Јас некако се привикнувам со станувањево рано одам накај школо со малата и си дремам, а за носење пак некако полесно ми е, ама за зимањее оф лелле, гужва пред школо, и одма ме фака паника, си мислам што ако паднам сега и се посрамотам. Ама достојувам некако, ја зимам и бегам. Се надевам дека наскоро ке престае ова. Него сега во среда сум на родителскаа аххх од сега ме фака паника само да не ме фати некој напад па да избегам лелеле лелее
Е луѓе мои да ви кажам јас мене што ми се случи пред некој ден. Со маж ми требаше да одиме кај едни роднини кај кои јас до сега немав одено, а кои живеат во друг град, кој е подалеку од нашиот и има најмалку 2 часа возење, ама поради мојата глупава состојба постојано одложувавме. И некни маж ми доага од работа и ми вели спреми се веднаш заминуваме на гости кај роднините, мора да одиме вели, ми се јавија, треба нешто да и однесам многу и е потребно. Лелеее луге кога почнав да се тресам, да ме фаќаат паники, па почнав да си плачам, да се самосожалувам , ја колнев оваа проклета состојба хахаха абе што уште не, тој ми вели добро сам ќе одам. Прво се сложив ама потоа си велам не ми се пушта сам ноќе на толкав пат, којзнае што може да се случи, подобро да сум со него. И како што цимолев јас, наеднаш ми дојде некоја сила од внатре, станав и му велам на маж ми доста е, што сака нека ми се случи нема да седам дома, смачено ми е веќе, хаха а тој кутриот ме гледа и почна да се радува ми вели така е, спротивстави се веќе еднаш, до тебе сум ништо нема да ти се случи. И така страв не страв се спремав полека и тргнавме. И погодете што, од паники и анксиозност ни трага, поубаво не сум си поминала одамна, дури и кај мајка ми кога сум на гости не ми било подобро. Се изнамуабетивме со луѓето, се смеевме цела вечер, па дури не ми се ни доаѓаше дома, и седевме подолго од планираното. На враќање и двајцата со маж ми се радувавме поради тоа. Од тој ден некако се чувствувам подобро, знае пак да ме фати ама се надевам со тек на време тоа ќе го надминам, ќе продолжам да се спротивставувам и понатаму, зошто сакам пак да живеам нормално, имам прекрасен сопруг и за него вреди да се борам. Сите ве сакам и гушкам Имајте убав ден.
Одлично,супер тактика и јас ја применувам Си велам не ми е ни прв ни последен пат,ЗНАМ дека нема ништо да ми се случи,а ако нешто ми се случи па што?Кога ќе се случи тогаш ќе мислам Нормално,никогаш ништо не ми се случило,а кога ќе се почуствувам лошо не се нервирам и не велам леле што ми е сега,па зошто ми е вака и сл. како што правев порано,туку си велам во ред сега се чуствувам така,но не е страшно ќе ми помине.Само со прифаќање ќе успееме да ја надминеме состојбава,не треба да се бориме против тоа што го чуствуваме,затоа што нема смисла да се бори човек сам против себе Поздрав и само напред
Браво, е оваа е драги мои,,Игноррррррр..,, и еве го првичниот резултат. Браво девојче , продолжи вака и стравот ќе се смали, паниките ќе се проредат и на крај сосема ќе исчезнат!!!!
Ај и јас да се пофалам, требаше да одиме на скара кај бившиот девер. И јас цело време не неодам ке ме фати паника, ова ке ми биде тоа ке ми биде. И на крај викам море ке одам ништо нема да ми биде, и нечекав да дојдат да ме земат со кола, си го земав детето и си тргнав пешки, па успат си влеговме и во бутик си изнакупивме алишта за во школоо. Си поминав супер, се изнасмејав, се прошетав и сега се чуствувам многу убавоооо . Си викав по пат, нека ти текне што ти викаше Дуња, не може ништо да ми биде, можам јас, јас сум силна. Дај боже да сум стално вака силна. Исто благодарам многу и на Малечка. Таа стално ми дава храброст и сила
Драги мои феминки со задоволство сакам да ви соопштам дека Ивка-сливка роди прекрасно бебенце со розови обравчиња и јас имав задоволство да ја видам на слика.Убавица Попусто и беа сите паники....Ве поздрави многу сите ...Лека ноќ
Колку само се израдував Нека е здраво и живо бебулето,ете има надеж за сите нас,Дуња ти завидувам,прва ги виде розевите обравчиња natemila-со тебе сум душо,верувам во тебе,сменета си на позитивно,читам радост и верба со твоите постови и пораки,само напред,не давај се,продолжи со позитивните мисли и дела,успехот е неизбежен
Честитки за ивка и нејзиното ангелче нека е живо и здраво секое добро.јас знам дека се се може кога се сака затоа сите ке бидеме храбри ке се спротивставуваме и ке успееме драги мои. Јас можам и јас ке успеам нека биде наше мото само напред назад повеке нема свртување. Убав ден на сите.
Da e zdravo I zivo I jas sum bremena 35 nedela I gi imam istite stravovi kako ivka iako mi e ftoro dete so ovaa krasta se boram veke 7 godini mnogu se plasam pozdrav pisete
Хахахаха Дуња алал да ти е ме насмеа, па и не си толку возрасна за баба Секако честитки до новата мамичка, нека и е живо и здраво бебчето, еве и една огромна причина за борба против анксиозноста.
Cestito za Ivka neka e zdravo i zivo bebceto i ivka veke ke nema vreme za misli i paniki, vremeto ke i go okupira bebceto
Cestitki ivka, da bide ziva i zdrava lepoticata, da bide gordost na mama i tato i veruvam deka se osekas sega kako da si prerodena. Znaci cim si mozela da uspees so ovaa naseto cudo da ja rodis taa mala lepotica site ke uspeeme samo nie treba malku poveke verba... Pozz do site... Mene me interesira dali nekoja e bila bremena i pokraj apcinja sto e piela i dali e uspeala vo tekot na bremenosta bez niv.Jas se toa se prasuvam, a mnogu gi sakam tie mali sustestva..
Eeee возрасна сум , имам 48-море лажам на 15 септември 49 полнааааааам и имам син 28 годиние ама уште не сум официјална баба.Но кога вам ви гигледам годините срце ми се кине како сте млади и ,,дозволувате,, животот да ви минува во страв. Ете Ивка ви епример како успеа ...(...додуше малку ,,кинка,, хахахаха..ама јас убаво ја скарав, сега си е фина) пред малку ми пиша дека си го гушнала своето сонце и и е прекрасно на душата. Лека ноќ...драги мои и послушјте ме...времее да го игнорирате стравот...тој сам ке си замине. Јас и Ивка успеавме, Нате-мила скоро е при крај , Гузи ке роди уште едно сонце и јас ќе станам дупла баба , авие дупли тетки хехехеххехе Позззззззззз