Ти надоаѓа млеко, инсистирај да ти ја носат редовно за цицање, тоа е битно и за бебе да ја пројде полесно жолтицата и за тебе, да не ти се воспалат градите. Пробај прво мести ја без силиконски, но и ако не ги фаќа твоите не е страшно, многу успешно се дои и со силиконски.
majki vo bremenosta imav mnogu kiselini i me bolese zeludnik eve 5 meseci od poragajot uste si gi imam kiselinite i ponekogas znae da me zdoboli zeludni kaj vas ostanaa li dodeka doevte ili?
Мајки млекото ми намали, малиот цел ден ми е де на една де на друга. Бевме една недела во болница и е исплашен но мислам дека не бара утеха туку е гладен, цело време се врти и става раце во уста или ќе ја фати пелената и ја бутка во уста (2 месеци е значи не се забчиња во прашање). И јас фатив вирус додека бевме таму повраќав ми се вртеше и немав ништо ставено во уста цел ден вчера а денеска малиот скроз ме испразни. Помош, сакам да продолжиме со цицање
За подобра лактација има чај Лактамикс, треба повеќе течности да внесуваш: вода, сок од јаболка, боза и сл.
Пиев од тој на хип уште од првиот ден во болница ми рекоа не хип да земам лакта микс од денеска со тој почнав, исто и сок од јаболко пијам.
Why Over-Hydrating Isn’t the Answer If your breast milk production has decreased, you may have friends or family suggest that you chug water. Your lack of water intake is most likely not responsible for your decrease in breast milk and drinking too much water can actually harm your milk supply. When you drink too much water, your body tries to restore the electrolyte balance in your body by dumping the excess water in the urine. This results in water being diverted away from your breasts, which can actually decrease your milk supply. Drinking to thirst and checking your urine is the best way to get the right amount of water for you.
Само често на града, смирено, менувај и две гради по подој ако треба. Може треба ден - два да се опоравите од несекојдневната ситуација со болницата. Види со пелените како е - дали продолжува да полни пелени. Биди доволно хидрирана и најадена, и пробувај почесто на гради.
Тие чаевите што ви ги сликав предходно од Зегин ги купив сите 3,немаа многу ефект за зголемување на млеково,и педијатар ни препиша Ад,сега пие ад 2 пати на ден и цица...Го купив чајов од Билна аптека продавачот ми рече ќе имам одма ефект,ајде баш да видиме и ова Се препив чаеви,млеко,пиво,боза и не ми реагира ништо посебно лично на мене све тоа.. Сега ми остана уште овој чај па баш ќе ви пишам како е
Според мене, чаевиве ништо посебно нема да помогнат, ставај на секој пола саат бебе на града да влече и ќе се подобри ситуацијата за 2-3 дена. Ама буквално сфати го ова на пола саат-еве саат, и да не е гладно ставај го стимулација да прави
Истиот чај го пијам и јас уште откако излеговме од болница.Не знам дали е до чајот или до тоа дека со синко на почетокот бевме ептен упорни и тој цело време беше на цице,а и сега преку ден е многу често,па млеко имам многу. Да не си баксузирам само.
Majki bilo kakov sovet e dobro dojden, moja bratucedka se porodi pred 4 dena, seuste nema mleko. Posle kolku dena bi mozelo da dojde i zosto bi bil ovoj problem? Ja sovetuvav da pie poveke tecnosti i caj lakta miks. Ve molam za nekoj vas sovet
Се породив пред 2 месеци и си го дојам бебенцето од почеток, обавезно се одмолзувам по 2 пати дневно. До пред 2 недели бебе се будеше на 3-4 часа навечер за доење ама последниве две недело бебе спие по 6ч поврзано. Ја доев ноќеска во 1 па утрово во 6. Градиве ми се преполни, по 100 мл од една града одмолзувам.. Кога ќе се среди лаксатацијата? До кога се одмолзувавте? Дали користевте пумпа? Се плашам да не е штетно за мускулатурата ова влечење на градите со пумпата толку често..
Кога ќе ги почуствуваш преполни градите, одмолзи само колку да ти олесни, не ги празни скрос, зашто со тоа дополнително стимулираш лактација. Јас се одмолзувам само по потреба кога треба да го оставам синко за да завршам некоја обврска. Инаку лктацијата ми се среди негде измеѓу вториот и третиот месец.
Јас па празнев до крај, преплашена да не дојдам до мастит од приказните од голем број мајки од почеток многу внимавам на градите, ама ете на погрешен начин. Ти благодарам
Ставање на бебето на гради, да пие течности, и смирено. Се случува да дојде млекото подоцна. Хормони се во прашање. Само често ставање на бебето да стимулира лактација.
Po godina vreme uspesno doenje I po kasanje na sekoe doenje id strana na moeto junace odlyciv da go odbija.. skaav da ve prasam na prirodden nacin kako da se namali mlekoto?