Бисерчиња

Дискусија во 'Дете' започната од Ariel, 29 јули 2011.

1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Мм кој е по татко италијан решил да го подучува малиот италијански (тоа малку што и самиот го знае :lol: ), ќе му ја направиме главата каша попара со јазиците ама ај нели полесно учат додека се мали :lol:

И така сабајлево се разбудил и нестрплив да сподели што го научил татко му доаѓа во спална и вика на цел глас во 6 саат сабајле :mama mia bellissima, mama mia bellissima, mama mia bellissima :D
    Нешто се греби мм само не знам за што :rofl:

Друго бисерче на кое и не сум баш горда :lol:
    Во последно време кога и да го праша некој како се вика син ми им одговара- тика :^)
    Еднаш, два пати така одговара и го прашувам и јас како се викаш, малиов ми одговара - тика зелена :rofl:,тоа јас дека нонстоп му викам као нагалено тиква зелена си помислил дека тоа му е име :D
    Ово како статусот на фб, до 8 години мислев дека се викам биди мирен, само моево дете си мисли дека се вика тиква зелена :rofl:
    Ќе бидам екстра внимателна од сега какви надимаци му наденувам на малиот :)

На macor24, Amona, SV1911 и 37 други им се допаѓа ова.
  2. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    494
    Јас кога бев мала, мајка ми спремаше за моите родендени по 3-4 дена претходно. Значи месишта, салати, руски, кифлички, печени кикирики дома и сл. И еднаш на еден роденден, сум застанала на вратата од дневна и сум ги гледала, гледала, гледала гостите и во еден момент сум ги ставила рацете на половина и на цел глас: Како не ви е срам! Мајка ми 3 дена спремаше јадење, вие изедовте се наеднаш! Леле можам да замислам кој резил било тоа за моите (мајка ми уште го раскажува тоа) :rofl:

И многу беше јако кога брат ми на отприлика мислам беше 4 години дотрча од мајка ми и ја праша што е тоа е*ење :D

На Amona, Sara123, Divinebutterfly и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    летово бев во село кај баба ми и отидов на гости кај братучетка ми малата
    и земала ми ја мазни косата (дека долга коса имам ) и ми вика леле лее,каква коса имаш ко на Вељан од Стојмирка и јас се чудам кој е тој па сега Вељан, и ајде се шетаме и ми вика еии ене го Вељан, и јас се вртам и што да видам Вељан да ти бил коњот на комшивката..... :lol: :rofl: :rofl:

На Amona, Avokado, GirlRose и 42 други им се допаѓа ова.
  4. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    како мала на 2-3 годишна возраст сум ја гледала мајка ми нели како пере на раце и јас ни две ни три сум земала крпа и прашак со раката и во бц шоља сум перела хахахахахахахахахах

На Avokado и pepita82 им се допаѓа ова.
  5. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Како ми расте мешето така и керка ми ја припрамаме дека ке пристигне нов член во семејството ,и веке и се јасни мн работи ,почна да му зборува на бебето да не ја клоца мама да биде мирно,па прашува кога веке ке излезе ,и така денес јас опружена на кревет и керка ми ме гледа и ми вика „мамо а зошто ти ке родуваш уствари бебе„ :rofl: :rofl: јас неколку секунди останав без одговор и мм ме извади и вика па за да си имаш ти друштво а она ладнокрвно за да го тепам :tmi:

исто така пред некој ден мм ме слика и кога ја видов сликата :o му викам бришија огромна сум не можам да се гледам , а он зошто де ако нека е и ја прикачи на фб а керка ми прати ситуација и ми се приближи почнува да ме гали и ми вика мамо колку си убавка ослабната си малку :lol: :lol:

На Vetruska, Amona, SV1911 и 31 други им се допаѓа ова.
  6. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    бев мала и бевма на гости кај едни пријатели и они имаа бебе и посто мене тоа време се баба не чуваше што ке науцам ако не глупост некоја
    и бебево се насмеа а јас микам
    -пукнало па се смее(нака на паланечки диалект усте ме зезаат за тоа пукнало па се смее

На Amona и silk им се допаѓа ова.
  7. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Ехее,кога сум била јас мала,бисери колку сакаш. Сме биле на гости кај прабаба ми,јас и мајка ми,и прабаба ми почнала на шала да ја гушка мајка ми и да вика,моја е,моја е мајка ти,не ти ја давам. А јас сум ја тегнела на другата страна и сум викала дека е моја мајка,и дека ја сакам најмногу на свет. И на крај малку сум се замислила и сум и рекла: Па ти си стара,поминало времето кога била твоја,сега е моја. :D Се убиле од смеење двете...
    Друго,мајка ми ме однела кај неа на работа,и сега да ме запознае со една нејзина(малце пополничка колешка :lol: ). И колешкава рекла здраво,јас сум таа и почнала некои муабети да ми прави,од типот на дали одиш во градинка и слично... и после ме прашала дали одам на балет,и ја сум рекла да,и она рекла и јас сакам да бидам балерина како тебе. И јас сум и рекла ти неможеш да бидеш балерина,дебела си :o Мајка ми во земја пропаднала... срамота :D

На Amona, Sara123, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Некои зборчиња на малата на соседите :D
    Чефкалица - Хевталица
    Перница - Прница
    Кечап - Чекап
    Мобилен - Обилен

9. GordanaL

GordanaL Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    43
    Имам прва братучетка, 2 години и пред некој ден бевме на роденден кај поголемата и нели подарок и си викам јас ќе купам за малово чоколадо да не биде без ич. И не ја очекував нејзината реакција ама ме изнасмеа до солзи. И и го подавам чоколадото и таа си се оближа со јазичето неколку пати и вика аааа чоколадце :D Цел роденден после тоа така ми правесе со јазичето :)

На Amona и silk им се допаѓа ова.
  10. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    сестра ми малата
    петелот и се качува на кокошката и таа мамо маа петелот ќе ја утепа кокошката лееле отиде коковчето и го брка

и гледа еден коњ во нива и вика даде го гледаш коњот што работи во нива и јас да епа тој коњ само за работа е или може и да се јава ?

и прашањето даде Што е тело? :D

На Sara123, Umbrella22, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.274
    Малиот од сестра ми.
    Кога ќе се налути, плаче (мислам вришти :tmi: ), го крева рачето и така целиот лут почнува да ги реди сите во собата:
    -Тебе те нетам (не те сакам). Тебе те нетам. Тебе те нетам...
    Завршува на крај со рачето кај него.
    - И тебе те нетам!
    :rofl: :rofl: :rofl:

На nevermet18, BlueHeart, aaaaa и 28 други им се допаѓа ова.
  12. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Внука ми ми вика ,,кај ти е дечкото, што не го донесе и него да видиме дали е слаб или дебел,,. :D

И врвот, седам кај другарка ми, а таа отиде во купатило и внук и застанал на врата и се дере ,,тетооо излези побргу, ме стега пушкава, не можам да држам више, ќе пукам,, :rofl:

На Amona, Hipster, Sara123 и 7 други им се допаѓа ова.
  13. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Керка ми вчера ме гледа како се движам и ми вика „ мамо ајде веке одбремени го стомакот „ :lol:

На SV1911, antonina, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Киндер јајце - Ице Аце :rofl:
    Вода - Ога :lol:

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Легнати со малава, читаме книга и во моментот кога го слушам мм како влегува во ВЦ, ми текнува дека нешто треба да го потсетам,и почнувам да викам:
    - Цукиииииииииииииии, цукииииии!
    малава ме гледа, и таа да не остани покусо, почна: ЦУУУУУУУУКИИИИИИИИ, ЦУУУУУУУКИИИИИ!!
    Ја гледам бледо, и и` викам: Мама, јас по тате викам....ти?
    - По Цуки
    :rofl: :rofl:

Седи на шоља (тогаш има најмногу инспирација за дрндање) и ми имитира нешто ко цицање. Мене во моментот ми заличе на имитација на коњче ( :D ) и и` викам: За коњчето збориш мама?
    НЕЕЕ! И пак истото.
    Викам Е па извини мама,ама не знам за што ми збориш,и кутро дете, со судни маки, за да ја разберам, ми вели: Мајмон.
    Ааааааа,ми се пали сијаличката - Да, го гледавме бебето мајмун како цица од мајка му во ЗОО, и викам Дааааааа, бебето цицаше од мама!
    Ми се врти и ми вели: Мама мајмон!
    Ааааа, како бе ќерко јас мајмун??? Па ако сум јас мајмун, тогаш ти си бебе мајмун, така??

Се мисли,се мисли, и ми вели: Не, мама Моира...

Не и` се даваше мајмунче да е :rofl:

На Hipster, Sara123, gothchick и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Леле ви читам и многу сте ми слатки,и сите останато бисерчиња. Еден поздрав за Цууууууукииии :rofl:

На Amona и Moira им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Со син ми седевме, гледавме цртан филм и одеднаш го осетив идниот ми син како глушец да ми претрчува низ стомакот :lol:, се фатив махинално за стомакот и малиот ми вика:
    Мама боли мешото, бубам, не боли мешото :*
    Јас му одговарам:
    Не ме боли мешето, бебушот трча :lol:
    Син ми се наведнува и му вика на мешото:
    Бебе мирен, не трчај, панеш....полека, оди :rofl:

Можеби не ме слуша мене кога му викам да не трча, да оди, важно уште од сега го учи братчето како треба :D

На Amona, Despinaa, SV1911 и 47 други им се допаѓа ова.
  18. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Внук ми, 4 годинки,кога ме прашува нешто јас викам "a?"
    и он "не а, молам" ! :D

Седиме така, и тој паметен, почна по сите женски во собата "имаш ци*ки, и ти имаш, и ти имаш..." :rofl: :rofl:

Еднаш па, гледам со него, некој си документарец за Моцарт, него не му беше интересно, али го запамти името Моцарт и дека тој починал.
    После 5 минути ми вика "Моцарт умрел од нездрава болест" :rofl: :rofl:

На Amona, Arianna и Sara123 им се допаѓа ова.
  19. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Ako влезам на фемина морам и тука да свртам. :$ Многу ми се слатки овие срциња ми го разубавуваат денот :rofl: :rofl: :rofl:

На Amona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Секоја реченица на ќерка ми започнува со „Јас сакам...“ и кога ќе посака нешто невозможно, обично татко и и вели: - И ја сакам авион с‘с приколицу ! И си седиме вечерва дома, а таа иде од детската соба и му вика: -Тато, ти ја исполнив желбата. Во рацете носи цртеж, а ние паднавме од смеење. Му нацртала авион со приколка. Еве го документирано:

Прикачени фајлови:

• S3010402.JPG
      S3010402.JPG
      Големина на фајлот:
      173,2 KB
      Прегледи:
      576
    На Despinaa, nevermet18, Ichliebedich и 44 други им се допаѓа ова.