje i dali pies nesto terapija.jas pijam bloxan za tahikardijata i sega mi e smirena ama gusenjeto pecenje i bolka vo gradite ii bodezi vo i okolu srceto cuvstvuvam uste.dali imas nekoi od ovie simptomi i ti?

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Опуштисе, некогаш во бременоста и тахикардијата е нормална. Не се замарај сега за тие симптоми, уживај во бременоста. Пиј си некое чајче за смирување, па и некој витамини секако ке се посоветуваш со докторот и се ке биде во ред :*

8. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    ajdee denes mi smenija terapija zepira piev nemase podobruvanje sega deprozel ke pijam...nekoj da imal iskustvo so deprozelot ve molam za odg

9. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Птиците и цвеќињата се посреќни од луѓето бидејќи ништо не знаат за иднината. Немаат никакви зборови во нивната глава, не чувствуваат никаков страв од тоа што мислат другите за нив. Затоа немојте да се плашите за утрешниот ден, туку мислете на денес. Една мисла што мене ме охрабри денеска, па сакав да ја споделам со вас :hug:

На ivka-slivka, elisabeta и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. jana1

jana1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    13
    Ivana jas nekako najmnogu se pronaogam vo tvoite postovi ,mislam deka sme slicni ,i mene isto taka ne mi se odi nikade ,kako od se da mi e zdosadeno ponekogas ,i jas veke napolniv 5 god so AD i si tupam u mesto prvo asentra ,pa deprozel pa elicea sega momentalno,od deprozelot mi bese ok mnogu bev dobra skotro za edna godina se vrativ vop normala i odednas prestana da deluva kaj mene ,nepomagase dzabe go piev i mojot dr mi smeni so elicea ,no pak ke kazam so deprozelot bev mnogu pozadovolna kako mi vlijaese ,od eliceata neznam kako da kazam ama ne se osekam taka dobro kako sto bev so deprozelot/....

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Да,сеκој ден имам тахиκаρдии ама не пијам ништо, дадено ми е да пијам веρапамил само него поρади бρеменоста, блоκсан ми дадоа една вечеρ на κлиниκа и доκтоρот ми фигна узбуна пошто бρемена жена НЕСМЕЕ да ги пие зошто диρеκтно ρеагиρале и κај бебето. Инаκу да, сосема истото го чувствам и тоа пρедизвиκува многу голем стρав...и пρиметив, сеκое утρо пρва мисла κога ми е и сега паκ ли ќе се случи? Мене ми се случуваа κога не мислам, тотално ноρмален ден имам

12. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Фала ти сρцκа, сеκогаш неκој ваκа убав збоρ ми помага да бидам подобρа, само МНОООГУ е тешκо да се мачиш а пρитоа ρезултатите да се исти :(

13. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Девојки како се чувствувате денес? Дали ви влиае времево? Јас целата сум зашеметена во главава ми е каша попара дали и притисокот ми е паднат како пијана се движам и се си мислам ке паднам.позз

14. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Офффффф, последниве 5-6 дена многу лошо се чувствувам. Нон стоп само ми се плаче, лоши мисли ми се вртат низ глава никако неможам да си помогнам и покрај терапијата што ја примам ( Асентра 100мг, Лорсилан 2х1мг и Заласта навечер од 5мг). Некако се ми е безнадежно, мрачно. Имам некое лошо чувство , како душава да ми се тресе.

15. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    уффффф колку пати сум се осекала јас така знам како ти е :( јас сега сум катастрофа од времево главата ми е зашеметена ми се гади и триста мисли ми поминуваат низ глава аман веке а што е најлошо на работа сум немам ни кај да прилегнам

16. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Zdravo decki, ne znam dali e do mene ili so toplovo pocnaa i nasite problemi.... moram da se pofalam deka eve mesec dva kako sum podobra no seuste cuvstvuvam strav osobeno so bockanjeto vo predelot kaj srceto i teskoto disenje , a primetiv deka kolku poveke mu posvetuvam vnimanie se vlosuva. Mnooogu pesacam i toa pomaga za site onie so tahikardii koi se macat so BLOXAN, pesacenje od 1h 3 pati nedelno me vrati vo normala. DRZETE SE :)

17. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    I uste nesto...AD gi cuvam vo vitrina da gi gledam.....ha
    ..tuka se ama ne sum posegnala po niv....A I NE PLANIRAM ZASTO SE TIE SAMO PRIKRIVANJE NA SIMPTOMITE ...samo hrabro

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да и јас почнав да пешачам навечер, за почеток по половина час хаха, ццц колку брзо само се заморувам и губам рамнотежа, но не се откажувам, ова е од тоа што сум ептен улежана. Иначе денеска страшно многу ме боли главата и имам вртоглавица :)

19. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Devojki vremevo butka vo depresija, jas si postaviv i vchera i deneska cel vo denot...vchera izlegovme so maz mi da shetneme, a deneska e Petrovden pa kje idam na slava vecher a preku den kje se zanimavam so oblekata shto ja imam za bebeto shto go chekame. Kje ni pomine, mora nie sme jaki devojki

На natemila и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    kako ja [pominavte deneska denta promenliva jas katastrofa ama mora da se ode napred poz i ubavi snista