Ubavo kako sto mi rece so muabet i pomina ama denes pak stresena mi smeta mnogu nemirot vo dusata plus napiena apce KO izgubena ama pomina imeto ubavo poz
Здраво и на тебе Даре,јас одев кај др.Александар Марцкиќ во Евромедика спроти државна болница.А тоа што ќе треба да пиеш мора доктор да ти одреди не смеам јас да ти препорачувам инаку јас пиев Асентра.Совет мој ти е да не се откажуваш и да не се затвараш во себе.Не дозволувај оваа состојба да те плаши и да те враќа ако треба да направиш нешто,иди до крај бидејќи ништо лошо нема да ти се случи тоа се само мисли кои треба да си ги тргнеш од главата,ти не си ниту болен ниту заостанат,се наоѓаш во состојба во која може да те разбере само тој што ја доживеал.Гледај да бидеш цело време со луѓе кои позитивно влијаат на твоето расположение и побарај што е можно побрзо помош од доктор затоа што многу брзо ќе ти стане подобро и ќе си заштедиш многу време.Позз секое добро и на тебе.
Brat fala ti od srce .....go kotrolirav bataliv i apcinja ,no periodov padnav zosto mi soopstija nesto mn strrsno i ete go pak stravot ,duri poglednav vo noz na masa i si vikam kaj gledam jas sto ke si napravam sto mie
НИКОГАШ ништо нема да си направиш, и ако кога гледаш во ножот ти иде мисла што ако несвесно си наштетам на себе или на некој околу мене, тоа нема да се случи. Можеш да си пиеш Б6 витамини по едно до две во денот нема штета, пиј си и чаеви кој смируваат, како мајчина душица и камилица. Релаксирајсе со книга, филм или не знам нешто што тебе те релаксира и ке биде добро.
Хаахаха исто и мене од години ми се случува тоа кога ќе погледнам во нож или некој друг таков предмет(класифициран како ладно оружје )) и веднаш ми поминува некоја таква мисла. На почетокот паѓав во агонии зошто ми поминуваат во глава такви мисли, мислев дека сум полудел или ке полудам и после ке завршам како на оние емисиите ID, па дури едно време бегав да држам такви предмети. Сега си ја прифатив мислата и чекам само да помине бидејќи е само мисла а јас никогаш нема да направам ништо. И не треба да се обвинуваш туку давај им енергија на позитивните мисли, таквите глупи мисли само пушти ги да ти поминат низ глава како облак. На крај краева мозок е, работа му е да создава мисли а твоја работа е да одбираш. Поздрав
Тоа што ви се случува е нормално, на повеќето луѓе им се случува. Мозокот ти ја дава најлошата можна опција кога ќе видиш некој таков предмет. Исто важи и ако седиш покрај прозорец на некој кат високо и добиваш нагон да скокнеш, или ако се движиш по мост и добиваш огромна желба да си ја фрлиш ташната во реката, или ти да скокнеш. Еден куп слични ситуации, јас бев убедена дека само мене ми се случува, па после спомнав еднаш во друштво, испадна дека на скоро сите им е така.
http://preminportal.com.mk/info-najava/drugo/16137-og-mandino-bozhjiot-memorandum Еве уште еден прекрасен текст. Да не потсети колку сме благословени.
Zdravo na site, dali ima nekoj od Bitola so vakov problem koj bi sakal da razgovara... Procitav deka anksioznosta najlesno se nadminuva so spodeluvanje na iskustva so licnosti so ist problem. Slobodno pisete na ovoj emailivicasiraovic@gmail.com
Ништо повели и друг пат.Обично стравот се враќа од преголем стрес каков што си доживеал со тоа што си примил лоши вести.А тоа со ножот нека ти послужи за пример и не мисли на таквите работи,впрочем анксиозните луѓе обично се плашат од смртта не би направиле нешто за да си наштетат на себе.Само не се плаши и не паничи,научи да го контролираш стравот и ќе биде подобро.Позз
Luge kako ste deneska jas custvuvam teskotija na dusata nemir napnatos dali nekoj i pokraj terapijata custvuva vakvi simptomi pisete poz
Zdravo, kako ste? Jas vcera i denes ne se cuvstvuvam bas najdobro. Me bocka levata strana okolu srceto, mi trpni levata raka, imam bolki pozadi vo grbot.... Se plasam da ne dobijam udar i malku sum ispanicena... Si mislam deka treba da otidam na bolnica... Mu se slucuva li na nekoj nesto vakvo?
на сите ни се има случено тоа ама добрата страна е дека не ти е ништо немаш потреба од болница ниту пак ке имаш удар само храбро и нема предавање не е појако од тебе
Zdravo na site! Ve sledam veke podolgo vreme pa eve denes odluciv i jas da vi se priklucam vo grupava zatoa sto sakam da go spodelam mojot problem so vas i sekako da si pomagame edni so drugi kolku sto e mozno poveke. Epa vaka jas sum anksiozna veke 7 godini unazad samo sto nemav napad na paniki kako sto imam sega bea mnogu blagi so slab intenzitet se do pred edna godina, veruvajte mi me fati vo restoran od dobro sedenje me olbea cudno cuvstvo, mislev deka umiram neznaev sto se slucuva so mene , pocnav da se gusam da se tresam da neznam kaj da fatam mi se iskrivi ustata vo momentot ova vaka me drzese celi dva saata nemozev da se smiram bev premnogu isplasena edinstvenoto nesto sto me smiri e moeto bebence. Vo prethodnite postovi unazad procitav deka nekoi od vas se premnogu osetlivi na losite slucuvanja okolu nas e istotot se desava so mene eve primer jas cesto patuvav so avion toa mi bese mnogu ubavo sakav da letam no posle ovoj avion sto se urna na alpite i maleziskiot avion sto go soborija jas mislam deka veke nikogas nema da se kacam vo avion iako treba da letam za brzo vreme no se prasuvam sto ke mi e desi sto ako me fati napad na panika kaj ke odam sto ke pravam se plasam deka ke mi zastane srceto od strav drugo, nemozam da odam po diskoteki vo zatvoren prostor kade sto porano bev prva sega nema sansi, koga sednuvam vo restoran i na primer ako odam vo wc i se vratam nazad veke nema da se napijam od pijackata sto mi stoi na masa zosto si umisluvam deka nekoj mi stavil nesto vo nejze zasto pred 7 godini tocno i mi stavija droga vo pijalokot samo sto jas svativ sto se desava i ne se napiv ni goltka, mnogu stresni situacii doziveav vo zivotov i mislam deka seto toa vlijae i deka poradi toa mi se desava ova, a se desava samo na osetlivi luge predobri sto imaat cuvstva i oset tie sto se ladnokrnvni nisto ne gi faka od nisto ne se plasat.... drugo neznam sto da napisam imam mnogu se plasam od smrtta sekoj moment misam deka ke umram si umisluvam deka sum bolna od nesto oslabnav neverovatni 7 kg za eden mesec bukvalno sum stopena imam cesti stolici nagon za povrajanje i ponekogas ne jadam zosto anksito mi veli deka ako jadam ke umram (( pocnav da odam na psiholog i super mi idese no za zal doktorkata zamina vo stranstvo i ne sum otisla kaj drug da pokusam, mnogu tezok period minam vo posledno vreme i mnogu mi e tesko neznam kako da si pomognam sekogas koga ke me fati napad pomisluvam na ovie postovi napisani od vas i mi pomagaat da se smiram ve pregrnuvam toplo ke se druime i ke se tesime edni so drugi
се случува на емотивни луге најчесто ама тоа е ке се бориме , секој имал тешки и лоши моменти во животот и мораме да гледаме напред , не ти е ништо не се нервирај напразно ке бидеш добро имаш мислења и совети овде на темава наназад многу читај ке ти биде подобро , тука сме сите за разговор и подршка мегусебна нема предавање
Zdravo i tebe! Se obrati na vistinskoto mesto. Jas vo nedelata se prikluchiv, ama chinam celiot tovar od dusava mi padna, ete taka lesno sega se chuvstvuvam. Vakov sovet ke ti dadam.. Koga ke pochnesh da se plashis od neshto Rechi si STOP vo mislite, i toa povtoruvaj go kolku shto e potrebno Ili situacijata shto te plashi zamisuvaj si ja, ama non stop, dodeka ne stane banalna i dosadnakoga chuvstvuvash tezina izlezi vo priroda,tamu sekogash se jad regeneriram... Ajde raspolozi se... Zaradi nas
Луѓе имам дереализација. Како да си помогнам? Некое чаре? Веќе 20 минути ми е вака и не можам да воспоставам контакт со реалноста.
Kolku e ubavo sto go imame forumov da razmenime mislenja, iskustva i soveti. Mnogu fala. Mi znacat vasite mislenja i soveti.