Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    :muscle:(y):handshake::clap:(highfive)(hollest):)

На Viki693, GirlLove и natemila им се допаѓа ова.
  2. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Eve mene vecerva me fati vrtoglavica i cuvstvo na izgubenost i toa dodeka bev kaj decko mi i odma panikite, stanuvam setam da si dokazam deka ne mi e niso. I kazav i na majka mi i mi veli ulava si ti ma, ne zabeguj. E fala mnogu na sovetot :D Aman ke pominat li ovie cuda? :/

3. Hemicharka

Hemicharka Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    20
    Super si uspeala da se izborish so stravot, sega sekoj pat ke ti bide polesno oti znaesh deka funkcionira!
    Jas sum podobro denovive, na rabota e igri bez granici, pa nemam vreme da disham, doma obvrski 1000, sekoj den neshto so po nekoja drugarka kafe, proshetka... I nemashe termin za loshi misli
    Nokva se opushtiv deka praznik... I leee nervozaaa, ne se spie. Site mi se krivi, mi se ide da gi skornam od spienje i da se skaram..
    Sakam da kazam deka ako ne mi e 100% popolneto vremeto, me faka anks.. I taka se premoruvam sekoj den kako preventiva
    :)
    P.S A da ti dadam nekoe kilo.. A?

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  4. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Какосте дечки, јас денес малце без вољја но сепак зедов направив нешто креативно :) image.jpg

На Viki693, lejlla, crazylady и 7 други им се допаѓа ова.
  5. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Здраво. Нова сум на форумов, до сега ве читав па решив да побарам помош и мислење од вас. Незнам дали се работи за анксиозност или само панични напади, значи ова ми се случуваше пред 3 год и само од себе прекина. Мислев дека завршив со тоа се до пред една недела кога почнаа пак паничниве напади. Наеднаш почнуваат рацете да ми се потат, срцето ми лупа ептен силно и мислам дека секој момент ќе паднам. Највеќе од се што ме плаши е што осеќам како да ми се кочи долната вилица и дека ќе си го голтнам јазикот. Мн ми е тешко веќе недела дена по неколку пати на ден ми се случува дури и навечер ме буди од сон. Ваков страв од дамна немам осетено. Има некој ваков случај или единствена сум? :(

6. TheGoldenboy

TheGoldenboy Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Luge vi ide ili idelo gubenje kako da ne si tuka po cel den ili sam sum? Ve molam za odgovor . Fala

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Не си сам и не е ништо страшно, само престани цело време да анализираш и да мислиш на тоа, занимавај се со ннешто и само од себе ке се намали.

8. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Панични напади се, знаеш дека нема да го голтнеш јазикот и нема да паднеш. И јас си ги имам ама фала богу некако се послаби веке, и ако некогаш знае и така посилно да ме здрма. Биди трпелива, чим еднаш поминале ке поминат пак.

На sandrice25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Kolku dolgo se imas osekano vaka ? ​

10. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Лани летоска скоро месец дена и повеке, ама после тоа некако почнав повеке да шетам, да искачам и скрос ми смена ништо ни паники имав ни ништо, е после тоа имав јак стрес ми се врати се ама се прилагодувам и не ми е толку тешко

11. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Taka znaci.Paniki imav ama sega gi kontroliram,ova samo me plasi sega,zaeban filing e mnogu...

12. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Дали и ко ке се погледнеш во огледало чудтвуваш како нереално дури не се опишува тоа?

13. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    E to,to use pojke me plasi.i tebe ti e taka ? Nikogas ne bev vakov poln so samodoverba i sve ali posle smrtta od striko mi pocna sve ova,mnogu na dusa staviv i tesko mi padna mn...

14. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    лелле Елисабета кај ти текна и за ова со огледалото, ццццц се гледав по еден саат и се прашував која сум јас, по некогаш и се плашев да се гледаммм ,цццц далеку нека е да не се врака тоа чуствоо

На mal.ecka и crazylady им се допаѓа ова.
  15. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Ми се случува како не цел ден денес така ми е и недели уназат се борам што да правам вежбам дома фитнес како во сон ама ке помине ,медидацијата многу помага многу ,јас пауза направив со медитирањето тука се зафркнав инаку подобра бев

16. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Како не ке ми текне кога со тоа сега се соочувам ,тешко е многу ама нема прадавање ,денес цела како изгубена бев ама денот го поминав активно правев јајца кошнички ,зедов после фитнес саат ипол вежбав па надвор на сонце со другарками кафе пиев потоа чистев генералка па еве седнав сега барем знам оти направив нешто денес .Бог ни дава сила на слабите ова не му се случува само на силните луѓе

На lejlla и natemila им се допаѓа ова.
  17. TheGoldenboy

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    10
    Koja e tvojata pricina za ova i koga pocna ?

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И тоа ке помине се поминува, еден по друг ке се испоредат сите можни симптоми и на крај ке нема веке што и ке помине. И јас сум денес како замаена, како отсутна ама и јас вежбав пола саат, па со малата надвор игравме топка, па после кифлички и колку толку не мислам на тоа како се осекам. Утре вечер планирам да одам во црква вечерта и ако секоја година е полно ама се надевам ке помине добро.

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    eee zdravoo :) me nemashe na forumov 1-2 nedeli no eve me pak :D kako ste mi ? napreduvate li ? se borite li ? jas vekje edna-dve nedeli da ne se podrecham sum super i deneska ispeshachiv 20km i fala bogu ne me fati nikakva panika i sum gorda na toa :D proshetka do nekoe tivko mesto,pokraj nekoe ezero ili slichno so najdobrata drugarka/drugar veruvajte deka mnogu dobro ke vi dojde ... nozete posle malce bolat no sepak vredi da se opushtite :)
    stegnete zabi se ke bide vo red !!! ve gushkam <3

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Јас немам некоја посебна причина ,него како мала бев плашлива личност потоа во средно сколо ме фати малце анксиозност после ми се зголеми
    Немам посебна причина од повеке работи стресови насобрани.Сакам да ти ја кажам медитацијата која на многу им помогна само ке бидеш упорен мислам дека порано ја имам пишано тука но повторно ке ја пишам зошто знам оти ке помигне.
    Значи ке легнеш било на под било на кревет ке го опуштиш телото откако ке се опуштиш земаш воздух и во земањето броиш до 6 потоа го задршуваш тој воздух исто броиш до 6 испушташ и броиш до 6 додека медитираш воопшто да не го помрднуваш телото ,и да продолжам значи така си повторуваш потоа исто земаш задржуваш испушташ само не броиш и така се додека не се почувствуваш лесен како пердув ,кога ке се почуствуваш лесен како пердув значи телото ке го осеќаш како да има нула кг ке си замислуваш од прстите на нозете на секој дел од телото до врвот на главата како ти оди енергијата и така отпрвин петнаесетина минути ,само ке бидеш упорен секој ова може да го постигне мене ми успеа на шестиот пат ,ке пробуваш секоја вечер и сам да си никој да не ти смета,нас батеријата ни е 3 затоа сме вакви со
    оваа вежба се полни до 100 како празен телефон сме ,посебна вежба е наменета за анксиозни и депресивни луѓе .Верувај после 10 тиот пат ке осетиш енергија ,јас од вечерва почнувам ми е мака оти прекинав да медитирам ми дојде добро и прекинав а требаше да продолжам.

Последна измена: 10 април 2015
    На Hemicharka и veren им се допаѓа ова.