Три месеци ке издржиш на работа после три месеци ке ти лета времето ке видиш од самата анкаиозност ти е тоа чувство ти гарантирам дека после три месеци нема да осќаш кога поминува времето
Значи минливо е? Тоа ме интересираше.Си викам што ке правам ако веке никогаш не сум способна да работам
Да секако дека е минливо ,првите три месеци ке ти биде тешко после не ке можеш да замислиш дома да седиш како сега што неможеш да замислиш наработа 8 часа ,се си мислиш тие осум часа како да си во затвор како да не е живот како заробена како некој да ти го зема времето и те управува ,како да немошеш да се опуштиш како сите нормални што одат наработа чувствуваш загришеност за во иднина мислеки дека нема да успееш да работиш како секој нормален дури и се плашиш доколку имаш деца и зависат од тебе а ти немошеш да работиш ,мила ова сето е од анксиозноста и поминува верувај и јас го поминав ама не мислам повеке така ,биди упорна првите месеци после све ке биде ок нормално,некој ке си помисли дека не мрзи да работиме но ова е нешто потешко од мрза ова психички те оптеретува грдо чувство ,ама најажно е дека и тоа поминува
Здраво на сите,јас не сум пишал одамна помалку и заборавив бидејќи успеав да ја победам анксиозноста.Кога ми беше лошо редовно тука пишував и почувствува одговорност да пишувам и сега кога ми е добро бидејќи можеби кај некои од вас ќе се влее мотив дека може и мора да се победи оваа состојба.И јас ги имав сите симптоми што ги набројувате овде(срце биење,трнење,потење,главоболка и вртоглавици имав скоро секаде,во затворен простор,во гужва,забрзано биење на срцето кога ќе си легнам,страв од тоа да не сум болен од нешто,страв да не доживеам срцев или мозочен удар,страв од тоа како ќе издржам ако треба да одам некаде на подолго и други работи) и сите случки што ги раскажувате ми се случуваа горе доле и мене.Кога ги направив сите тестови и кога видов дека не сум болен од ништо решив да одам на психијатар и не погрешив.На почетокот одев по еднаш неделно потоа како ми стануваше подобро одев еднаш на неколку месеци а во меѓувреме пиев и Асентра.Ова го кажувам на тие што пробуваат сами да се изборат со анксиозноста без помош од психијатар бидејќи само се одолговлекува, дури состојбата станува и полоша.Сега ми е многу подобро,животот ми се стабилизира,се вработив и немам никакви проблеми со нападите на паника.Значи ако сум успеал јас можете и вие,нема предавање мора да се борите,бидете борци само така ќе успеете.Ако можам на некого да помогнам со совет или било што тука сум ќе ве пратам редовно.Поздрав до сите
И јас ја победив аксиозноста , почнав со асентра и диметрин на почеток , па потоа асентра и хелекс и така ги намалував ,јас бев на дното , значи дно дна , мислев дека некој ми го контролира телово , губев рамнотежа , мислев дека ке умрам од срцев удар бидејки срцево ми биеше како да сум трчала на маратон , ми се јавуваја вртоглавици , па ми излегоја некои бемки на лицево и јас одма имам рак на кожа , едноставно како некој вид на крајна паника , но најмногу ми помогнаа моите најблиски , ме тераа позитивно да мислам , да излегувам често од дома , да шетам , да не седам во едно место , и можеби најмногу ми помогна тоа што се заљубив БИДЕТЕ ХРАБРИ , УПОРНИ , ПОЗИТИВНИ И ОПКРУЖЕНИ СО ЛУГЕ КОИ ВИ МИСЛАТ ДОБРО , И НА КРАЈ КЕ ПОБЕДИТЕ СРЕКНООО
Zdravo dare,ti si mi imenjak,koj psihijatar da go posetam sto da pijam daj mj nekoj sovet...poz sekoe dobro
http://preminportal.com.mk/duhovnost-2/duhoven-azbuchnik/16151-2015-04-06-06-12-49 Малку подолг текст, ни јас самиот не го прочитав убаво, но вреди.
да ве поздравамм денеска. Не дека се чувствувам најсјајно... тензија имам и мислам се и сештоо стрес правам околу глупави мислии безпотребни..ама тоа е блокираннн памет.... слушајте МАРЛи, мене ме опушти малце барем на работа * до сите. позитивноо..тешко е ама да се трудиме позитивно..
Zdravo na site, dali ima nekoj od Bitola so vakov problem koj bi sakal da razgovara... Procitav deka anksioznosta najlesno se nadminuva so spodeluvanje na iskustva so licnosti so ist problem. Slobodno pisete na ovoj email ivicasiraovic@gmail.com
Luge kako ste deneska jas kako da ne sum jas nemir prisilni misli abe custvo nikakvo bez veza volja za nisto poz pisete
Јас сум доброо, прееска ми беше малце мрзливо и омалаксано ама станав вежбав и после некако ми се врати силата, па со малата излееговме по дождот се прошетавме, па кај братучетките на кафенце и сега домчеее
jas arno i denes bev nazabar taka da si ja fatiiv so red rabotava ,no vazno e deka od vcera podobra sum
И јас еве скоро три месеци и ме полудува mal.ecka можеш да ми кажеш кој е човекот, колку пати се оди?? Фала многу
И јас денес со обврски цело време , прекршив правила се напив хелекс ама тоа е .. Одиме напред, Господ е со нас , само храброо . ве гушкам
Bubic jas dva sum piena ima denovi kkoga nepijam ni po eden heleks ama koga sum kako denes sto bev nemirna i po dva pijam teraj kako dusata ti bara pozpoz ubaubava vecer
Имав гости седевме се смеевме се супер, и одеднаш како секундарно да ми застана срцето и како да изгубив воздух и пак си почна нормално да си чука. Ви се десило ли вака ?
Nemoj jas ti kazav, i sekogas ko se custvuvas vaaka,slobodno pisi mi i na licna poraka ne e problem , razbrav deka najgolemoto nesto e da razgovaras vo momentot so takov covek kako sto si tii vo so ista situacija, jas imam bratuceda 30 godini e , ceka samo da me vidi i dobiva hrabrost i da izlezi od doma i da se cuvstvuva poenergicno , mnogu e golema podrskata ko imas taka covek so razbira sto ti e.a mi veli sega i da mi se sluci nesto znam deka sum so tebe , a znae deka nisto nema da i se sluci, ne izlevase od doma prethodno sega sekojdnevno e na kafe BIDI HRABRA, i mene me drzi istata maka,kako i site nie na forumov ama se obiduvam da sum na golema kontra so nea , ne primam lekovi go sviknuvam organizmot sam da se bori , izlevam kolku i da mi se vrti povraka loso da mi e , da mi se tresi snaga , i da mi istrpnuva telo, eve vo momentov neznam dali i vas vi se slucilo me vrti film deka , bog da cuva imam nekakvo zaboluvanje od rak , slabeam i prv film toj mi e , iako i stresot e predizivkuvac na gubenje kilogrami. se nadevam deka ke bideme site eden den podobri , ke se najdeme vo vistinsko svetlo , i da mozezeme da sedneme na edno ubavo relaksiracko kafe kako grupa da kazeme deka sme dobri i nishto ne ni e veke , <