Некако се пронајдов во твојов пост, и мене ми се случуваше истото, добро слично бидејќи живееме во станови различни не сме заедно со старите ама сме комшии. Најдобро е да седнете со мт да поразговарате да си кажеш што ти смета. Ако има простор кај твоите зошто не одите таму да седите? Детето со тебе и излези и ти. Зошто да седиш сама дома?
Не видов колкаво ти е детето, ама пробај навечер да шеташ. Стави го во количка, оди до парк, земи се кафе од оние за носење, и еден саат уживај. Ти треба мир, дома неможеш да замолчиш две дечиња, старите губат осет по некое време и тоа е. За маж ти одење по кафани сега, можам да речам само дека треба убаво да му кажеш кај му е местото. АКо е способен да направи тогаш треба и да чува бебе, у спротивно не го заслужува. Нека се прибере дома кај семејството, не по кафаните, ама кажи му го тоа со таков тон да не може да рече не. СТави го на свршен чин. Од кај бе вакви никакви станаа маживе?
Здраво ми треба совет иако не сум во брак Феминките што се во брак ако може некоја нека ми пише лп благодарна ќе бидам многу Фала девојки
Zdravo sakam sovet od vas. Neodamna dobivme bebe so mazot otkako sme vo brak prethodno se bese ok, a sega mazot mi me zapostavuva, voopsto ne se grizi za deteto toj si izlegiva sekade so mene se rasprava koga se zalam sto pati razgovarav deka toa e I negovo bebe zaedno mora da se grizime toj me maltretira koga se raspravam so nego, mnogu mi e tesko mi veli da si odam kaj majka mi ako neznam da se snajdam sama I ako mu protivrecam za nesto deka ke me izbrka I deka ne mu trebam.Nekogas sum premirena takva e sitiacijata nemam pomos da ne opisuvam celosno glaven problem e sto toj se smeni celosno kazete mi sovet kako da se odnesuvam da go nateram da smeni nesto zosto so muabet I raspravanje ne biduva nisto ne saka da me slusne si tera zivot kako ergen.
takvite lugje izgleda dodeka ne osetat na svoja koza ne im ide pametot.pa zamini si.deteto so tebe i odi,imas li majka tatko.... pa koj bi dozvolil svoeto vrz svoeto cedo da se odnesuvaat seljacki? neka oseti kako e koga go nema deteto i zenata pokraj sebe. koga vejke so muabet covek ne moze da se razbere drugo resenie nema
Sakam da spodelam so vas edna maka hahah Vo brak sum 1god,so soprugot mi e onaka da recam super, ali me maci edna rabota. Imeno, toj pocna da raboti na drugo mesto tamu ima I dve mladi pekarki I mi se cini od koga pocna da raboti vo taa pekara nekako cudno se odnesuva... Nervozen, kako da mu stanvam dosadna.. Kako da reagiram? I sto moze da bide?
Здраво Нова сум на форумов и се зачленив бидејќи имам проблем и сакам да слушнам мислење од вас. Со маж ми не сме долго време заедно околу две години. Во почетокот на врската се беше ок ама сега е катастрофа. Од како сум дојдена во куќава живеам со свекрва свекор девер и јатрва. Плус детето на јатрвата. На сабајле не можам да спијам од што ме будат со викање по ходници, навечер си легнуваат рано а ние покасно. Маж ми многу ме има запоставено во последно време. Ко ќе станам на сабајле не е тука бидејќи работи, и морам сама т. е. со другите да седам и да ја трпам јатрвата (не можам да ја поднесам). Ај тоа ок ама и ко ќе дојдам од работа тој или е зафатен со некоја работа или ќе си излезе со другари или спие. Значи јас воопшто не го гледам во текот на денот. Прееска му викам од работа ќе одам дома и ми се налути, исклучи телефон затоа што му реков дека ќе одам дома. А што да правам? Да седам со други наместо со него. Ние ни една минута не поминуваме заедно во текот на денот. Му викам јас се омажив за тебе не со други да седам, ако беше за така ќе си седев дома сама. Плус тоа бремена сум скоро трет месец со прво и секој ден сум со нервози. Вчера му реков да ми купи кисело млеко дека ми се лошеше и не можев друго да јадам и не појде. Си заспа. А денес само што дошол од работа бил да и заврши некаква услуга на јатрвата. За други одма трча, за мене не. Ај за мене, ама бебево. Мене за бебето ми е жал што уште неродено трпи секакви стресови од мене. Што ако му наштетам. После нема враќање. А и да не се нервирам не можам. Боли. Премногу боли. Душата ми се кине на парчиња зошто мене ова ми се случува. Зошто дозволив а знам да беше друга на местото мое немаше да дозволи вака и ќе беше гледана како кралица. Што згрешив јас за вакви маки да тргам уште на почеток на брак кога треба да сум најсреќна и најсакана.
PA.. Skoro istata maka ja imam I jas.. I jas ziveev so dever i jatrva. Jas mislam deka okolinata go pravi takov. Trgnete se nastrana ke bide poinaku, togas ke bide se na negov grab I mislam poinaku ke se odnesuva. A duri e pod pokriv na mama I tato, ke teraa taka. Jas se trgnav po3meseci I bese super
Да можев да се тргнам веднаш би отишла. Знаеш колку пати му имам речено. Нас всушност сите расправии ни се заради нив. Му кажав дека сакам да одам дома зошто на сабајле ме будат рано и му реков да почне да гледа за нас а не за нив и ми скокна мене. Јас сум крива секогаш... Него му е битно што ќе речат мајка му и татко му. Затоа и не ме пушта дома кај моите зошто неговите ќе му зборуваат а не пак да се делиме. Инаку имаат спрат јатрвата и деверот ама седат кај нас. Плус тоа јас немам свој живот. Не правам што сакам, не јадам што сакам.... Денот ми е испланиран од други. Да сакам да одам негде ќе ми најдат работа и ќе ми пропаднат сите планови. А маж ми само трча по нив ко кученце. Еве го се ранат со татко му. Наместо мене да ме праша дали јадев и дали сакам нешто. Оффф животе..
Istoto bese kaj nas. Ti rekov duri negovite se grizat za vas toj ke kulira I ke praj so Saha. Ednostavno zborni I klaj kraj. Ponasajse kako voopsto da ne tie griza za nego. Togas malce ke se zaprasa,vervajme,duri ti stradas za nego ke bidis dosadnata vo negovite oci. Bidi svoja, grizise za bebeto I trkaloto se vrti
И јас тоа се чудам, се некои мекотелци по темиве расправаме. Јас да сум отворено ќе му речам, ти ако планираш вака, јас имам каде со детето, аривидерчи па нека квичи после. Еве уште еден мекотелец.
Така планирав и јас ама знам каква сум. Ќе ми помине со еден збор и по некое време пак исто и пак јас ќе страдам. Не сум таква да глумам рамнодушност и да го повредувам. Ама секогаш ќе се сеќавам на ова што го доживувам сега па може тогаш ќе можам да бидам ладна кон него.
Abeee nie sme krivi oti takvi stanaja oti mnogu po gazo mu odime. (sho ke recat drugite) zato ne cukat po gla.Da mu svrtis grb ke vidis kakvi ke se. Ama glupi sme
Jas pak ovie nekolku mesec I zagaziv od na svekrvata sestra sekoj bozji den bese kaj nas sama e mazot I umre decatai otidoa domazetovci I nonstop kaj nas I na decata ja kazuvav nisto dzabe I so mm kavgi raspravii do nemaj kade I pred 6 dena dojde kaj nas pak I I kazav kade I e mestoto da vides kako I dojde pametot sto bese ova po dva saati sedese sekojden kaj nas veruvajte koga ne biduva so dobro biduva so loso
Sekoj bozji den bese kaj nas jas od rabota si doagam I ona kaj nas I sto e najloso me ozboruvaa so svekrvata kakva sum bila mi pravese profil kakva sum sto sum sega barem znae kade I e mestoto I mojata tetka e sama pa ne mi dosaduva sekojden site si imame svoi privatni stvari sto ne bi sakale sekoj da gi znae Probav so ubavo da I kazam ne bide nisto pak si terase po svoe oti gosti ne sakam sekojden I toa poveke. pati nisto si terase po svoe I luda me napravi duri e izvini sestro zlatna vaka nemoze sekoj den si kaj nas pa uste I me ozboruvas I ja otvoriv vratata mm me podrza od prosta pricina sto dozna oti me ozboruva I oti. so toa ni se narusuva privatnosta plus toa ona ima deca vnuci sto kazi reci voopsto ne ja posetuvaat a I oni ziveat vo strumica