Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ејј не зборувај глупости ... секој има свои падови ... колку и да е лоша ситуацијата има решение :) верувај

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Јбг бабче, животот е таков.
    Поздравче до тебе и не се губи фалиш :*

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    Добро можно ли е ко че излезам ненормално да ми паѓа притисокот? Иначе имам и тоа пообилно од кој и да било друг пат. Не можам од дома да излезам, излегувам и во рок од 5мин ми паѓа и почнуваат очите да ми се затвораат. И нерасположена сум. Да напоменам дека крвта од 140 ми е ослабена на 119 во рок од неколку години, а железото е супер 14ка.
    Вчера се напив Хелекс вечерта и подобро ми е. Дали од Хелекс може да ми е ова со притисокот?

4. Punk girl

Punk girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2015
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    436
    Кој е негативен нека дојде јас ќе го дружам ќе му зборам убаво, ќе му давам смисла за живот. Имам вратено во живот многу луѓе така

На Џони Џип, hoex, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mukimemedi

mukimemedi Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    50
    zdravo do site vas. Ne citav nisto eve 2 nedeli od koa se vrativ od odmor i veke ne..i ne se ukluciv pak da citam tuka samo se ukluciv da vi pisam vas za posleden pat (daj boze da mi dade hrabrost da ne se uklucam tuka).

Otatko sum so devojkata..otkako bev u more so moj drugari..pocnav da iskacam..pocnav da mislam za ponataka vo zivotot podobro se custvuvam.. ama da vi kazam pravo i sto ne se ukluciv tuka ili na google mnogu podobro se custvuvam..eden simptom mi doaga samo i vikam nisto ne mi e si mislam ponatamu ne si mislam kao porano eve umiram i posle toa stvarno pominuva odma utresniot den.

Ne mi se veruva ja merev pritisok po 100 pati na den se plasev od visok pritisok, ja sto idev sekoi 3 dena kaj maticnata ( ne sum otisol poveke od mesec dena), ja sho sum naprail sekakvi analizi sho ne mislev na dobro samo na loso pocnav da se normaliziram i da go ziveam zivotot.

Sea si vikam toa bilo preterano i sve od mojot mozok..nikogas nema da se vratam nazad nikogas. Mojo moto e 'ZIVEJ SI DENES, NE MISLI ZA MINATOTO I ZA TOA STO KE TI DOJDE. 'ZIVOJ GO OVOJ MOMOMENT'. Vo moja glava sea konecno iam dobri misli si vikam GOSPOD me stvoril i on ke me zede kaj nego koa on saka pa ja ako se plasam uste poloso..toj ne stvoril kaj nego ke ideme on e dobar so nejzin ROB..naprai dobro na sekogo kolku mozes nasmej se zivej bidi ljubezen i ako umres da umres so dobro lice..toa ne e nasa da go mislime dali ke umreme denes ili utre.. Anks sekoj covek ima ama bitno e da se znae eden den da se kontrolira i normalizira..pa taka da za kraj MISLETE SI UBAVO, NE CITAJTE MNOGU, BIDETE HRBARI KAZETE SAMI NA SEBE DEKA KE ZIVEAM JAS NORMALNO, NE CITAJTE TUKA VE MOLAM ZOSTO TUKA IMA SAMO NEGATIVNI MISLI.

PSILOGITE VIKAT: STOM EDNA NEGATIVNA MISLA VLEZE U GLAVA I 100DRUGI KE TI VLEZAT PO RED. ZNACI I EDNA POZITIVNA MISLA AKO MISLIS 100 DRUGI MISLI POZITIVNI KE IMAS. TAKA DA MISLETE SI POZITIVNO I POLEKA KE IZCESNE VE MOLAM NE CITAJTE TUKA ISTO I NA GOOGLE ZA SIMPTOMI MOJ SOVET ZA KRAJ OVA E.

Najdobriot plivac vo svetot edno vreme umrel vo kada. Taka da toa eden den ke se sluci mozebi utre mozebi posle 50god ama nie sme mladi i morame da to ziveme zivotot, bidete so tie sho ve sakat i ke ve napraat silni i srekni.

pozz do site vas, GOSPOD da ve cuva.

На GirlLove, Ana196, Altruisti и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    И мене ми е низок притисокот и плус железото ми е слабо а апчињата ги пијам кога ми текне и мене исто очите ми паѓаат и ми се збираат хаха.
    Пиј кафе за да ти се покачи ритисокот или кока кола.
    Јас на тебе викам а и јас слабо пијам кафе.
    @mukimemedi Мило ми е за тебе, немора да се откажеш од форумот има и други теми не е само оваа.
    Може си и во право и јас почнав секој ден да киснам тука.
    @Emili12321 Фала ти за убавите зборови :D
    @Punk girl Хаха кажи место и број

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Ах и ти како мене почна со притисокот да се плашиш..
    Вака прво од кај знајш дека одма после излегување ти паѓа "ненормално" притисокот го измери и слично? затворањето на очите и мене ми се случува ама сепак мислам дека тоа е дел од анксиозниот трик кој сака да те заплаши и да те спречи да го напрајш нештото пример да излезиш..
    Извадок од една книга "Без страв од стравот, паника и фобија"
    За постапката за корегирање на негативните мислив вели вака
    1.Барање доказ
    2.Земање во обзир алтернатива
    3.Борба аргументи За и против
    4.Проценка на веројатно добар или лош исход
    5.Консултирање со луѓе на кој му веруваш

1.Запрашај се врз основа на што мислите на тој начин т.е односно пробај да докажиш дека си во право и постави си прашање како.
    Како знам дека притисокот ми паѓа веднаш штом излезам надвор?
    2.Основно прашање кое треба да си го поставиш е : Дали моето гледање на работите е единствено можно или исправно, дали постои друг начин како да размислувам на ова?Што би изменил начинот на кој размислувам и ги доживувам работите ?Едноставно дали постои друго објаснување или размислување?
    3.Борба аргументи за и против
    За ова е потребно стручна помош бидејќи за контра аргумент е потребно стручно мислење и познавање на работите.Барањето на рационално објаснување и логички докази да начинот на кој се размислува за ситуацијата и симптомите е прогрешен.
    4.Проценување на веројатноста
    треба да ја процените веројатноста дали ќе се случи баш тоа за кое се плашите и го очекувате-симптими и/или напад на паника.
    5.Консултирање со луѓе на кој му верувате.
    За некој работи во животот размислувате во толкаво убедување, што прави да ви е тешко да се извлечете од ситуацијата и да ја разгледате ситуаацијата од друг агол.Ова е најчеста појава кај лица кои имаат одредено верување за стравот и паниката па затоа е корисно за тие верувања да се консултирате со лица на кои му верувате.Можеби на почеток ќе го отфрлите нивното мислење но меѓутоа ако го слушните повеќе пати истото мислење и од некои други лица може ќе се запрашате дали јас сум во право а другите грешат или обратно?После све Два пара очи гледаат подобро отколку еден.
    Се извинувам на долгиот текст ама ова го напишав со цел да ти го помогнам а се надевам дека ќе му помогни и на други со овај проблем анкс.Ако некој мисли дека нешто грешам или е негативно слободно нека го прескокни овај пост. Поздрав :)

На Леси Дома, GirlLove и karanfilce им се допаѓа ова.
  8. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Zdravo na site :) Sakam da prasam ,bi ve zamolila za odgovor do kolku nekoj znae ... znaci vaka : me interesira koja e razlikata pomegu Asentra i lukseta . Jas piev asentra skoro godina Dena ,no sostojbata mi bese gore dole ista ...A sega pijam lukseta eve veke napolni dva meseca ... veruvajte ,ima ogromna razlika,so lukseta ta se prerodiv ,e sega mozam da kazam deka si lukseta ta se custvuvam mnoguuu podobro za razlika od asentrata i toa za mal vremenski period ! Sekoe mislenje i Iskustvo ke bidi dibrodojdeno ,do kolku nekoj ima nesto d prasa skibodno ! Pozdrav i se nadevam na odgovor :)

9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    Сакав да се смириме со него оти се нервирам оти испадна глупо. И му кажав дека стварно ми е лошо и ми рече шо не ти е јасно од пораката претходна... Грешев ама вака дека ќе ми напрај, ок враќа. Тоа е.
    А, мене ми треба само некој шо че ме земи и држи за рака дур шетаме и ќе ме храбри ама очигледно грешно мислам.
    Му објаснив и на другиот бивши, и него не го интересира . Само, аха..

10. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Мн пати едвај ти ги сфакам постовите пиши малку поразбирливо.
    За бивши или сегашен говореш.
    Ако не сака ни да те сослуша шо го ебаваш.

11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    Бивши
    На двајцата им кажав.
    Очигледно, јас грешам што им кажувам....

12. Winter Lady

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Одма после тоа ти раскинаа ? Им пречи значи.
    Игнор само и не налетувај на тие дрогираши шо ги збориш у темите.
    Најди салам човек

13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    ЈАС НЕ СЕ ОТКАЖУВАМ!
    Сама си излегов пола саат и си прошетав низ маало, нека ме мислат мавната. Не ми е гајле.
    Овој закон за привлечност, може ќе помогне.
    Еве една дискусија на таа тема.
    http://www.ana.rs/forum/index.php?topic=70238.660
    Поздрав
    Слатки сништа :*

Последна измена: 15 август 2016
    На karanfilce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24

15. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Zdravo decki :) ve molam nekoj ako znae da mi odgovori na prasanjeto ...Pisav pogore no nema odgovor eve pak ke povtoram : koja e razlkata pomegu Asentra i lukseta? Molam za odgovor A mozi i nekoj da spodeli Iskustvo :) Vi blagodaram odnapred pozzzz

16. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    секој ден го осеќам ова, иако сум многу подобар и не мислам веќе на толку лоши работи симптомите проследени со болки во глава, нозе, гради не престануваат. се ова е од мислите и немој да се секираш не е ништо страшно само помисли колку луѓе во моментов се справуваат со анксиозноста и какви симптоми имаат.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Mnogu pati eve poslednata nedela dena si vikam ajde neka me fati panika ajde neka mi e loso i tie raboti ama ne mi e :) samo osekam vo glava blokiranost i deka premnogu zboram i mislam ke mi prsni mozokot hahah takvi nekakvi misli a na loso ne mislam i imam mala derealizacija

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ne e bitno sto pies bitno da ti e dobro i jas sum smenala cetiri vrsti do sega

На karanfilce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Мене ми се случуна во пределот на вратот

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.209
    Допаѓања:
    16.461
    Да ви препорачам една книга.Можеби ја знаете.Ја најдов на српски.
    https://znanostbogacenja.files.wordpress.com/2012/03/zakon-privlac48denja-esther-i-jerry-hicks.pdf
    " Većina misli koje vjerojatno mislite odnose se na stvari koje opažate, što znači da ono što jest prevladava u vašem fokusu, pozornosti, vibraciji i, prema tome, u vašoj točki privlačenja. Dodajmo tome i način na koji vas vide ljudi iz vaše okoline. Dakle, kao rezultat goleme količine pažnje koju većina vas obraća na svoju trenutačnu situaciju (ono što jest), promjena dolazi vrlo sporo ili nikako. U vaš život neprekidno protječu rijeke različitih ljudi, ali srž ili tema t ih iskustava ne mijenja se mnogo. Da biste izvršili istinsku pozitivnu promjenu u vašem iskustvu, morate zanemariti trenutačno stanje stvari - kao i način na koji vas drugi ljudi vide - i više pozornosti posvetiti stvarima kakve biste željeli da budu. S praksom, promijenit ćete svoju točku privlačenja i doživjeti značajnu promjenu u svojem životnom iskustvu. Bolest može postati zdravlje, manjak obilja može postati obilje, loše odnose mogu zamijeniti dobri odnosi, zbrku može zamijeniti jasnoća, i tako dalje. Namjernim usmjeravanjem svojih misli - a ne pukim praćenjem onoga što se zbiva oko vas - počet ćete mijenjati vibracijske obrasce na koje Zakon Privlačenja odgovara. I s vremenom, uz mnogo manje napora nego što trenutačno možete vjerovati, više nećete - odgovarajući na ono kako vas drugi doživljavaju - stvarati budućnost koja je tako slična vašoj prošlosti i sadašnjosti. Umjesto toga, bit ćete moćan i namjeran stvaratelj svog vlastitog iskustva."

Kojim riječima možemo poduprijeti stanje Dobrobiti?

Jerry: Možete li n am dati neke riječi koje bi nam mogle poslužiti kao potpora da privučemo razne stvari, poput savršenog zdravlja...?

Abraham: Želim savršeno zdravlje! Volim se osjećati dobro. Uživam u svojem tijelu kada se dobro osjećam. Imam mnogo pozitivnih sjećanja na prilike kada sam se u tijelu osjećao dobro. Vidim puno ljudi koji su očigledno u stanju dobroga zdravlja, i odmah je vidljivo koliko uživaju u svojim tijelima u kojima se osjećaju dobro. Kada njegujem misli poput ovih, osjećam se dobro. Te su misli u skladu sa zdravim tijelom.

Последна измена: 16 август 2016
    На LUCI 99, karanfilce, Pozitiven и 1 друга личност им се допаѓа ова.