Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Како шо сум тргната изгледа сама ќе останам на форумов хахахаха :rofl: :lol: :rofl:

2. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44

I jas pred nekoe vreme mislev sama ostanav vo forumov ama ne bilo taka porano ili podocna site pak pisuvame po nesto :)

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Тука смеее :D :*

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Tuka sme. Tuku da ve prasam nesto? Dali vi se slucilo paniceen napad da vi se sluci vo son I da ve razbudi so cuvstvo deka ke umrete? Mene snosti toa mi se sluci. Okolu 2:00 po polnok me razbudi edno cuvstvo na gusenje, vrtoglavica, srcebienje, sekoj muskul mi se treses. Nezaspav do 5:00.casot. Potoa sum zaspala, ama denes denov mi e uzas. Mi se place, imam blagi vrtoglavici. Inaku da kazam pijam Asentra 100mg veke nekolku godini I demertin 1/2, a navecer zalasta od 5mg.
    Pozdrav

5. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    515
    Со години ми се случува ова. Мислам дека таквите панични напади не се нешто ретко. Знам како ти е после тоа, мене дури и два дена ме држи некое гадно чувство. Тоа е, само ќе се справуваш со нападот дури да помине... како и да е, не е страшно што те разбудило од сон, наутро, навечер, буден, во сон, исто ти е... ужасно е, ама поминува.

6. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Е драги мои..ако ме читавте пред некој ден,дека треба да патувам за германија....и дека патував со автобус бидејки ми беше страв со авион..EEE JAS PATUVAV CELI 25 часааа...Sо поминување граници и малтретирање....USPEEAAVVV....Mе фаќаа паники ама мн ја користев психата.сега малце овде ми е проблем пак ми се навраќа стравоот..ама се борам со ад нормално :D ...п.с за назад со авион се враќаамм...ке презивеам..голем тест ми беше патувањето...и овде сум сама до 5часоот бидејки ситее се на работа..па ќе се друзам со вас...значи јас со голема аксиозност успеав сама цел паат..ај сега да ве видаам :D сега ми е песна да сум во родно место и гости да тераам..по тоа со го поминав :* :inlove:

На lina.ina, simona26, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Dali ve ima boleno glavata levata ili desnata strana samo i pozadi na vratoto ama smao ednata strana po nekolku dena :sweat:

8. simona26

simona26 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2014
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    136
    Мене ме боли така понекогаш , тоа е мигрена. :(

9. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44

10. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Индијана уживај на гости и прошетај малку, Германија беше ако не се лажам :) прекрасна земја и има што да се види, можеш и сама да шеташ до 5 :) и немој со автобус ти се чудев уште кога напиша дека ќе одиш со автобус а не со авион поради анкс. но не сакав да ти коментирам, си реков "нека ја нека види што значи 25 часа да седиш на едно место, и онака нема да ме послуша :) сега извади си авионска карта и за 1,30 мин. си назад :) " поздравче и прошетај и за нас :*

11. Lale3

Lale3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    17
    mnogu se gusam skoro tri g i poveke sekoj den sekoj cas sekoja minuta sekoja sekunda den i nok toa e mnogu se plasam da ne mi se sluci nekoja strasna rabota cekam mislenje od vas ..........................

12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Три години??
    Тоа е долг период, зошто не побараш стручна помош, кога не успеваш сама да си помогнеш?
    Нема ништо страшно, ниту срамно во тоа.

13. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584

Вежбај длабоко дишење, ќе ти помогне....

14. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    И така се гушиш и ништо не правиш само :headbang: :headbang: се гушиш и се плашиш????
    Не те разбирам....
    Не можам да сум сигурна ама мислам дека ...ако белите дробови се во ред ...тогаш напнатоста на мускулатурата ти ги стега градите и имаш чувство дека се гушиш.
    Сепак гушењето е психичко...да беше нешто деуго доссега немаше да чека...
    Појди на психијатар ...во меѓувреме обидисе да бидеш физички активна, да вежбаш...на пр. јас одев на
    јога и после 2-3 недели се чувтвував релакс.
    Поззз лале и се најубаво :inlove:

15. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    и јас денес не сум баш нешто за фалење.. имам Тахикардија,главата ми чука од сите страни,ме стега грлото и да не набројуам веќе досадна сум си сама на себе а не пак вам.. бев излезена цело време,дечко ми се труди да биде се во ред а јас некако ко да не сум присутна. Сега треба да излегуваме на вечера со едни пријатели а јас барам секаков изговор да останам дома .. долг период бев добро сега незнам шо вака наеднаш се смена све .. поздрав

16. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Znaci koga me nema me nema ali koga ke me fati anksioznosta za sekoja sitnica prasuvam mos sum vi dosadn azenski izvinete mnogu :lol: no bi sakala da ve prasam dali nekogas imate pocustvuvano da vi e mn ladno kako eve mene sega nezna sto mi bidna izmrznav i celo telo me vrti i race i noze :sweat:

17. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    За ладно и мене цел ден ме тресе, а од сабајле имав и јас јаки вртоглавици.Ама пак морав да излезам да ја носам малава во школо. Сега излегов да ме фати малце воздух и така.

18. penelopa1234

penelopa1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    12
    Decki denes e vremeto takvo:( i mlado i staro i bolno i zdravo se e napnato so glavobolki i vrtoglavici. Uzas. Drzete se nie sme mnogu osetlivi na vremenskive promeni a ja pa i pred menzis sum....samo hrabro!

19. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Sto mene mi trebase da procitam glupa statija povrzana so smrrt sea osekam vnatresno tresenje :( glupaca sama si gi sozdavam panikite

20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хаха јас веке не отварам ништо такво кога ке приметам на фб одма вртам нешто друго. А прееска одам кај дедоми дека е болен да го видам, и на маса гледам тоа од зегин што го даваат како списание, хаха и читам младите се по изложени на срцев удар, и јас како со читав и викнав лелеллее ете знаев. Луѓево греота рипнаа, хаха дедо ми вика абе врти тоа не ттуку читај да не земам еден стап ке видиш ти убаво. Вика и да се плашиш и да не се плашиш ако е пишано тоа е. Од пишаното вика и неписмениот не може да се спаси.