Жена во полиција : - Тој од десната страна, гад гаден, за рацете ме држеше. Тој од лево, копиле одвратно, нозете ми ги држеше. А тој во средината... браво, јуначиште...
- Муж ми ептен ми се погоди. Не пие, не пуши, не се кара, не иде по други жени... -Аха..а одамна ли е шлогиран?
Праеле работа дечко и девојка, и завршил фраеров за две минути. И пали он цигара а девојкава прашува.. - а ти што работеше? Па анастезиолог сум - ааа, затоа ништо не осетив
Бесен маж ? праќа СМС-порака на бабата: „Вашиот продукт (ќерка) е оштетен. Не готви, не чисти, не пере и не пегла…“ Бабата му одговара со порака: „Изборот е направен лично од Вас и производителот не е одговорен за скриените дефекти. Производот е продаден. Гаранцијата е помината. Можна е појава на програмска грешка. Обидете се да го отстраните проблемот со вашиот клуч. Ако не успеете – побарајте мајстор!“
Мамо, што е љубовница? - Тоа, мамино, е лоша тетка која ни краде од семејниот буџет. - А љубовник? - Е тоа е добар чичко, кој му помага на татко ти.