Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Знаете дека непијам ништо, сакав да прашам дали можам пола демитрин кога ептен ми е тешко ?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    :rofl::rofl::rofl::rofl: Кога те читам ме фаќа смеа во позитивна смисла.

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Natemila знаеш дека јас пијам демитрин секој ден по пола независно дали ми е лошо или не и мислам дека пола демитрин не е воопшто доза за која треба да се грижиш дека ке те направи зависна а верувај ми ке те релксира и нема да дојдеш во ситуација на поголем напад а и ако дојде полесно го пребродуваш и затоа мислам дека слободно можеш да се мапиеш а освен тоа Нате мисли на убави работи фантазирај и планирај ја иднината по твојата фантазија и ке ти олесни на душичката Поздрав

4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    хахахаххахаа ме фака и мене сега уште повеке, кога ке ми текне кога ме праша за дечко јас 10 секунди незнаев што да кажам хахахаха

5. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    buba4e89 море да не те фати мака не верувам дека тогаш ке се смееш ,добро од друга страна да не чита човек смешно зашто го немаат тоа доживеано ние што го преживуваме,недај боже никогаш да ве фати ваква мака

На Vesna^^, dzuls и natemila им се допаѓа ова.
  6. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ее фала ти, абе јас се добро сум немам јака паники, ама пак имам некој страв, изгубеносто од време на време, па мислев малце вака некогаш да се напијам

7. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Здраво, драги феминки. Како сте?
    Јас синока требаше да одам на гости, ама имаше многу магла и по обичај ми се врати стравот, ова возење ке е последно. Ги оставив децата дома, ги изгледав ко за последен пат и заедно со мојот сопруг, отидовме си поминавме убаво и се вративме, живи и здрави. Ама тој проклет страв додека да се вратам дома ме убива. Денеска нешто ме стега кај срцето, многу сум здрвена и пак црни мисли. Пишете како сте Вие, како се справувате со стравовите.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тоа е зашто сакаш да излегуваш, море цуцо. :*

Последна измена: 15 декември 2014
  9. Lejla-86

Lejla-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Нате мене докторка од Филип 2, кардиолог ми ги препорача за смирување, по потреба по едно на ден, ама јас лично никогаш досега не се осудив да ги пијам. Ептен коа ми треба нешто пијам Бедоксин или нешто на природна база. Поздрав до тебе, за поздравување се твоите постапки во поледно време и со дечкото и со малата.:clap::clap::):)

10. lavanda 07

lavanda 07 Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2014
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    43
    :hug:Zdravo devojki samo da ve pozdravam site i da vi posakam ubavi i srekni denovi

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Мене покрај лековите, многу ми помага вежбање јога, би ви препорачала на сите да почнете. :)

На Vesna^^ и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    natemila слободно напи се тоа е седатив не е антидепресив ке те опушти кога си напната Но ти биди релаксирана, имаш илјада причини да се опуштиш само искористи ги и се ке се смени Некои работи и ситуации сама треба да ги подгурнеш на добро и убаво Поздрав

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Да јас непијам ништо, но сега ова ми е како нешто ново, долго не сум искачала со никој, и сега сум напната за секоја нова средба. Ми е страв дека ке ме фати паника баш кога сум со него, и за да неодам сега на психијатар, прашав тука дали може по пола пред да искочам, барем на почетоков додека се привикнам. И дали ке ги намали паничните напади ?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Natemila bez gajle ne strasno napi se i opusti se Samo napred nisto ne e strasno Tebe ti treba poveke hrabrost ne apce no nari se za sekoj slucaj Pozdrav

15. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    I sea dojde momentot kako da se namalat t.s otkazat AD i sedativi sakam da gi otkazaam a poloso mi e nz so da pramtezina osekam pak nekam da mi bidi ko porano ne sum bas najdobro i sea ama

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lina.ina

lina.ina Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    38
    se turka nekako si vikam ako gi piam podolgo vreme nema da mozam da gi otkazam so mislite vie?

17. Psychen

Psychen Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    86
    Имај верба,и во врска со медитацијата, не се коси со ништо.Тоа е начин да се релаксираш и да се одмориш од се што денот ти носи. Опушти се,и ако си од скопје можам да прашам една пријателка одеше на медитација и беше задоволна, ако ништо друго за да пробаш да видиш како ќе ти делува,а ќе имаш и некој кој ќе ти покаже како ефикасно да го правиш тоа.Секако можеш и дома сама.

18. nadezen35

nadezen35 Нов член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите.Ме интересира дали некој пробал со биоенергија да се ослободи од анксиозноста и паничните напади.Доколку има некој нека сподели искуство.Иначе и јас сум еден од оние кои веке 10 години барам излез од оваа ситуација.Поздрав до сите.
    Гледам дека на форумот повеке сте од женски род но се надевам дека ке ме прифатите.:):):):)

19. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Здρаво, мајκа на моја дρугаρκа 5год патеше од анκсиозност. Сега, пие само седативи од вρеме-навρеме и иде на биоенеρгичаρ и многу е задпоолна. И Мене ми го пρепоρача, ама со оглед на тоа деκа бев бρемена, тρудниците не смееле да идат на таκво нешто. Е сега, бебе ми е малецκо и дојам па ни сега не се осмелувам, ама ќе пρобам сигуρно. Инаκу, што е до мене нема ниκаκов пρоблем за машκото дρуштво :) добρедојде и се надевам деκа ќе си помогнеме едни на дρуги заедно ;)

20. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    334
    Dali nekoj ke mi kaze preporaca dobar psihijatar vo skopje itno mi e ve molam.