Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    707
    Cluster feeding e. И мојата не се двоеше од града месец дена. Издржи, за кратко ке се најадува побрзо, поефективно ќе влече. Изгледа ко вечност ама мора да се помине тој период. Ако заспива скокоткај, пресоблечи, за да се дојаде.
    Плачењето види да не се гасови, грчеви.

На naturally, fragaria и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    659
    Како ќе го осознава светот така ќе гледа побрзо да исцицува за да има време за истражување и игра. Негде после втор месец стануваат поефективни. И мене ми изгледаше ко вечност и пишував тука се жалев ме охрабрија многу членки и издржав не беше страшно. Серија, грицки, бебе на цице на перница за доење и поминува времето. Буди го да не се успива ако не поминале бар 10тина минути каде активно влечело и голтало. И многу битно е да е расоблечено, да не му е претопло па да се успива одма. После трет месец почнува се да им е поинтересно од цицање и вртат глава кон дешафките наместо да цицаат, па ќе се чудиш и смешно ќе ти е колку ти сменило бебчето. Биди истрајна, сите сме поминале низ слично и брзо поминува

На naturally, Autumn Love, fragaria и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    17.653
    Јас од вчера не и давам да заспие додека цица. Штом гледам дека заспива ја тргам од цицка, чекам да се освести и пак ја ставам. Денеска е подруга не ми се успива така и повеќе влече.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  4. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    883
    Леле фала ви многу на сите за споделување на искуство:l::l::l:
    Многу ми значи да прочитам вака и други што прошле низ ова
    Навистина изгубено се осеќам со доењето
    Ќе пробам секако деновиве
    Но сепак мислам некој од подоите да дадам ад оти не сум сигурна дека има млекце
    па ќе видиме таман на мерење наредната недела

5. angelce23

angelce23 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    101
    Od koga prestanuvaat bradavicite da bolat na sekoj podoj???
    Eve zadutre 4 nedeli lugje me bolat celi mi se razraneti nema sto ne mackam a bebi ubavo fakja

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    12.861
    Не фаќа убаво, затоа ти се такви. Мачкај ланолин на Медела, подоите не болат, боли ако нешто е неправилно.

7. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.608
    Допаѓања:
    4.419
    Искрено точно не се сеќавам, околу втор месец веќе беше подобар. Моментално ти си во најтешката фаза.
    Ти кажав и предходно, фрлај формулата ако сакаш да доиш. Да, првите дена помага додека да надојде млеко ама ти според кажувањава имаш млеко само што си во нормален ама тежок период кој го поминавме скоро сите.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.