Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Fala za muslenjata. Znam deka me aaka, tia go cuvstvuvam isto kako sto cuvstvuvam deka bas I ne e 100% za brak sega, ama ete sto e tuka e. Mene uskreno za maz na taa vizradt ne Mi se svatlivi tie muabeyi ama ete.
    Ne deka na sekoe mu zborev za brak samo smetav deka toa sto ziveeme zaedno, toa sto delime se I trosoci u dom deka e ppdobro da premine vo brak.

2. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Мене ми е чудно што толку него му се сменало кога веќе заедно и сте живееле.
    Ај да има преселби, привикнување на живеење заедно, менување навики ајде до негде.
    Ама вака исто се си останало, само плус едно парче хартија во фиока што ќе седи.
    Разговарај речи му дека те навредува со таквите муабети и дека сега ако сте во брак не значи дека ете готово нема да одите веќе на патувања и да излегувате и да правите било што.
    Барем за бебенцето пробај да не се секираш толку, ти со пиштол не си го натерала да те земи. Ќе се навикне евентуално се надевам.. Се најдобро.

3. Apina

Apina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    276
    Epa dragi moi jas sum nova i citajki gi vasite soveti se zacleniv za da ve prasam kakvo mislenje ke mi dadete i za ovoj mojot. Vo brak sme veke 6 godini i imame dve decinja od 5god i 1god. Pred da se zememe se bese onaka romanticno ubavo miluvanje guskanje itn poznato vi e na site veruvam, isto i na pocetokot dodeka nemavme deca bese nesto slicno no podocna otkako se rodi prvoto dete nekako toj pocna da se menuva. Znaci na rabota e po cel den od 7 do 6 ponekogas duri 8/9navecer. Sigurna sum deka e na rabota, ne se somnevam jas vo nego. Si doagja doma se tusira,gleda vesti i potoa vednas vo krevet.Nekako go cuvstvuvam oddalecen od mene znaci iako sme mas i zena jas mislam deka eden baknes otkako ke si dojde od rabota ili koga i da bilo doma bi mozel da mi go dade ama ne, sekogas moram jas da bidam taa sto ke prevzeme inicijativa. Za sè! Bilo za muabet navecer koga ke zaspijat decata koga sme sami, za da go pregrnam, za da go baknam, toj ima eden takov cvrst karakter i pred prijateli tesko se slucuva da me gusne a kamoli da me bakne. Znaci nemu ne mu preci jas da izlezam preku den so drugarki, no koga se raboti za nego sekogas go preferira izleguvanjeto sam so drugarite otkolku so mene. Nekako se cuvstvuvam otfrleno znaci i mu imam kazano Ako jas tebe ne te baknam tebe edna nedela nema da ti tekne so prst da me dopres. I toj samo ke mi odgovori Gledas deka po cel den sum na rabota sekakl imam epten malce za odmaranje a i decava celo vreme piskaat trcaat po doma ostavi me te molam da odmoram.Dali nekoja od vas misli deka e samo toa sto toj ima takov karakter ili neznam kako da go svatam toa!?! Otkako se ozeniv kako da ne postoi poveke istata ljubov sto ja imase pomegju nas, tocno deka imam dve deca ama sepak mojata ljubov sprema nego e ista! Vi blagodaram odnapred

4. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    ova mi e mnogu poznato ne e do tebe karakterite mu se takvi i mm e slicen vakov vo 90% slucaj ama ne se sekiraj ne znaci deka ako gledas nekoj so se guskaat i bacvaat vo drustvo deka se mu cveta,mozi doma ocite si gi vadat.
    a nikoj ne znae tebe kako ti e doma mozebi ti e najubavo na svet ednostavno mazotmi veli ne sakam da se ligavam pred luge samo daj mu do znaenje deka ti znaci od vreme na vreme toa negovo vnimanie duri i na majtap jas primer go gibam mu kazuvam so mislam ama so peckajne ko na majtap i pali

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ти мила немаш брачен проблем. Ти НЕМАШ БРАК а си имаш ЦИМЕР кој ги подмирува сметките за да друг му готви, пере, пегла, чисти и му ги гледа оние што галамат и трчаат по дома ( децата де)

На tarantula, fallenangel и Evripigi им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    А да му дадеш на твојот маж од неговиот третман, што викаш ? Никаква иницијатива, никакви гушкања и муабети камо ли па бакнежи, терај така недела, две па, дојди и пиши ни како се однесува твојот сопруг. Биди малку ладна еден добар приод и кога ќе сака тој аааааааааа срцко остави ме, уморна сум, цел ден сум по децава и низ дома, капната сум мило. Крц и сврти му го грбот ... како може бре да не те гњави ама ај, пробај го ова можеби ќе биде подобро.

На Depii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Пробала и тоа пиша погоре, дека ако таа не преземе иницијатива ништо од него. Ама битно таа му веува дека тој е на работа и дека не се мрси на др страна. Боже колку наивни жени има.
    Абе маж сака да има секс и ако е два пати упукан во нога.

На tarantula, kjukli, H.VAGA и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Не се сите потентни.:D

На Дугокоси Швалер, stilas7 и okcenzi им се допаѓа ова.
  9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Барем еднаш неделно маж гарант, жена може ама маж нема ни намера да оскудава и пости. Ама ако тој шврља, таа ако се конторлира и почне како него има змија да го укаса од сомежи и јадови хаххахах ЗА СЕКОЈА РОБА ИМА КУПЕЦ АКО НЕ ДРУГО КОМШИИ ИМА хаххаха маки си имаат жениве. Мене да не ми покажува интерес ааа вала, нече лако .... не дај боже!!!!

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Никако, таманка си се

На Evripigi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Јас со маж ми и немам некој проблем да не се урочам добро се согласуваме ама многу ми пречи тоа што дома е автобуска станица.Тоа значи дека на првиот спрат имаме подрум,кујна и дневна.Тука си живее свекрва ми.Горе имаме 4 соби од кои две се на девер ми (немажен) и две јас и маж ми.Сеуште немаме кујна и доле сите готвиме,јадеме заедно. Купатило е во двор заедничко. Автобуска станица викам зошто се случува во сред ноќ да шетаат во ходник непознати,(другари на девер ми) неможам ни да прднам што се вика...ке полудам ...инаку бремена сум 8 месец бремена ...си викам ако си направиме кујна горе може ке се средиме....преку глава ми е од се

12. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.614
    Може и ти му пречиш на девер ти низ ходник, нели? Што делите спрат, ходникот е заеднички, така да тој дома ќе си донесува гости, кој сака и кога сака. Доколку на некој му пречи, редно е тој да си најде решение. Не знам само како кујната ќе ви го реши проблемот со ходникот, освен ако не планирате да си направите посебен влез? Инаку како тоа што си бремена е поврзано со проблемот?

На Дугокоси Швалер, mama31 и anakonda88 им се допаѓа ова.
  13. thebabylover

thebabylover Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    860
    Можеби до хормоните е што се ми смета.И да се кладам дека секој сии сака приватност па така и јас и само си ја кажав маката извини ако те изнервирав зошо гледам голема доза. Нервоза во постот:)

14. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Фино лепо ке си кажеш дека тоа ти смета и дека тие полнокни прошетки на туѓинци не се во ред. Утре ке се породиш и детето нема мир да има, а да не зборувам за бактерии, вируси итн
    Нема лутиш, не е тоа студентска соба па кој кога сака ке се појави. Треба да се има во обзир штом се живее во заедница дека треба да се почитуваат и другите. Едно е да ја сретнеш девојката на деверти која може ке ти биде јатрва, а друго е другарите негови. Абе осет да се немало.
    Што знам, кај нас девојката од брат ми кога идела на преспивање, јас мои другарки навечер не сум канела.
    Жени имате бе усти, кажете се што ви смета на фин и културен начин и разберете дека и вие живеете тамо а не сте гости па да премолчувате.

На kuc, kjukli, evangelina.ina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.614
    Не знам само кое право го има повеќе од деверот. Точно и двајцата живеат таму и ако тој сака да си се собира со друштво дома, негово право, на тој што му пречи ќе си бара решение, тоа е живот во заедница. Плус не се во заедница, делат ходник, тие си седат во двете соби, девер и во другите две, не дека тој и донел гости кај неа во соба. Тоа со бебето и бактериите е нон сенс, со оглед дека во двособен стан во денешно време живеат три генерации, демек таму нема бактерии, само гостите носат бактерии, вируси...

На Nausicaa, Дугокоси Швалер, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  16. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Човечност и разбирање е во прашање а не права и закони. Таа е бремена и и треба мир а исто ке биде и со бебушот. И не е сеедно таа по маичка да прошета пред другарите на деверот или пред деојката на деверот. И стојам на тоа дека ако се живее во заедница треба да се почитуваат и отанатите. Јасно е дека делат ходник а не соба, ама тој ходник ги поврзува собите така?
    Да не се лути деверот утре ден коа нему ке му се спие а бебето ке плаче по цела нок. Или да земе невестава по дома другарки во иедно време и да се раштетуваат по ходници за да не може деверов во пижама да појде во тоалет да се измоча или да се тушира.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.115
    Ај ако не да не се враќа дома уопште. Тоа е и негова куќа, тој исто така живее таму. Само треба компромис да направат некој, да нема галама и слично. Па не може он ради невеста да прекине да живее за да не им смета.

На Дугокоси Швалер и mimiiiii им се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Значи мора да се направи слон од мравка. Таа не рече дека деверот и смета, туку полнокните гости. Е тоа и мене би ми сметало.

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Во право си за болдираново. Не е проблем да се носат гости, туку да се спречи галамата. Сепак, тоа е и куќа на деверот и тој има право кога сака да носи гости. Ама да се прави врева во ниедно време, е тоа е претеризам. Другарка моја го имаше истиот проблем со деверот. Делеа ист спрат. Она и маж и немаа деца (уште немаат), а деверот женет и со дете. Другаркава кажуваше дека од него, жена му и од гостите не можеле таа и маж и да спијат. Многу галамеле. И како капак на се, детето од девер и кај нив во соба. Кај што не можеле да спијат, уште детето му го чувале. Луѓе без осет. На маж и еден ден му пукнал филмот и се испокарал со брат му. Оттогаш брат му престанал да се однесува недолично и после извесно време се пресели. Овие не го избркаа од дома, ама он одлучил дека сака да си има приватност. После извесно време и другаркава се пресели со маж и. Односите пак им се вратија во нормала.

20. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Ziveam podobro sega otkolku dodeka bev vo brak...
    100 pati podobro.
    Ima ima zivot posle brak!

На Херкул и Дугокоси Швалер им се допаѓа ова.