Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Па така е, ќе мававме и чврги ако треба, ова е женски форум, ние жените се бодриме и се браниме тука, нема шо да мислиме како е од машка перспектива, тоа мажите нека си дискутираат на машки форум :D

На tessie, *Amethyst*, DarkStormm и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.993
    Да кажеше Сега си пишувам со бившиот и му кажувам дека го сакам. Сега си седам со бившиот и му кажувам за мои чувтсва ќе беа други одговорите.

На tessie, CameliaMiller, DarkStormm и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.811
    Јас имам бивши кој мисли дека(ако случајно се погодиме у ист маркет) трчам по него.
    И ова не само за мене, за било која негова девојка(бивша) он ќе го мисли истото.
    Па од тука може да испадне дека сакам да им расипам брак. Кој како си ги сфаќа работиве.
    Немаме проблем за обичен муабет до бившите.
    Мене ми е бивши негов(подоцна и заеднички другар), него му е бивша моја колешка од факс(која ја снема одреден период од наше друштво).
    Е сега ние се знаеме и пред да бидеме во врска, бевме другари.
    Па да видите каков муабет правам до другарот што сум му старосватица, грешни ќе не напраите. Ама тој муабет го правиме и пред партнерите, пошо немаме што да сокриеме. Едноставно имам слобода на мм се да му кажам, нема љубомора, попреку погледи и слично.
    Еве не 8 години во брак без ниеден проблем или кавга.
    Возрасни сме бре, бог да чува, ќе драмиме за едно здраво со некој што сме го виделе еднаш на 2 год
    Башка, сите сме имале љубов и предходно, некој/а што сме мислеле дека никогаш нема да ја преболиме.
    Ама јас гледам како се осеќам сега со мм, и сфаќам дека поинаку од ова не би функционирала.
    Дали би ми било сеедно ако се сретне до бивша, не... Дали му верувам, да.
    Зошто, зошто тоа едел од неговото минато и тоа е тоа. Сум знаела и сепак сум го избрала.

На IRBBB, DarkStormm, Cvekarka и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    965
    Мавајте де, не судиме, него ми падна у очи па посилно од мене беше да не искоментирам. :))

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    965
    Кажа, индиректно. Освен ако не читаме нешто различно.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Не кажа, читај меѓу редови

7. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Сите пишувате за бившите со кои имате расчистено, ниедна од вас не пиша во очи свадба го викав да разговараме и да му признаам дека имам чувства кон него.
    Таа додека го правела тоа седела на две столчиња и на крај пишала се омажила затоа што подолго била во врска со маж и- тогашен дечко и незгодно и било да му прекине.
    Ама пак затоа не и било незгодно да го заведува и залажува со чувствата другиов кои сосем нормално откако дознал дека набрзо се омажила ја избришал од живите.
    Таа треба да се договори сама со себеси што сака од животот и со кого.

На Anyshka, Gosh, Mnik и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    965
    Фала.

@Adidas888

Не знам дали е правилно ова некаде да го кажам ама веќе не можам да го држам во себе.
    Прилично млада стапив бо брак, немсм некои големи проблеми, се сакаме, блиски сме. Никогаш не би го свесно повредила, ама има нешто што кријам од него.
    Месец дена пред да се венчаме два пати се видов со мојата прва љубов. Не го изневерив, само зборувавме за животот. Уште тогаш а и сега имам чуства спрема таа личност, ама не би го оставила мм.
    Има периоди кога тоа ме јаде, што никогаш не му кажав и знам дека ако кажам ке имаме голем проблем.
    Можеби е за осуда, ама исто се наоѓам во ситуација каде што во исто време патам за бившиот а го сакам и мм. Не знам веќе како живеам, не знам дали воопшто треба да сум во брак. Нема назад, бившиот не знаеше дека ќе се мажам кога дозна ме избриша од секаде и од тогаш немам контакт. Од една страна патам за тоа, од друга страна патам што ми е вака и не сакам мм да дознае и да се разведеме.
    Тогаш кога се видов со бившиот сакав дури да бидам до него и да ја откажам свадбата ама посилно од мене беше да бидам со мм.
    Му дадов лажна надеж на бившиот и подоцна разбрал дека сум се омажила. Човекот мислеше дека ќе му се вратам, а и јас сакав многу. Долгата врска до мм и жалот ми направи проблем.
    Мислам дека сакам двајца во исто време и не знам како да продолжам веќе.

Нема што да читам, кажано е се. Једино што на девојката и фали "храброст" да пресече. И затоа ќе си седи несреќна. Been there, done that, уживајте и ние мажите праиме грешки :)))

На cresa-jagoda, IRBBB, Zumbulche и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Девојката пред тој пост , незнам дали беше на друга тема или на оваа, беше пишувала дека има некои проблеми со маж и. Кога имаш некој проблем со тој шо си, се си мислиш дека со другиот подобро ќе ти биде/беше. И јас имав таков период со бившиот маж, со него проблеми имав во бракот и цело време мислев на еден бивши дечко ( кој патем никад не сум го сакала) и си мислев дека со него подобро ќе ми било а и дури си навртев во глава дека можеби го сакам и дека сум згрешила. Е откако се разведов, увидов дека воопшто сум немала такви чувства за таа личност, оти било се само overthinking.
    Тоа се дешава кога си подолго време сам со себе и своите мисли и се ти се побркува.

На *Amethyst*, DarkStormm, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    965
    Да бе, ама тука не размислувате како би и било на другата страна ако дознае или како би ви било на вас ако партнерот емоционално е поврзан уште со бивша/бивши. Од искуство (дап, 3 пати го иам јадено хаха), not cool, not cool at all :)

На elenaklasik, IRBBB, DarkStormm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    А кај мене е сосема друга приказ
    Тоа за мене е типично неверство и полошо од легнување со бившиот.Психичко неверство е тоа кажав и прееска.Поубаво да легнала со него отколку ова што му го прави на сопругот.Жалосно

На Dekoo му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Поубаво е така за нас жените, ама мажите попрво би простиле емоционално неверство отколку сексуално.

На tessie, Gosh, DarkStormm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Незнам баш да ти кажам мислам напротив дека ова другото повеќе би го опрости.Незнам тоа нека каже некој маж

14. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    965
    Те лажел некој :)

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    27.632
    Нема потреба да ме лаже, гледав јас од дела ;)

На tessie и Gosh им се допаѓа ова.
  16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Ама манипулатор не се менува, ај што ја блокнал од секаде, па таа уште си ја рефрешира меморијата како би било. А во меѓувреме тој другиот не знаеме ни дали се сеќава на неа.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Citajki nazad,imam custvo deka devojceto se omazilo cisto da se kaze deka ja zemal nekoj... aj podobro so ovoj da se omazam saka me otkolku so bivsiot ne mi e na sigurno kolku ke trae so nego...i potoa neverstva ovo ono.... zamisli namesto da se fokusire na brakot ona razmisluva sta bi bilo kad bi bilo...
    A spored mene devojce ne zasluzuvas ni najmalku iskrenost od mazot ti bidejki od 1 den brak ti ocigledno ne si iskrena prema nego...
    Pred svadba so bivsi sredba? Posle svadba razmisluva zosto ja blkonal i dali ispravno postapila.... fali uste da kazes deka za vreme na seks so maz ti go zamisluvas bivsiot ( svasta zemja drzi) :fubar:

На Anyshka, Cvekarka, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.663
    Ова е тоа, не кријам ништо од партнерот затоа што не правам ништо шо би го повредило. Јас сум истата и пред него и зад него.
    Еве го првиот пост на членката

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.993
    А ако мисли на некој глумец.. се шалам.( иако мажи ми имаат признаено дека неретко мислат на глумици, модели или дури и на колешки, другарки додека умаар секс со жената/девојката.. ама е тоа друг муабет).
    Довојкава очигледно не си го сака мажот и ама и било срам/страв да откаже свадба.. и сега е во небрано.

На Cvekarka и DarkStormm им се допаѓа ова.
  20. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.356
    Многу нешта не знаеме:D
    Од тоа малку што е изнесено и вака на кратко, тоа е што е.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.