Двајца белци биле заробени од племе и го прашале првиот што сакаш да те нсправиме супа или да ти правиме џиџиримиџири? Размислил човекот и рекол иако не знам што е сепак се одлучил за џиџиримиџири. Им соопштил и цело племе се наредило на човеков едвај преживеал. Отишол кај другиот и му рекол поарно прифати супа да те прават отколку џиџиримиџири,го прашеле вторио што сакаш бирај он одговара супа е главниот рекол додека да се стопли водата ќе ти правиме џиџиримиџири...
Муж и жена гледаат филм. Она: Леееле колкав му е... Он: Абе телевизорот му го прави голем. Она: Е дааа бе... Зашо тогаш и носот не му го прави!?
- Ало, од болница ти се јавувам, ме донесе колешката... Знаеш, на работа паднав у несвес, и паднав право со глава у ѕид... Крв ми зимаа, од рендген снимките се готови, а и магнетна ќе треба да ... -- А која ти е таа колешка ?
Еден лудак трчал околу лудница и наеднаш здогледал некоја жена како се дави. Чекај рекол, да скокнам и да ја спасам можеби ќе ме пуштат после да си одам дома. Така и направил и после оди кај дежурниот лекар и му вика: - Докторе, додека трчав здогледав една жена како се дави... - И ти што направи? - Па скокнав и ја спасив. - А браво, значи си направил добро дело... и каде е сега жената? - Ене ја онде, ја обесив да се исуши.
-Ристо, зошто си дошол со мачката во училиште? -Затоа што слушнав...кога и рече тато на мама: Кога ќе отиде Ристе во училиште ќе ти ја изедам мачката.
Отишол Рамче во војска. Доаѓа после десет месеци, а Ајше родила бебе. Тој од вратата и викнал: -Од каде дете ма курво една? -Чекај бе Рамче. Нели ми прати слика ти. Ја ја милував, ја бакнував, и други работи правев, и се роди бебето. -Кого ќе лажеш ма ти.Јас на сликата бев сликан само до половина...
- Миличка, со колку мажи си била пред мене? - Со тројца. - Добро е... Не се многу. - Тапа ден, што да ти кажам...
У лифт останале дечко и некоја ружна и дебела девојка. Она го предупредува: -- Ако пробаш нешто ќе вриштам ! -- И ја...