Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    163
    Мене не

2. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    191
    Те разбирам, само што во болница многу често го советуваат тоа и кога нема реална потреба, така што внимателно. Ставај ја на града уште пред да почне да плаче, масирај ја градата за да и тече млеко, ако се вознемири, смири ја па пробај пак. Цицањето и стимулацијата воопшто не се исто ефикасни со силиконска како што е директно на града, ова го осетив на своја кожа. Не ти викам да си го изгладнуваш детето, таман работа ако ептен нема друг начин, само внимателно :)

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.378
    Допаѓања:
    2.537
    Дааа мене пред добивање ми се намалува млекото, после ми се регулира, ама тие 5 дена пред добивање синко сум приметила не може да се донацица.

4. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    28
    И мене од болница ми кажаа да користам силиконска за убаво да фател ама некако дома нервоза ме фати со нив, вриј па мести па оно паднало дури да наместиш дете... и не знам колку е правилно или ќе успее кај тебе ама јас го оставав да фати со силиконска да поцица максимум една минута и му ја тргав и продолжуваше да си цица. Направив така неколку пати и ги баталивме скроз.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.252
    И јас ги вадам штом почне да цица и си продолжува убаво без нив. Ако успее да фати убаво без воопшто и не ја ставам.

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    2.906
    Здраво мајки, ајде едно прашање, навечер кога се измолзувам имам околу 30 мл, вчерашното шише од медела го ставив во фрижидер, вечерва ќе измолзам уште толку. Дали и тоа шишенце прво да сд олади па да ги спојам да ги замрзам 60 мл? Некако мн малку ми е да замрзнувам 30 мл.
    Бебето ми е уште на неонатологија интезивна нега, два пати таму се измолзувам и еднаш дома... некако толку имам цел ден од двете гради 90мл.

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.057
    Да, кога ќе се двете ладни тогаш се мешаат и замрзнуваат.
    Не се откажувај, секоја капка е злато викаат. Колку повеќе молзеш, толку повеќе ќе има. Јас со редовно молзење 8 дена на 2 часа, 12 пати во ден поточно, стасав до 150-180мл од молзење и фала богу почна да цица послето :)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    2.906
    Фала најмногу на совет :inlove::l:

На angel4444 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    1.057
    Сега е премачно ама вреди да се жртвуваш.. да не дробам за бенефитите на мајчиното млеко.
    После прелесно е верувај, цица цели 2 минути од града и е фул нацицан и мочан до гуша :D

10. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    175
    До кога траеше тоа цицање по 40минути-саат?Мојата има 17 дена и речиси секое доење е барем 40 минути најчесто саат во кои често ја потсеќам штипкам да не се успие но ја гледам дека се изморува и прави многу паузи

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.421
    Допаѓања:
    9.160
    Многу ти е малце 3 пати молзење за цел ден ако сакаш да одржиш лактација на почеток, на 3 часа е максимумот ако не доиш. Не е битно дали ќе вадиш 3,5, 10мл битно ставај пумпата да стимулира. Млекото секогаш се спојува на иста температура, можеш до 4 дена да чуваш во обичен па да споиш и да замрзнеш. Ќе се зголеми количината само константност мора. Ќе си дојде дома херојчето и ќе баталиш пумпа оно ќе си стимулира најубаво колку му треба.

@dummy до месец кај нас.

На Ladyme и dummy им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.374
    Допаѓања:
    2.906
    Готово денеска ќе почнам така, па ќе видиме како ќе биде. Здравје (fingers)