Да мојава е скроз FOMO бебе, ми спие во раце и буквално во секундата кога отвара очи она е fully alert and ready to play. Значи инстантно како што викаш крева глава и презаспивање е 90% неуспешно, а кога е успешно трае повеќе од самото заспивање. Пред да се роди си се надевав такво бајче ќе биде дека и јас и мм сме биле “деца по книга” и си викав сигурно ќе се погоди исто така умно спие јаде игра. Иначе најчудното ми е што мојава не дреме на цице, она цица 6-7 минути и се трга на страна да заспие. А да обавезно сме во темно со шумови музики чуда и пак ми зјапа во чашата вода, завесите, некоја минијатурна сенка
Мојата не заспива на цицка, цица за 5-6мин и се трга, најадена е, не виси на града. Ја заспивам со нишкање на нозе, на голема перница. Е кога ќе пробам да ја спуштам на кревет, најчесто се буди. И тоа одма отвара очите, расонета е скроз мислиш спиела 3 саати. И јас сум човек што функционира со план и ред, плус големиот ми беше буквално бебе по книга, се знаеше кога јаде, кога спие, колку спие, се до минута секој ден ист му беше. Е затоа сега со бебка не можам да се помирам. И да, многу сум нервозна оти сум ненаспана, недостатокот на сон ме убива, тоа ми е најтежок дел од мајчинството додека се мали.
Значи 50% се “по книга” а останатите 50% тотално безредие па ако се одлучам за второ ќе ми се падне “по книга” иначе како ја преместуваш на кревет откако ќе заспие? Мене само на страна ми успева, ама поише од пола саат не тера така
Преку ден откако ќе ја спуштам на спална, ако не се разбуди веднаш на спуштањето, тогаш спие 20мин. А ноќе заспива околу 8ч, и ја чекам да завлече убаво, па накај 9ч ја ставам во креветчето и си спие, најчесто на грб спие, уште не се врти сама на меше. Некогаш знае во сонот ама да се сврти на страна, ама поретко. Инаку да, точно е тоа, дека двете нема шанси да се исто деца јас верував во тоа и една од причините зошто ми требаа 6год за да одам на второ беше токму таа, знаев дека второто ќе биде вака тешко за гледање
Извини дури сега се вклучувам и ја гледам пораката. Пумпата ми ја остави другарка, ја имаше нарачано пред 8 години од Али Експрес. Електрична е најдобра, кој бренд не знам затоа што немам искуство со овие што се продаваат кај нас. Со рачна пробав ноќта во Систина и не можев ништо да извадам а и многу ме болеше. Се надевам дека се снајде во меѓу време.
Пробај да ја легнуваш на страна, потпри нешто од позади, ќебенце, перничка на грпчето. Второво дете пред некој ден забележав дека на грб кога ќе ја спуштам се плаши и така се расонува. Еве ја на страна спие денес втор пат веќе четвртти час. Вчера исто така се изнаспа. И на стомак спие под мој надзор. Само на грб не трае долго спиењето.
Како ја ставаш да спие на стомак? Кај мене многу сака да си лежи на меше ама кога е заспан незнам како да го оставам свртен на меше