Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. 30041990

30041990 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Sakam da ve prasam dali nekogas vi se desava da ve boli desnoto ramo da vi se koci desnata raka kako da ne ja osekate pozadi pleskata seto ova pocna koga si umisliv edna bolest i odma posle nekoe vreme pocnav da se osekam vaka.dva saati me drzi pa odnema nekoe vreme pa pak i kolku poveke mislam vo toa se poveke mi trae

2. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Učite da budete u sadašnjosti. Izvucite svoju energiju iz prošlosti. Ne trošite svoje vrijeme u sjećanju. Što je prošlo, prošlo je. Recite zbogom tome i zatvorite to poglavlje.

На bubic.k, Rozana и natemila им се допаѓа ова.
  3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Овој се јавии конечно ке одамм, лелеле возбудена сум, испаничена незнам со да правааамммм Помошшшшшш хахаа

На buba4e89, elisabeta, bubic.k и 2 други им се допаѓа ова.
  4. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Natemila Вдиши длабоко и оди Не е ништо страшно ако ти одговара ке седиш ако не чао и свршена приказна Промената ке ти годи а кој знае можеби и животот ке ти се смени Покажи поголема храброст и изненади се самата Може ке си поминеш убаво Ја заслужуваш и ти целата срека на овој свет Со СРЕЌа Поздрав

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    UPS zaboraviv da pisam da ni kazes kako si pomina I doteraj se najubavo sto znaes i NASMEVKA NA LICE

6. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    334
    кажете добар психијатар,готова сум на работ .ве молам кажете каде да побарам стручна помош.?

7. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Ајде феминки, помош. Од левата страна кај срцето нешто како да ми трепери и како да чувствувам празнина, како мислиш низ цевка некој да ми дува и тешкотија и ми се поврака? Дали да го препишам на доста стресниов период или што? Помош, Ве молам пишете.

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Jas se nasminkav se srediv, sega da se oblecam.i ke si cekam. Nemoze veke anksv da e posilen, ke si velam mozam jas i ke odam. Stom se vratam sednuvam i vi pisuvam, moram da kazam deka i pokraj anksot sum pozitivno vozbudena :)

На buba4e89, elisabeta, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Ја прочитав скоро цела тема. И јас сум една од вас. Се борам веќе година и пол. Почна со вртоглавици, чувство за нереалност и по некое време добив напад на паника ( тогаш не знаев што е). Почнав да се потам, да се гушам и да се тресам. После ова ги направив сите можни прегледи, целосно здрава. Почнав да пијам хелекс од 0.25, ама состојбата ми се влошуваше. Се плашев да излезам, цело време осеќав кнедла во грлото ( уште го имам ова чувство и никако да го победам). Побарав психијатар и ми даде пароксетин и хелекс 3x0.5. Ги пиев неколку месеци и соатојбата почна да ми се подобрува. Пароксетинот ги оставив на своја рака. Фала богу сега ги немам нападите или многу ретко ама успевам да ги контролирам. Многу ми е лошо пред менструација, се случи да испијам 5 хелекс и никако да се смирам. Неможам да јадам, мислам дека кнедлата во грло ми е од храната, а реално е невозможно. Незнам како да се ослободам од неа. Дали ако еднаш прекинете се враќате на АД? И ве молам препорака за некој психијатар во Битола или Скопје. Имам мало детенце а премногу ослабев

10. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    334
    i jas molam da napise nekoj za nekoj psihijatar ama nema nikoj

11. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Ke mi odgovori li nekoj koj bil vo slicna situacija ve molam

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Мене ми помогна психотерапијата,ми помогна да се кренам од дното,се борам со автосугестија,никогаш не сум пиела ад,ако имаш можност обавезно да одиш.

13. Rozana

Rozana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    61
    I mene mnogu mi pomogna psihoterapijaata.vise ne panicam i ne mi e strav da izlezam.normalno si funkcioniram samo tie filozofskite misli mi se javuvaat ponekojpat i znaat da me izvadat od takt .:(:@:@ Dali nekoj gi nadminal?

Последна измена: 13 декември 2014
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @natemila те чекам срцка да ни пишиш како си помина.
    @Rozana мислам дека сите ги имаме тие филозофски мисли,само ако си најдиш некоја друга занимација,работа,ќе немаш време да мислиш толку многу.

На Rozana му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rozana

Rozana Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    61
    I jas se plasam od avion.na 27mi treba da letam.si velam nisto nema da mi bide.se nadevam deka nema da panicam.jas mislam deka treba da odis ako te faka mnogu panika napij se apcr za smiruvanje.mnogu raboti propustame od nasava mila ansioznost :(

На dzuls му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Doktor Zora Mitik, jas kaj nejze idam, i drugive lugje shto idat kaj nejze se strashno zadovolni a licjno i jas. Duri i doktori nejze ja preporachuvat

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    и јас Цел ден излезена,дојдов направив торта све супер и наеднаш ме фати напад,еве ми се чини дека ми се здрвува устата и вратот,препотев цела но се напив хелекс се надевам ќе мине за брзо

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас бев, бевме во еден кафич на кафе, тој сакаше на вечера но некако неможев, посигурна опција ми се гледаше кафичот. Си поминав многу убавввоооо, немав паника, само од време на време како да се губев. Ми рече дека сакал да ми биде дечко, ама јас му реков дека ми треба малце времее. Ми се допадна многу е нежен, незнам многу сум возбудена ама позитивноооооооо.

На faye, buba4e89, doki55 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    43
    Ке ти помини со хелексот барем мене ми врви а се надевам и тебе ке ти помини не се секирај несто друго прај дури да почни да делува хелексот.Поздрав:hai:

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dzuls

dzuls Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    44
    Ti rekov.. Uzivaj sea vo ubavot o cuvstvo :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.