Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    нас топлово ни влијае мн. иако не е баш топло без разлика секоја временска промена ни ги појачува симптомите... избегнувајте негативни луѓе и некои глупи муабети ( комшиски)
    ,малку апчиња малку вежбање позитивни мисли и ќе бидеме ок.. .јас морам да вежбам иако немам некоја желба бидејќи ми кажа псих дека можно е да се здебелам од депрозелот...
    ајде ќе биде вака само да се поддржуваме едни до други и ќе се избориме ... ние сме високо интелигентни личности затоа толку се задлабочуваме во проблемите кои ги носи животот и премногу размислуваме за се и сешто... ве бакнувам и бидете храбри се ќе помине :)

На DivineFM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Точно. :* :hug:

3. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Ова е точно, на помалку интелегентните не им се случува ова, затоа што тие не се замараат...сетете се сите која ви била најважна сугестија од псих. "пушти го малку мозокот да се одмори, игнорирајте ги симптомите, не се замарајте со се и сешто" ниедни лекови не помагаат толку колку што ако успееш да не се замараш со симптомите и полека нема ни да осетиш кога тие ке те напуштат...:)

На DivineFM и lina.ina им се допаѓа ова.
  4. acebitola

acebitola Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    2
    De kazete mi od sto mozi da ne gI custvuvam levata raka I noga I grotto od levo ko zatnato I samo slajmovi plural I mi se gade samo I nervosa mi pravi golema :doh:

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Епа ако е така поарно да си бев глупава :( :lol:

На ivana.0909 и natemila им се допаѓа ова.
  6. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169

Јас пиев депрозел скоро една година и не се здебелив ниедно кило, се зависи од организмот. Камо среќа јас да се здебелев :rofl: :rofl: :rofl:

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.082
    Сакам да ви кажан на сите што се борите со оваа грозна состојба дека сепак има спас од неа јас после 3 години се извлеков и еве година време немам ништо
    прво ке се дружите со ведри луге кој прават ведар муабет кои се смеат да не речам цело време ,друга работа е вежбањето обавезно у теретана да ви стане обавеза2-3 пати неделно обавезно да се веѓба јас 5 пати идев се осекав изтрошено освежено мислам сет стрес го трошев на справите и многу многу љубов и те како помага да испаднете од оваа состојба можда и највеке таа ми помогна

На Viki693 и ivka-slivka им се допаѓа ова.
  8. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

A mache kazi mi dali neshto pieshe ili se so trud projde? I me interesira...dali imashe simptomi od tipot: tahikardija, vrtoglavici, nervoza za se i seshto, dali se plasheshe da izlezesh od doma, i ceeeelo vreme da mislish deka.ne si ok ili pak dali se poteshe koga kje te fateshe strav, pritoa vozduh da gubish i sekako srceto da ti lupa tolku jako shto mislish deka vo sekoj moment kje te lupne udar? Site tie raboti gi osekam poveke od 2 ipol godini.

9. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    da i jas bev istata....ne si sama lugeto na forumov mi go dokazaa toa......
    Koga jas ke prepoznaam nesto od simptomite , svakam deka nesto pak pravam pogresno se opteretuvam povekje ili mu pridavam previshe vaznost. Bez terapija sum zasega....zasega i sekogas mu velam na soprugot....eve ja drugarkata pak mi dosla na gosti . I vednas se okupiram so nesto drugo, muzice, film ili prosetka makar bila kratka. Obidete se i vie, SAMO HRABRO POZZZ

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122
    Јас ги имав истите симптоми што ги наброја ти,исто и јас 3 години се мачев и еве можам да кажам дека сега сум одлично. Дури понекогаш ме фаќа страв колку сум си јас изладена и за ништо не се замарам :tmi: сепак нели има работи на кои навистина треба да им обрнам внимание и се важни.
    Јас ислегував постојано,вежбав и се што ме правеше да не се осекам убаво избегнував,дури и луѓе. И се хранев добро,се поправив некое килце па така си ја вратив и самодовербата,се чуствував сама а силна. Можете и вие да успеете девојки! Само бидете упорни и цврсто верувајте во себе! :* :hug:

На ivka-slivka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.082
    Е на ова ке се надоврзам и јас не да сум ладна туш станата дури и себична си гледам за себе и за лугето што порано живци сум кинела ич не се замарам дури не ги ни перцепирам како живи суштества ,си се хранам поздраво и луѓе што не ми се ок за мене не ги дружам ,и што е најинтересно си се дотерувам и шминкам секој ден уживам во себе си задоволна од себе за прв пат и да се изборив сама без лекарсва

12. madona555

madona555 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2014
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    1
    Zosto luge da me boli nenormalno rakava, grbov i da me bocka silno vo srcevo nemozammmmm.

13. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Si napravila pregledi? Ekg, eho i sl?

14. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Ako si napravila pregledi i se e ok znaci treba samo da se smiris i da ne se plasis.ignoriraj ja bolkata ili napi se eden daleron na primer.izmasiraj go grbot so fastum gel ili rakija ... jas bev podobra ama pred dva dena mal stres i pak sum malku raznisana ama se boram.

15. DivineFM

DivineFM Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    122

Исто и јас :)

16. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Jas mnogu se trudam, ama ne sekogash mi uspeva :( najneprijatno chuvstvo: zabrzana rabota na srceto so puls 160-170, a bev na ispituvanje i se mi e ok... neznam dali toa ti se sluchuvalo, ama toa e najodvratno :(

17. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    a dali nekoj postojano se pote i posle toa okalaksuva dli toa e simptom na aksioznost ili e od apcinjata ili od promenlivoto vreme imam postojano potenje vo glavata ama mislam ke puknam sedam ili rabotam non stop sum ispotena pisete imali nekoj takvo iskustvo

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Денес сум супер фаламу на господ ,утре одам на одмор :rofl: па поасле одмор пак работа ме чека ,така да нема да имам време за оваа глупава анксиозност

На mal.ecka, ivka-slivka и natemila им се допаѓа ова.
  19. ivka-slivka

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    I toj problem go imam...osobeno poslednive 2 nedeli... se potam i naednash kapki pot po lice mi techat. Glavata (kaj kosata) postojano mi se mokri...ama jas mislam deka e od vremeto...a inaku i pri napad na panika mi se sluchuvalo istoto.nemaj gajle ne sme edinstveni, eve po doma site se zalat na istoto

20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Овие денови нека не ве чуди ништо, и времево е катастрофа. Ни јас не сум нешто најдобро, нооо не се откажувам. Пешачам, вежбам по малце, мислам позитивно, и верувам дека ке успеам да се спасам од оваа анксиозост вишеее.