Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Pri sekoj panichen napad mi e nakachen tolku pritisokot ama brzo se vraka vo normala

2. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Ех што убаво напишано ме ρазведρи неκаκо...ти го посаκувам сето здρавје и сρеќа на цел свет... :* <3
    П.c. и јас си се дρужам со хелеκс од 0,25 особено пρед да излезам било κаде а би саκала да му ρасκинам веќе :D

На be.positive му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    i jas se plasam mi se kacuva i mene ama mislam deka mine i mene sea ovoj period mi se kacuva 140 so 90 ama sum nastinata misla i od toa ne se plasi ke se borime poz

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    И денес пола хелекс од 0.25,се облеков внуками за рака и на прошетка.Сретнав мноу познати луѓе се изнамуабетивме :D Времето прекрасно,уживајте!!!

На be.positive и natemila им се допаѓа ова.
  5. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Па не знам шо чекаш... Раскини му веднаш! :D Ем не го сакаш, ем не го оставаш.... Не сме болни, фала на Бога, па да пиеме апчиња и се како млитави да сме, па и да гледаме животот како поминува покрај нас. Ќе ни помине на сите, само да не губиме време уште. Колку порано ќе сфатиме дека ништо не ни е, толку подобро. П.С фала на благословот. :) :hug: :*

На ivana.0909, natemila и mal.ecka им се допаѓа ова.
  7. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Luge dali nekoj imal gadenje lloso da tie da nemozes da jades da ti se mati da se prepotuvas podolgo od edna nedela sto moze da bide tesko na momenti mislam gotovo ke umram pisete ve molam

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.418
    Допаѓања:
    126.997
    Луѓе,чекорам кон победување на страв од брак,дечко ми ме побара,кажав Да.Нозете ми се тресат и уште сум во шок.Незнам дали ќе заспијам а за некој саат сум на работа.Добра ноќ

На minaninana, dzuls, bubic.k и 5 други им се допаѓа ова.
  9. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165

Chestitki mila, nema poubavo od prvata vecher posle takvata ponuda :) mene ke mi ostane cel zivot vo sekavanje. Uzivaj, tresi se od sreka, toa e PREKRASNO. kiss

На lina.ina и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    здраво
    вака веке една година пиев асентра али по грешка на психијатарот што ми ги препиша бидејки сега откривме дека ми било воспалено внатрешното уво и од тоа добивав вртоглавици , е сега да ве прашам дали тоа што нагло ги оставив асентрата ке има ли некакви последици ? јас откако ми дадоа таблети за вн(трешнпово уво се чуствувам одлично само што осекам големо и брзо чукање на срцево , што мислите има ли некои последици ?

11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Сигурно ти е од наглото прекинување на асентрата, ама за една недела ке ти се смири.

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Честитки малечкаа :inlove: :inlove: :hug:

13. alehandro

alehandro Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    65
    BIle 69 дали си на почеток на терапија(АД) обично тогаш мн ми се гадеше ,кога почнував со антидепресивите.ако не си можда е по јака анксиозност или вирус.пиеш несто од терапија?колку време пиеш?а за Малечка честито и и посакувам од сега па натаму деновите со убави мисли и само срека да и се исполнети.поздрав

На mal.ecka и natemila им се допаѓа ова.
  14. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Bile69 jas bev eden period vakva, duri i oslabev baagi, ama nekako si pomina samo od sebe. Mene mnogu me maci knedla vo grloto, vrtoglavici, bolki vo stomakot i zeludnikot, grbot cel mislam , me bocka vo srceto nesto,..... abe cudesii nevideni i kakosega da se ubedam deka nemam nekoja bolestina, nemozam veke, nezanm sto da pravam

15. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Jas sepak mislam deka se e do nervite jas gi pijam predhodno asentra okou 4 god pa gi namaliv na polovinka pak mi se vratija simptomite i doktorkata pak mi gi pokaci na celo 0d 50 mg zaedno so heleks ednas na den ama sega vo ovoj period go zzemam po dva pati i mislam dekastom se menuva vremeto od zima na prolet i od leto na esen ke gi imame vie simptomi stravot e golem kaj nas neznam kako nego da go pobedime inaku mislam nemame nikakvi bolesti eve jas sega stanav so macnina i nekoe cudno tresenje da nemozis da se kontroliras i ti vikat odi kako da odis koga cela igraes pozd pisite

16. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Zdravo a dali ti pies nekoi lekarstva i dali si napravila nekoi ispituvanja so i ke ti se kaze deka nemas nisto mnogu od tuka kazuvaaat deka od toa so se plasime toa nema da ni se sluce pa zatoa mislam deka nemas nisto toa e samo stegnat organizam kade nervite vodat uloga ne se plasi znam tesko e i mene mi e mnogu tesko ama mora napred jas najmnogu me plasi gadenjeto sega i mislam deka ke dobijam srcev udar

17. rita22

rita22 Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    7
    Zdravo a dali ti pies nekoi lekarstva i dali si napravila nekoi ispituvanja so i ke ti se kaze deka nemas nisto mnogu od tuka kazuvaaat deka od toa so se plasime toa nema da ni se sluce pa zatoa mislam deka nemas nisto toa e samo stegnat organizam kade nervite vodat uloga ne se plasi znam tesko e i mene mi e mnogu tesko ama mora napred jas najmnogu me plasi gadenjeto sega i mislam deka ke dobijam srcev udar[/quote

Idam na internist , pijam bloxan za tahikardijata, ama ehoto mi e super. Na doktorkata i imam kazano za knedlata , ona ne mi obrnuva vnimanie za toa.na orl ne sum bila, za zeludnikot ne sum bila isto, zosto neznam, ne mi se odi po lekari....Si vikam ako nesto imam neli treba sekoj den da e se poloso, a i vajda nemoze 100 bolesti jas a imam, ponekogas si vikam kako e taka e, do kaj teram do tamu... nemam sili veke

На bile69 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sedmica

Sedmica Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    149
    Од што најчесто се појавува анксиозност?од што ви се има вам појавувано?кој се симптомите?

едно нешто ке ви кажам,гледајте што можете повеќе да избегнувате,секаков вид на апчиња.пробувајте секојдневно да ги намалувате,за да ги исклучите од вашиот живот.Јас имав пиено хелекс многу краток период,докторот ми рече ништо повише од 7 дена да не пиеш,среќа престанав и продолжив без нив веќе 5 год,фала му на бога,апче немам ставено во уста,и кога ке осетам страв идам против него.Не смее ништо да не победи,мораме да ги тргаме препреките што ни прават немир во нашиот живот.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. be.positive

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    :party: :party: :party: Честиткииии, со среќа да ви е! Се најдобро!
    Не знам како се победува тој страв, не можам да помогнам. Ама новото што ти следи искористи го само за позитивни мисли! Работава многу ќе ти помогне! :dance:

20. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    cestitki malecka se najubavo vo zaednickiot zivot :*