И мојата е иста не дава да ја наместам брадавицата да фати убаво само прета со раце со нозе, еве два месеци е кога фаќа убаво не ме боли ама кога ќе почне да се бори по нејзино да биде. Мислам дека е до бебето и јас мачкам ланолин ама џабе некогаш боли
Ми требаше да се потсетам на некои финти да ги кажам и кога ќе се наместам убаво болката е минимална и трае пола минутка. Ама многу често знае да се измести госпоѓицава моја таман ќе ја наместам убаво длабоко да фати она ќе си се измести и пак е плитко. Е тогаш е болка за умирање некои минута две. Инаку ова видео ми помогна да си ја поправам положбата
Исто е, си стимулира за утре да има уште повише млеко, си сака близина, многу пати и ќе заспие закачено па во сон цица не оти е гладно ама рефлекс. Не е проблем што бара troubleshooting нормален процес е, уживај во него. Боже колку брзо се заборава сеа кога цица 12минути викам што направи толку
Непишано правило во доењето чим мајката седне да јаде на бебето му се цица. Иако пред 5 мин завршило со цицање