Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ти надоаѓа млеко, инсистирај да ти ја носат редовно за цицање, тоа е битно и за бебе да ја пројде полесно жолтицата и за тебе, да не ти се воспалат градите.
    Пробај прво мести ја без силиконски, но и ако не ги фаќа твоите не е страшно, многу успешно се дои и со силиконски.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  2. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    majki vo bremenosta imav mnogu kiselini i me bolese zeludnik eve 5 meseci od poragajot uste si gi imam kiselinite i ponekogas znae da me zdoboli zeludni kaj vas ostanaa li dodeka doevte ili?

3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Кај мене ги снема одма, само што се породив. Истиот ден вечерта ми текна дека ми фалат.

4. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Мајки млекото ми намали, малиот цел ден ми е де на една де на друга. Бевме една недела во болница и е исплашен но мислам дека не бара утеха туку е гладен, цело време се врти и става раце во уста или ќе ја фати пелената и ја бутка во уста (2 месеци е значи не се забчиња во прашање). И јас фатив вирус додека бевме таму повраќав ми се вртеше и немав ништо ставено во уста цел ден вчера а денеска малиот скроз ме испразни. Помош, сакам да продолжиме со цицање :(

5. Hello me

Hello me Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    72

За подобра лактација има чај Лактамикс, треба повеќе течности да внесуваш: вода, сок од јаболка, боза и сл.

6. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Пиев од тој на хип уште од првиот ден во болница ми рекоа не хип да земам лакта микс од денеска со тој почнав, исто и сок од јаболко пијам.

7. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608

Why Over-Hydrating Isn’t the Answer
    If your breast milk production has decreased, you may have friends or family suggest that you chug water. Your lack of water intake is most likely not responsible for your decrease in breast milk and drinking too much water can actually harm your milk supply.

When you drink too much water, your body tries to restore the electrolyte balance in your body by dumping the excess water in the urine. This results in water being diverted away from your breasts, which can actually decrease your milk supply. Drinking to thirst and checking your urine is the best way to get the right amount of water for you.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Само често на града, смирено, менувај и две гради по подој ако треба.
    Може треба ден - два да се опоравите од несекојдневната ситуација со болницата. Види со пелените како е - дали продолжува да полни пелени.
    Биди доволно хидрирана и најадена, и пробувај почесто на гради.

На Lolipop23 и Watermelon96 им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Тие чаевите што ви ги сликав предходно од Зегин ги купив сите 3,немаа многу ефект за зголемување на млеково,и педијатар ни препиша Ад,сега пие ад 2 пати на ден и цица...Го купив чајов од Билна аптека продавачот ми рече ќе имам одма ефект,ајде баш да видиме и ова
    Се препив чаеви,млеко,пиво,боза и не ми реагира ништо посебно лично на мене све тоа..
    Сега ми остана уште овој чај па баш ќе ви пишам како е

Прикачени фајлови:

10. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Според мене, чаевиве ништо посебно нема да помогнат, ставај на секој пола саат бебе на града да влече и ќе се подобри ситуацијата за 2-3 дена. Ама буквално сфати го ова на пола саат-еве саат, и да не е гладно ставај го стимулација да прави

На Lolipop23 и Kaetana им се допаѓа ова.
  11. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Буквално на 20 мин ми е веќе 2 недели на цице

12. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2018
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    804
    Пиши како ќе делува и јас се мачам со чаевите

На Bella* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Имало и некои апчиња за стабилизација на млекото за доење. Да не знае некоја кои се и дали се добри?

14. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Истиот чај го пијам и јас уште откако излеговме од болница.Не знам дали е до чајот или до тоа дека со синко на почетокот бевме ептен упорни и тој цело време беше на цице,а и сега преку ден е многу често,па млеко имам многу. Да не си баксузирам само.

На Bella* и Dina911 им се допаѓа ова.
  15. Zebricka

Zebricka Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    32
    Majki bilo kakov sovet e dobro dojden, moja bratucedka se porodi pred 4 dena, seuste nema mleko.
    Posle kolku dena bi mozelo da dojde i zosto bi bil ovoj problem? Ja sovetuvav da pie poveke tecnosti i caj lakta miks.
    Ve molam za nekoj vas sovet

16. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Се породив пред 2 месеци и си го дојам бебенцето од почеток, обавезно се одмолзувам по 2 пати дневно. До пред 2 недели бебе се будеше на 3-4 часа навечер за доење ама последниве две недело бебе спие по 6ч поврзано. Ја доев ноќеска во 1 па утрово во 6.
    Градиве ми се преполни, по 100 мл од една града одмолзувам..
    Кога ќе се среди лаксатацијата? До кога се одмолзувавте? Дали користевте пумпа? Се плашам да не е штетно за мускулатурата ова влечење на градите со пумпата толку често..

17. CatL4dy

CatL4dy Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2017
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    289
    Кога ќе ги почуствуваш преполни градите, одмолзи само колку да ти олесни, не ги празни скрос, зашто со тоа дополнително стимулираш лактација. Јас се одмолзувам само по потреба кога треба да го оставам синко за да завршам некоја обврска. Инаку лктацијата ми се среди негде измеѓу вториот и третиот месец.

18. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.267
    Јас па празнев до крај, преплашена да не дојдам до мастит од приказните од голем број мајки од почеток многу внимавам на градите, ама ете на погрешен начин.
    Ти благодарам :l:

На Dina911 и CatL4dy им се допаѓа ова.
  19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ставање на бебето на гради, да пие течности, и смирено. Се случува да дојде млекото подоцна. Хормони се во прашање. Само често ставање на бебето да стимулира лактација.

На Zebricka и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  20. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Po godina vreme uspesno doenje I po kasanje na sekoe doenje id strana na moeto junace odlyciv da go odbija.. skaav da ve prasam na prirodden nacin kako da se namali mlekoto?