Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. MiLady

MiLady Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    13
    Дали давате пробиотик на бебиња што се на ексклузивно доење?
    Ние дававме до 3м до кога траеа грчевите. Педијатарот рече веќе не треба и прекинавме. Не знам дали да давам на своја рака.

2. Soncogledka

Soncogledka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    56
    Здраво мамии. Бебето е 9м, денски цица сабајле, попладне за втора дремка и навечер за спиење. Сеуште не одам на работа ама сакам денското доење да го прекинам. За навечер планирам до годинка секако. Како сте ги успивале? Многу тежок спијач е уште од мало или нишкање или цицање или двете... е сега ако почнам за извесно време на работа не знам жената би го чувала дали ќе може да го нишка. Нормално ако го научи сам да заспива ок не би ми пречело. Цуцла не прифати, количка/возење во кола боже сачувај, така да немаме опции за успивање на друг начин. Совет некој?

3. november-f

november-f Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Zdravo zenski, da ve zamolam za sovet ili iskustvo .. se izmolzuvam od tret den po carski, bebinjata ne se doma na intenzivna mi se,predvremeno rodeni 28ned..:( mlekoto na pocetok go skladirav vo posebna kesicka sekoe molzenje, potoa nekoja od sestrite na intenziva mi rece 2-3 vo ista skladiraj.. i pocnav na sabajle toa mleko koga ke go izmolzam go ostavam vo kesata vo obicen firzider na 3 stepeni i slednoto izmolzuvanje po 3h go dodavav vo istata kesicka i togas go stavav vo zamrznuvav na -18. (tolku i sobiraat kesite 300ml a jas i tolku vadam na izmolzuvanje po 150ml)
    -l denes slusam deka ne smeelo taka da se mesha mlekoto ‍♀️ sto da pravam ?! sovet, iskustvo?

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.873
    Допаѓања:
    2.670
    Не давај нема потреба. Мојот педијатар рече само да дадам пак ако одиме некаде на одмор. Една недела пред да одиме и додека сме на одмор.

На MiLady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.722
    Допаѓања:
    3.196
    Мајки, тие што сте доеле подолго (има 16 месеци, желба ми е до 2 годинки да тераме), колку подои сте имале во денот кога се вака "големи"?

6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    1.739
    Тогаш 2, наутро одма после спиење и навечер пред легнување. Од 18м остана само тој навечер и на 20м се одби скроз сам :)

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  7. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    2.007
    Допаѓања:
    6.737
    523. Не се тргаа од цицка по цел ден и цела ноќ. И тоа после 15м некаде почнаа така. До 22м доев и ми се упамти тој период :D

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.