Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    @vichy ти си ?
    бремена си или не ?

На ocicka2014, okcenzi, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Moze i rodila vichy :wasntme:

На PUPICA, joy1 и referentka им се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.284
    Го прочитав прашањето и веднаш песната ми се пушти во глава :D

На PUPICA и referentka им се допаѓа ова.
  4. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Neznam koja e viki ahaha nesum nitu viki nitu bremena :)

5. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    И Виши не знаеше за кирилица

6. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Ke izvinish nekako ne sum naviknata na kirilica.

7. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ке извиниш, ама првилата на форумов се јасни. Се пишува КИРИЛИЦА.

На Sashko1992 и baba Rada им се допаѓа ова.
  8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Камо кирилицата да ни беше најголем проблем.

На Dust, Oleeenka и kjukli им се допаѓа ова.
  9. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Па е проблем ако не се пишува на кирилица. Od pi6uvanje latinica i nekoi si glupi kratenki na 4ovek o4i ke mu ispadnat od 4itanje i'm pak nema da razbere 6to saka6e pisatelot da kaze. A Vichy na6a skoro nikoga6 ne pi6uva6e kirilica i retko koj moze6e da ja razbere po pro4itanoto. Гадно а? А тек да нема ни интерпукциски знаци. Уфффф

10. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Ајде ете ти кирилица морее без нервози. Пишував латиница пошто веке незнам колку години кирилица немам пишувано.
    Ц ц ц и плус срцка јас не пишувам со 4етворки и 6естки :P Пријатен ден :l:

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Фаламногу во името на цел форум.
    пс. 4 и 6 н се пишуваат во кирилица, туку во латиница, а се замена на Ч и Ш ( во кирилицата си ги има)

12. EminemsGirl

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Le le znam de znam velev za latinicata.
    Немај гајле еве кирилица :*

На okcenzi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Долго време се мислам да пишам или не ама веке неможам да издржам..Секој ден секоја вечер се обидувам да разговарам со мм за некои проблеми што гии мам или што ме мачат нели во заедница живееме..Јас му зборам тој ништо си гледа телевизија и не ми обрака ни малку внимание..Секој ден штом стане керка ми од спиење ако ме нема да слезам долу за пола час најмногу право се качуваат или свекрва ми или золва ми да прашат зошто не идеме долу. А понекогаш имам потреба да бидам малку сама со керка ми се качуваат нит да тропнат на врата да прашат дали може ништо..Ке му речам на мм треба да разговараме и ми вели се исти муабети не сакам да слушам и си тера негово или ке излезе или си гледа телевизија и не се замара..Ве молам некој совет што да правам..

14. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Stavigo i ti na ignore, ne mu zbori, ne mu obrnuvaj vnimanie, ako imas moznost odi vo druga soba so kerkickata, voopsto ne sedi so nego ke se svesne malku..
    Ako ne te soslusa toj, koj drug? Ako pocne razgovor zosto begas od nego, reci mu nesakam da me zamaras so muabeti i izlezi pak..
    Drzi, ne popustaj...
    Ako ne reagira na ova znaci totalno e nezainteresiran za tebe i za toa kako se osekas...
    @blessed.an

На Glasna и blessed.an им се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Како бе вака си живите со цимери, а имате свекрви и золви, па уште забави ке им праам, кога сакаат да слагам кај нив.
    Е бога ми нема да може.
    Со токмакот нема да зборам, а нив ке им кажам дека сакам да одмарам секој ден, зошто синот не е никогаш присутен и кога е присутен.

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    А зошто ги замарате мажите со работи што ви сметаат кај свекрвата и золвата?
    Дирекно речи им и решен проблем!!!

На EminemsGirl, joy1 и flowersss им се допаѓа ова.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ako nemozes da razgovaras so mazot, sto ostanova za drugite...
    Vo brakot treba da se spodeluva se....
    Ovoj sto ne saka da soslusa, toa e druga rabota.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    феминки знам не е тема, ама ајде да помогнеме за истражуваењво

https://docs.google.com/forms/d/e/1...vL1-nGiV5lg42SFsnmAFbVlpOeNg/viewform?c=0&w=1

Почитувана, доколку сметате дека во вашиот дом претрпувате семејно насилство од страна на сопругот/партнерот, Ве молам пополнете ги следниве податоци. Вашиот идентитет е потполно анонимен, а податоците кои ќе ги внесете ќе се користат за научно истражување од областа на психологијата.

на крајот излегува ова

Ви благодарам! Вашата соработка е од големо значење и како знак на благодарност, Ви овозможуваме 3 бесплатни консултации (во траење од 30 мин) со психолог-психотерапевт. Доколку сметате дека ви се потребни, јавете се на следниот тел. број 078-404-074
    Со почит,
    м-р Весна Блажевска - психолог и психотерапевт

Последна измена од модератор: 6 август 2017
    На LanaDelR, Bozica1980, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.318
    Допаѓања:
    2.405
    Pozdavce za site majkicki novi I idni a I onie koi si go teraat majcinstvoto odamna.Vaka, barav niz temite I moze ovde e najsoodvetno da si pisam.Majka sum od skoro pred cetiri meseci se porodiv prirodno I kako I da e veke se priviknav na ovoj ptedizvik okolu bebeto, se razbira pominav niz raboti koi bea novi za mene no se toa bese normalno iako nekogas tesko.
    Sakam da mi dadete mislenje dali mnogu baram I dali e do mene problemot I moram da go promenam odnesuvanjeto ili pak da ne pominuvam niz taa t.n. postporodilna depresija.
    Otkako se porodiv pocnav sama da go cuvam bebeto, site se po rabota no ziveeme vo golema zaednica podeleni po spratovi.Maz mi ima uste dva brata koi imaat deca od godina I dve svekor svekra baba dedo...Jas ostanav trudna I se omaziv od ljubov sekako, no jas sum edinec I doma bev sama poveke uzivam vo mir I samata si gi vrsev svoite obvrski.Otkako se omaziv ne bev mnogu kaj mazot sedevme kaj mene kaj nego naizmenicno.Sega posle poragaj kaj nego sme.Bebetto go cuvam sama osven sto proziveav traumi okolu doenjeto de nemam leko treba da se molzamdadogranuvam sto ne bese nisto tocno I red drugi muabeti od site okolu mene vrsenje pritisok se nema mir.Sekade glasno zborenje vikanje bebe nemoze na raat da spie pa idecata na drugite braka po cel den vikaat urjaat eden vleguva drug izleguva...Maz mi e po rabota dojde si se najade odmori I si izleze vo grad koga e sloboden si ide so drustvo nasekade a jas za oviecetiri meseci imamizlezeno za potrebite na bebevo I dva tri pati do market..Cel den I nok sama gocuvam a toa celo vreme saka vo race..premorena sum navecer edvaj cekam da pospijam pocna se da me nervira site okolu kuka mi preci galama sakam na raat da si ispijam kafe I toa sama a nemozam site odat vamu tamu doagaat, nekogas mi se ima ispusteno od nervoza po nekoj zbor kako vo smisol se mi e preku glava ne sum naucena taka sakam mir I jas a I bebeto.Cesto placam nekogas custvuvam deka sum mnogu osamena zanemarena premorena itn..Se izvinuvam za dolgiot post ima uste detali no toa e vo celost ve molam kazete mislenje a I sovet da go podobram moeto raspolozenie na podobro.

Последна измена: 6 август 2017
    На muchacha_a и stilas7 им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.161
    Мажот да си го подбереш и да му кажеш дека двајцата сте родители и двајцата треба да го гледате детето, а не да си тера ќефови кога ќе се врати од работа. Детето во чеиз не си го донесе, тој му е татко и треба да ги делите обврските. За другото, ако може двајцата да зборувате со другите членови на заедницата дека секој има потреба од мир и децата мора малку да ги приберат, барем во времето кога бебето спие. А најубаво да си се одделите, само така ќе имаш мир.

На bibiiii, Dust, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.