Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.204
    Допаѓања:
    16.455
    Пред 5 години имав амнеза: подолго време субдепресивна симптоматологоија. Во последни време одредени деперсонализациони доживувања.
    Адолесцентска криза.
    Сероксат 20мг
    Заласта пола таблета навечер 5мг
    Лексилиум 1,5 два пати по едно.
    Секое месец ми намалуваше терапија, а ја земав 3 месеци.

2. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    NE SE RAZBIRA M TOLKU VO TOA AMA JAS IMAMPNICNI NAPADI NAPNATOST STRAV DA IZ;EZAM SAMA

3. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    JAS PIJAM ELICEA I DIEZEPAM

4. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    SHTO E TOA DEPERSONALIZACIJA?

5. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Грл, ти не си во ред.
    Не знам од која причина дома твоите те форсираат толку, веројатно не можат да се помират со твојата состојба, и со тоа во голем дел ти одмогнуваат. За жал, слична ти е ситуација и со симпатијата. Тој штом ти зборува така, воопшто не се надевај на негова подршка во иднина. Не ја сфаќа твојата ситуација, плус не е емпатичен.
    "Сама си го правиш на себе" бе. |( Некој вака да ми рече, бокс у фаца одма ќе добие, па ваљда ќе ме поштедат пошто сум со дијагноза. :D
    Да, да, ти уживаш во стравот, паниките, вртоглавиците и сличните глупости. Значи, без врска. :puke:

Е сега, ова ти е мој совет... Итно на психијатар, да ти препише антидепресиви! Бидејќи анксиозно - депресивните состојби не се лечат сами по себе, неопходна е фармаколошка подршка. Иако е секој организам различен, мислам дека занфексата добро би ти годела. Бар мене ми е, и ми отстрани голем број од симптомите, освен дереализацијата. Ама тоа е нешто на кое мора ние сами да работиме.

Значи, не си играј играчки, позитивноста е супер, ама мораш да попиеш неколку месеци таблети дур не се почувствуваш подобро.

Батали што зборат дома твоите, симпатијата, или некој што не те разбира. Нема да се отруеш со антидепресивите, не се плаши, нема цел живот да ги пиеш. Ајде, и пиши што си направила.

Последна измена: 26 август 2016
    На nena2010 и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    JAS IMA PANICNI RASTROJSTVA ,STRAV DA IZLEZAM SAMA DEKA KE ME FATI NAPNATOS ILI PANIKA NEKOGAS KAKO ZATURNATOST VO TELOTO IZATYOA MI E STRAV CELLO VREME SUM NAPNATA NEMOZAM NI PO GOSTI DA ODAM DA IZDRZAM DA SEDAM PIJAM APCINJA ELICEA I DIEZEPAM PODOBRA SUM OD PRED 2 GOD AMAMSEPAK NEMOZAM NORMALNO DA FUNKCIONIRAM IAMA 2 DECA NEDOAM DA GI SETAM DOMA SAMO SEDAM SAKAM DA IZLEGVAM AMA STRAV MIE
    NEZNAM KAO DA SE SPRAVAM SO OVA ,NEMZOAM NI NA RABOTA DA ODAM ANISTTO

7. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    3.705
    Сте осетиле ли некогаш чувство на жарење во нозете вие што си се дружите со анксиозноста? :)
    Веќе месец дена осеќам некакво чудно чувство во нозете. Започна со повремени болки во листот од левата нога па си шеташе низ цела лева страна, сега и другата нога исто. Некоја тапа болка што се јавува на различни места, сега се претвора во жаречко чувство. Има денови кога поминува се, а што повеќе мислам повеќе го чуствувам.

По природа сум нервозна личност, а и метеоропат сум, плус тоа и хипохондрик периодично па мислев да не ми е нешто поврзано со психата. :doh:

8. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245
    Подобро да не знаеш. Колку помалку знаеш за оваа ѓаволштина толку подобро.
    Не пребарувај на интернет, за твое добро. Ќе помине полесно без да знаеш, верувај. :)

На Ana Chio и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Se sto custvuvame kako bolka vo gradi,vo leva raka,glavobolka se ni e anksot.Psihata e silna rabota i odma koga ne fati strav pocnuvaat i fizickite simptomi zatoa mnogu e bitno da gi znaeme tehnikite na opustanje mnogu pomagaat, i kraj kraeva ne e posilno od nas,sprotistavete mu se na stravot toj e najgolem neprijatel na covekot,pravi cudo od nas_ne sme bolni a lezeme kako da sme....... epa se nauvil stravot da vladee so nas uf...

10. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Inaku ne vi pisavdeka pijam elicea i heleks po potreba vo anksiozna sostojba sum poveke godini no i taa znae da go menuva intenzitetot ponekogas e mnogu izrazena ponekogas ne.

11. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    КОКЛКУ ВРЕМЕ ПИЕЕСХ ЕЛИЦЕА

12. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Sekako deka e povrxano so psihata,ti ubavo kazuvas kolku poveke mislis posilno e . E taka e na site anksiozni i baska meteopati sme site .Jas mislam deka kolku sme pozafateni so nekoja rabota ili so bilo sto sto ni gi fokusira mislite na drugo medto podobro ke se spravuvame.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    eliceata ja pijam dva meseca veke , stravovite beke gi nemam tolku no custvoto na neeprijatnost, bezvoljnost,povlecenost ,slabeenje seuste ima

14. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    ЈАС ГИ ПИЈАМ 2 ГОД РАНО ТИ Е УСТЕ

15. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    KOLKU MG ELICEA PIESH TREBA REDOVNOD A GI PIES NE SO PREKINI

На emi_810 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Nemoj da se plasis os nisto i jas sum majka na dve mali decinja,zamisli si samo dali tie zasluzuvaat da stradaat poradi nasava sostojba a dobro znaeme deka ne e bolest,samo potsvesta ispraka losi signali i zatoa se custvuvame isplaseni. Zemi gi decata setaj poveke nisto nema da ti se sluci,ako te fati napad ,tahikardija prisedni si na nrkoja klupa,odmori i prodolzi.mozes da pies i magnezium i b6 dopolnitelno gi smiruvaat nervite.

17. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    sega povnav po 10 mg no mizebi mi e rano da go custvuvam efektor od niv

18. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92
    A TI KAKO SE OSEKASH KOLKU GOD IMASH VO KOJA SOSTOJBA SI?

19. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    92

20. majaana

majaana Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2016