Брачни совети

Дискусија во 'Брак' започната од Silver.E, 27 август 2013.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    124.454
    Не знам само со кој памет си се омажила за таков па и дете на пат.. бегај од таму со време тој не е за живот.

Последна измена: 6 јули 2025
    На tambelina, Peperutce6, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  2. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    3.275
    Не ти требало детето со таков лик ич, ај ти си возрасна ќе се справиш и застанеш на нозе некако, ама тоа мало дете од старт е осудено на страдања.
    Со среќа со програмата за самовработување, но не се ослонувај само на тоа барај си за во иднина нешто за тебе и малото.

На JasBee11 и nena2010 им се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    17.943
    Пред да се омажиш нели виде каков е? Мислеше дека ќе имаш добра иднина со него штом се реши за дете?

На Nuny и nena2010 им се допаѓа ова.
  4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Значи тој работеше јас работев немав мака... Инаку за дете сакавме бидејќи двапати изгубив бебе... Сега ради политиките мало место неможам да му докажам декс не се луѓе тие околку него виде неколку пати дека го извисија нема што да воопшто да комуницира... Меѓутоа не разбира

5. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    210
    Овде пишуваат луѓе за совет а не за осуда. Патем не е исто во брак, врска а најмалку кога треба дете да дојде на свет. Се менуваат луѓе, а се менуваат и околности, од типот: здравје, работа...

На tambelina, Joanna28, mKdevojce и 6 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    124.454
    Е па речи му или ние со бебето или "другарите" .. па види како ќе одбере.

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Речено е тоа ама неможиш да се разбериш ќе се смири некое време и пак ќе се подврати некој од некаде другар и опет јово на ново

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.217
    Допаѓања:
    124.454
    Е па тое тие е. Карактер. Или ќе го трпиш или ќе се тргнеш.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    8.005
    Не беше ваков додека бевте во врска?

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.574
    Најмногу ми е жал кога родител остава ќерка да се мачи со пијаница, насилник и сл, со изговори не можам/немам услови да ти помогнам или срамота е или седи и трпи.
    Абе другарка да ми е, комшивка, шо да е - рака ќе подадеш за малтретирана особа ќе помогнеш, а не за сопствено чедо од тебе што излегло, од 2 кила што си го гледал. Леб да немам да јадам, ќе се снаоѓам, ама ќерката не ја оставам некој да ја тепа или да пие да ја малтретира психички... па уште и внуче да има во приказната недолжно, нема сила што ќе ме спречи моја крв да страда.

На Snowflake97, Adidas888, eliesaab и 23 други им се допаѓа ова.
  11. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    3.275
    Има родители со распекмезени синчиња, се за мушкото, па ни под разно не би подале рака за женското. Сите што родиле или создале деца не значи ги бива за асално родителство. Тоа се дисфункционални фамилии штом не подаваат рака на неа,така и таа ќе создаде дисфункционално семејство и ете ја таа матрица која си се врти и повторува одново.

На mKdevojce, azelea и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    402
    Не беше
    додуша шетавме секаде не е проблем тоа неможам да се пожалам... Таков карактер си е што ажна ум тоа на друм

13. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    902
    добро по колку години сте и двајцата? дали он е свесен дека ќе има бебе и трошоците се огромни како планира да гледа дете ? од пишанка од кафана спукај малку направи драма нека оди нека работи да најде некоја работа , другари како другари ќе ги има па ќе ги снема нека не се зафркава треба да си гледа фамилијата прво

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.933
    Те прочитав у другата тема дека примаш клексани, терапии, па кој подмирува тоа? Без работа како планирате дете да гледате? Пелени, ако не цица млеко, витамини, алишта, колички, креветчиња...

На Feniksgirl, nena2010, Peperutce6 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Zdravo me interesira mislenje i od druga strana… dali jas preteruvam ili sum vo pravo..
    sluckata na kratko…trgnuvame da legneme deca i na mm mu se slosuva (seriozna bila rabotata), jas odam so deca vo soba on odi i kazuva na negovite deka mu se losi (jas nisto ne znam ne ni slusam) i go nosat vo bolnica, za jas da po 10 min od kako zaspaa deca doznavam od drug clen na semejstvoto deka otisle vo bolnica?
    Se se zavrsi dobro i blagodarna sum na site ama jas povredena sum maskimalno… srceto mi se rasparci na milion parcinja. Kako jas kako zena posledna da doznaam, ne daj boze postrasna da bila rabotata na kraj li jas treba da doznaam?
    Revoltirana i povredena znaci ne mozam da go opisam custvovo……
    A da i na kratko zoso mi se smeni odnesuvanjeto za 180s kon site najvekje kon mm, vcera uz kratok muabet mi vika jas pred umiranje ti se lutis zoso ne sum ti kazal?!

pa dobro koga bi trebalo jas da doznaam, stvarno ne mozam da razmislam trezveno zosto navistina sum mn povredena, se osekam kako da sum nekoja strinka/tetka sto ne e bitna neli, i aj ne mora odma da i se kaze kje doznava od bilo kogo. :u:

16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.011
    Допаѓања:
    6.796
    Можеби во моментот била таква ситуацијата (чим стигнал до болница да се носи) и паметот не им бил во тоа да ти се јават тебе туку да го однесат и да видат што се случува со него. Фокусот им бил он да биде добро, не го сфаќај тоа толку лично.

На mira.mira, naturally, jacqueline.s и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.950
    Допаѓања:
    12.952
    Јас тотално го разбирам маж ти, мислам дека и јас исто би постапила зашто ако дојде тебе да ти каже ќе те испаничи, децата ќе ги испаничи и којзнае како ќе завршело.
    Од друга страна, можел барем татко му една порака да ти пише ‘на Х не му беше добро, го донесовме на лекар, ѕвони кога ќе ја видиш пораката’.
    Го разбирам зашто на прво место ги ставил децата да не ги испаничи, тивко отишол да ги остави да заспијат. Намерата му е сосема добра, а сега понатака во нервоза кои зборови ќе си ги упатите е друг муабет.

На mira.mira, BlackNight, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.854
    Допаѓања:
    109.933
    А што ќе направеше ти ако ти кажеа одма, немаше да заспијат децата, немаше да ги легнеш туку ќе летнеше со него? Јас сметам дека добро направиле не ти кажале.

На mira.mira, BlackNight и naturally им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.986
    Ќе ги оставела децата на старите и ќе заминела таа со него (претпоставувам во иста куќа се)

На Viktorijaaa5, Gosh, Puffy2019 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    13.757
    Abe se e ok, no taa mu e zena i trebale odma da ja izvestat. Ne e sosetka. Pametot ne im bil nejze da i kazat. (facepalm) Kako vaka pishuvate ne mi e jasno.

На eliesaab, Gosh, Puffy2019 и 2 други им се допаѓа ова.