Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    705
    Да мојава е скроз FOMO бебе, ми спие во раце и буквално во секундата кога отвара очи она е fully alert and ready to play. Значи инстантно како што викаш крева глава и презаспивање е 90% неуспешно, а кога е успешно трае повеќе од самото заспивање. (facepalm) Пред да се роди си се надевав такво бајче ќе биде дека и јас и мм сме биле “деца по книга” и си викав сигурно ќе се погоди исто така умно спие јаде игра. :rofl: Иначе најчудното ми е што мојава не дреме на цице, она цица 6-7 минути и се трга на страна да заспие. А да обавезно сме во темно со шумови музики чуда и пак ми зјапа во чашата вода, завесите, некоја минијатурна сенка

2. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.646
    Допаѓања:
    4.480
    IMG_1960.jpeg

:lol:

На Noemi, MariaBouli и dummy им се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    705
    На naturally му/ѝ се допаѓа ова.
  4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    24.647
    Мојата не заспива на цицка, цица за 5-6мин и се трга, најадена е, не виси на града.
    Ја заспивам со нишкање на нозе, на голема перница. Е кога ќе пробам да ја спуштам на кревет, најчесто се буди. И тоа одма отвара очите, расонета е скроз мислиш спиела 3 саати.

И јас сум човек што функционира со план и ред, плус големиот ми беше буквално бебе по книга, се знаеше кога јаде, кога спие, колку спие, се до минута секој ден ист му беше. Е затоа сега со бебка не можам да се помирам. И да, многу сум нервозна оти сум ненаспана, недостатокот на сон ме убива, тоа ми е најтежок дел од мајчинството додека се мали.

На naturally и dummy им се допаѓа ова.
  5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    705
    Значи 50% се “по книга” а останатите 50% тотално безредие па ако се одлучам за второ ќе ми се падне “по книга” :?:

иначе како ја преместуваш на кревет откако ќе заспие? Мене само на страна ми успева, ама поише од пола саат не тера така

На happygirl и MariaBouli им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.797
    Допаѓања:
    24.647
    Преку ден откако ќе ја спуштам на спална, ако не се разбуди веднаш на спуштањето, тогаш спие 20мин.
    А ноќе заспива околу 8ч, и ја чекам да завлече убаво, па накај 9ч ја ставам во креветчето и си спие, најчесто на грб спие, уште не се врти сама на меше. Некогаш знае во сонот ама да се сврти на страна, ама поретко.

Инаку да, точно е тоа, дека двете нема шанси да се исто деца :) јас верував во тоа и една од причините зошто ми требаа 6год за да одам на второ беше токму таа, знаев дека второто ќе биде вака тешко за гледање :)

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.571
    Извини дури сега се вклучувам и ја гледам пораката.
    Пумпата ми ја остави другарка, ја имаше нарачано пред 8 години од Али Експрес.
    Електрична е најдобра, кој бренд не знам затоа што немам искуство со овие што се продаваат кај нас.
    Со рачна пробав ноќта во Систина и не можев ништо да извадам а и многу ме болеше.
    Се надевам дека се снајде во меѓу време.

8. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.571
    Пробај да ја легнуваш на страна, потпри нешто од позади, ќебенце, перничка на грпчето.
    Второво дете пред некој ден забележав дека на грб кога ќе ја спуштам се плаши и така се расонува. Еве ја на страна спие денес втор пат веќе четвртти час. Вчера исто така се изнаспа. И на стомак спие под мој надзор. Само на грб не трае долго спиењето.

9. Kitanova77

Kitanova77 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    87
    Како ја ставаш да спие на стомак? Кај мене многу сака да си лежи на меше ама кога е заспан незнам како да го оставам свртен на меше:D