Бисерчиња

Дискусија во 'Дете' започната од Ariel, 29 јули 2011.

1. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Внук ми по телефон му велам шо прајш бе сонце и то гедам и шо гледаш -то топките :D .
    Пијам кафе и то вели топи и јас се чудам шо сака и со прстето во кафето вели топи ади и тогаш ми светна дека кафе сакал :D .
    Играме надвор и вика голкото ,голкото јас се чудам пак ;) :?: и оди кон топката и со ќеф вика голкотооооо :D.Легенда е малиот.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Шетаме со мајка ми и син ми и поминувавме покрај мост ... и син ми ја гледа рекета и виле “ лееееееее мама види море“ хахаха
    А сега е во Охрид на одмор со баба му и дедо му и за езерото вели река :lol:
    100 пати да му кажам што е река а што море тој ќе си тера по свое :D

На girl-miri и hermosa им се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Внуката од девер ми, до сега по име ме викаше, а сега и е интересно па знае и Нина да ми рече.
    И ја закачаат, и ја прашуваат, зошто ти Snow-Queen ja викаш Нина?
    - Па зошто е трудна :rofl: :rofl: :rofl:

На Markusa2, ilipili, TSS и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Слична ситуација со внук ми. Имав неколку другарки кај мене на кафе. Ги истражува некое време и им вика:
    -Ти имаш ци*ки, и ти имаш, и ти имаш, а ти па баш и немаш. :rofl:

На Umbrella22, Markusa2, ilipili и 12 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Моево дете е полно со бисерчиња, мислам за него ја измислија изрекава, само во сон не збори инаку уста не затвара цел ден :lol:

:rofl: :rofl:

Сум спомнала дека детево ми е така малку нарцисче, не е до мене I swear :D , така си е родено :wasntme:
    Пред некој ден местев слики од новиов бебуш во албум и ја гледа сликата од 4д што е и ми вика:
    Што е ово?
    Јас му одговарам дека е бебето во мешото, ме гледа, направи една фацичка намрштена и ми вика:
    Лелеееее ама ти е какано (се што не е убаво е какано) бебево :x
    Му објаснувам дека бебето е убаво (иако навистина личи на марсовец :lol:) и дека сите бебиња така изгледаат па дека и он така изгледал во мешото, му го вадам албумот негов да си ја види и он сликата, дека исто изгледал како сега бебушот.
    Ја гледа сликата негова, ме гледа мене и ми вика:
    Не јас на сликата, јас сум УБАВ :rofl:

Во саботата им беше на внуците мои роденден им направив капкејкс, едните со розево за принцезата а другите сини за дечкото, ги оставив на маса и отидов да се пресоблечам за да одиме, за тоа време син ми се качил на масата и изгризал 4,5 :devil:
    Го прашувам што прави, зошто сите ги гризнал по еднаш место една цела да си земе????
    Крева рамениците, нито не правам, барам која е најубава да ја изедам :rofl:

Прикачени фајлови:

На Umbrella22, ilipili, NoellePage и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Другарка со малиот беше во Охрид за викенд и го прашувам да ми каже како си поминал.
    Одговорот: (Се молат Охриѓанките да не се лутат :rofl: + малиот е премногу педантен не сака воопшто да биде извалкан)

- Тоа Олидот ич не биљ убав. Има ногууууу пешок и ми егуваше во ноџињата и какани ми беа ногуууууу. Има ногууууу тода ама таа тодата ногуууу љадна, пу мајката беее ми шмрзна тулето! :lol:

:rofl: :rofl: :rofl:

На SV1911, ilipili, Gea и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    Еве ви еден мој бисер, воедно и доказ дека сум била прилично ... истакната плавуша пред три-четиринаесет години. :lol:
    Уште бев во забавиште и мислам дека учевме нешто околу тоа дека луѓето можат да живеат во куќа или стан, на определена адреса и со определен телефонски број и некои муабети од тој тип.
    Потоа сите си ја кажувавме улицата на која живееме и имавме некоја дискусија која и баш не ми е нешто свежа низ меморијава.
    Со девојчето кое се дружев тогаш бевме тотално фасцинирани од тоа како всушност можат да постојат толку многу имиња на улици - од едната страна едно име, од другата друго и сето тоа на една иста улица !? :o
    Девојчето живееше на „Вера Циривири - Трена“, а јас да речеме, на улица „Вардарска“ и откако го кажав името на мојата улица, другарка ми ми упати еден поглед :^) ...
    - М, зар твојата улица нема презиме !? :o
    А јас, просто не знаев што да кажам и си стоев така молкум, се натажив си мислиш се случило нешто фатално - мојата улица нема презиме. :|

На враќање, ко од пушка го прашав татко ми :
    - Тато, оти нашата улица нема презиме, улицата на К. има, зошто нашата нема, како ќе ја најдат (а кој треба да ја најде бре дете) !? :sweat:
    И тука почнаа објаснувањата, како и што означува името на нашата улица, па откако заврши со муабетот, татко ми само ме праша - А сега јасно ти е зошто? - и на тоа плавушава силна - Да, на нашата улица не ѝ треба презиме, можат да ја најдат и без него.

Уште не ми е јасно како сум си го претставувала тоа дека „можат/не можат да ја најдат“. :D Очигледно сум била убедена дека на секое име му треба презиме - логично, нели ? :rofl:

На Umbrella22, ilipili, NoellePage и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ах, сега ми текна и на ова. :rofl:

Брат ми имаше 4-5 години кога се породи тетка ми. Одиме кај нив на гости за прв пат да го видиме малото. Брат ми го гледа бебето, целиот така збунет и ја прашува тетка ми:
    - Добро тето ова бебе сега од каде излезе? И тетка ми му одговара:
    - Па од стомакот мој излезе. И тој и вика:
    - Ааааа, затоа ти беше толку голем. Се чудев јас што ти е, а ти си имала бебе.
    Си се изнасмеавме на ова, ама нему му се свртеле некои мисли во глава и оди кај татко ми и му вика:
    - Тато, ти знаеш дека тетка ми родила бебе? Татко ми му одговара:
    - Да сине знам, затоа дојдовме нели да го видиме бебето. Го гледа тој татко ми, го пипка за стомак (а татко ми има голем мешлак :lol: ) и налутено му вика:
    - Добро бе тато, ти планираш више да родиш? До кога мислиш да те чекаме? :lol:

Милам дека тогаш ќе се онесвестевме од смеење.

На macor24, Umbrella22, Someonespecial и 16 други им се допаѓа ова.
  9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Братучедка ми кога имаше 3,4 години,се изгреба со нешто,и вика по мене:
    Брзооо залепи ми фломастер!!

Ханзаплас да и залепам :D

На ilipili, Elennaa, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Седиме во соба со другарките и кај мене беше внук ми и сега доаѓа и застанува пред другарка ми и ја гледа ја гледа таа му вика дојди седни и тој само :^) не кај тебе, оди кај друга не кај тебе
    доаѓа пред мене и ми вика кај тебе никако не сакам да си направам уште едно вакво(и покажува на ногата
    а тоа модринка паднавме заедно од стол :tmi: ) и ми вика не си ми сигурна оди кај другава еее ти имаш поголемо столце до тебе ќе седам и седнува 5 минутки и одеднаш стана:
    - Аиии кај сум се запикал јасс во зенцко друство се удира по чело и излезе
    Гледаше потоа фудбал со татко ми :lol: Па срамота било со зенцки

На ilipili, hermosa, GordanaL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Денеска братучед ми ме насмеа до солзи. Седевме надвор и тука беше татко му и пиеше пиво. И сега го прашуваат што пие татко ти ? и ова на сет глас се дере пиче џа џивче ( пивце за живце) абе сите тука се газевме од смеење. :rofl: И потоа го однесов на продавница и мажот ми вика џеми токо ја патам ( земи си чоколадо јас ќе го платам) :D После пак беа со татко му на продавница и продавачката го прашува каде одите со татко ти, и ова му вика еве ночам ја тато паџа ( еве го носам тато на плажа ) :rofl: :rofl: абе прснавме од смеење, а мажево има само 2 годинки :D

На ilipili, Elennaa и hermosa им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    Морав да го споделам овој бисер од мене. Кога бев мала некаде 4 години ме носеле во зоолошка, и така сум одела и сум ги разгледувала животните и сум јадела смоки. Но кесичката ми се скинала и како што одев така ми паѓале смоки без јас да приметам. И еден паун почнал да оди по мене односно по смоките, и јас почнав да бегам а тој по мене, се бркаме така некое време и на крај јас се уморив, се вртам и велам : мрш мори магарицо...Луѓе неможете да замислите кое смеење паднало, ама ето шта чес, не сум разбирала :D :D :D :D

На Valerin, simonna.a, De-lovely и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Beatriche19

Beatriche19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    89
    имав една комшика која доста долго живееше кај мене у населба и има мало дете машко и така на еден мој роденден доаѓа она и малово и сеа ја у соба нешо на фб проверувам а оно мирно на креветот си седи и ме гледа...и мене жал ми падна шо само го остаив и му викам шо е даде? сакаш сокче? и он ми вика нее
    и после го гледам така незнам шо да му речам и му викам ај да идеме да играме со топчето и он само се избацува не даде не иди пушти мене голите тетки да ги гедам... :o
    незнаев за шо се работи.... али можев да претпоставам :D

14. the.one

the.one Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    797
    Му викам на комшија еден (8 години има) преку ограда да и однесе на мајка му нешто, како поштарче ни е малиот. И ми излегува сестричката негова (6 години):
    Таа : Кој викаш ма?
    Јас : Брат ти го викам.
    Таа : Аааа. Ама не се вика он име , Бато се вика он. :lol:

Истово девојче, си седам со мачето во скут и ја гледам ме ѕирка од нивниот двор. Претходно ја имам слушнато како му вика на мачето, па претпоставив дека сака да го погали. И го носам пред неа, а малава се оддалечува и вели: Мене баба не ми дава да го чепкам мачето. А, зошто? Па, дека има бубашваби. :rofl:

На Elennaa и hermosa им се допаѓа ова.
  15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159
    На син ми му се хит колите. Опседнат е со на тато колата, на дедо колата, на чичо колата, на тетка... колата итн. И сега најново научил како се викаат некои од колите, односно која марка се.
    и дедо му има Пежо и не вика пежо' , туку пе'жо ( со македонски акцент) и во еден момент се збуни и место да каже пе'жо, кажа дека дедо му имал кола тошо . :D :D
    Пред некој ден мм го зима малиот, излеват надвор на улица, во сокакот и кај комшиите го понудиле чипс. Сите знаеле дека е зачинат чипсот и троа налутнувал, ама нашиов мал малку стрвен е и набутал во устaта повеќе отколку може. И почнал да плаче: Татоооо ме болат забитеее (од што го излутил чипсот)

На Markusa2, ilipili, WarriorAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.606
    Најнов хит!!! Одамна се убедуваме дека чување животни во стан, не доаѓа в предвид, најмногу поради самиот факт дека сум алергична на пердуви и животинска длака и дека кај и да е деновиве ќе пристигне и бебето. Малечката е огромен љубител на животни и душичка, нацртала риба на лист хартија, ја исекла и ја ставила во пластично шише со вода. Ја видел мажот ми и се сожалил, ја фатил за рака и дома се вратија со аквариум и риба и ветување дека тие ќе се грижат за неа. По два дена, купија и папагал и го однесоа кај свекрва ми да го чува. Е сега зор е папагалот да се донесе дома, ама ние никако не попуштаме и во една жустра расправа излезе и овој бисер од неа:

Ќерка ми: Тато бееееееее, донеси го папагалчето домааааааа, не сакам да е кај бабаааа!!!!!
    Мм: Абе ти кажав не може, мама е алергична на пердуви!
    Ќерка ми: Па тогаш купи ми маче или кученце или зајачееееее, те молам татоооооо!
    Мм: Абе не можеме ни тоа да чуваме, мама е алергична на влакна!
    И таа умно го гледа, како тој ноншалантно се истргнува на троседот, само во шорцеви, без мајца и му вика:
    -Тато, види колку влакна имаш, сигурно мама е алергична и на тебе!

Крај, значи паднавме од смеење. Која логика, а?

На Oscar Lady, Valerin, Twinkles и 45 други им се допаѓа ова.
  17. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Хааххаа Геа,ме изнасмеа. :rofl:
    Алал да и е на ќеркичката твоја,сигурно е многу итра и интелегентна.

На Gea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    за мојата внука :)
    си седиме онака дома кај нас и доајга мм (кој не сме се виделе 2дена) и влегува он и уште кај вратата ми вика сама си и јас со внукава и влегува и ме бакнува бакнува а Oна гледа гледа :?: и слушам јас доајга некој и почнувам тема демек збориме нешто,влегува тато и она наеднаш -овие двајца се бакмува и бакнува долго а јас само ги гледам :D :D лелеее будалче едно :lol:

19. clock.pot

clock.pot Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    335
    запознајте го „хјундаито“ на моето 2годишно братче

На s.t.a.r.s.h.i.n.e, hermosa и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  20. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    Пред некој ден дојде малата умница на гости.
    И си седнале со мајка ми, кокодакаат...
    -Абе Бубичко, од каде ти се школките?
    И мајка ми и` вика - Си ги купив од продавница.
    - Аааааа, значи вештачки ти се.

:rofl:

На Twinkles, ilipili, Hipica и 9 други им се допаѓа ова.