Јас идам кај Јадранка од самиот почеток таа не води. Искрено не ми овјаснува многу и кога ќе и пишам нешто на вибер не враќа, незнам дали и Марина е иста
Taman si e, vo 4ti mesec imate skok vo razvoj tek togas e veselo ne se sekiraj ke mu pomine brzo Edit: se izvinuvam za latinicata, nemam kirilichna poddrshka na tabletov
Пијам течности, ама стварно сум исплашена за вртоглсвиците, утре ќе видиме, и ако не ми е слабо железото, следно не знам што да испитам...
Мамички кога ви дојде млеко? Се породив природно во саботата вечерта во 20:37. Душа мајкина убаво си фати цице и влече растура, убав вакуум прави. Често се ставаме на цице. Јас имам малку ама не онака да ми тече. Ја дојам пред и дадат дохрана цело време. Сабајлево осеќам топлина во градите. Кога да очекувам да ми надојде убаво?
Cim osekas toplina doaga...moze i ko temperatura da imas da osekas isto e od mlekoto. Prirodno ili carski posle 3-4 dena doaga taka da taman si
Одмор мила ти треба Бебе спие и ти спиј , садеви , алишта , остави настрана. Што е неопходно заврши , др коа ќе можиш. Крвна слика , да може и таа да ти е опадната нормал е се случува как речиси ситe. Земи витамини , овошје протеини и најважно мнооогу одмор. Се ќе се нормализира за месец два , сите сме поминале низ тоа
Денеска правев КС, и супер ми е се, а јас пак си имам сабајлево главоболка и мали вртоглавици, притисокот е нормслен, тт исто.. не знам што друго да испитам, не спиена и уморена од бебето може, преку ден не спијам, ама во глобала повеќе сум со него, домашни обврски мм завршува, или пак еднаш во неделата јас, кога тој е слободен, некако ме фати параноја дека нешто ми е.
Друшки бебе денес 1 месец прави, мислам дека сме во прв скок. Веќе трет ден како се однесува поразлично. Со саати, буквално по 7-8ч дреми на цице и шмука. Се нервира ако му течи многу млеко и вришти до зајдување. Брадавиците ми се помодрени од вакум. Завчера 6, вчера 8ч беше буден константно. И кога спие е на штрек, врти со очињата и при било какво мрдање, светлина, темнина, глас отвара очи и толку од спиењето. А да, спиење само в раце, во некоја безвезе положба и за мене и за него. Се мрднав. До кога трае скокот? Дали после ќе си се врати на фабричко со однесувањето или ќе продолжи вака? @thelittle17 и јас имам вртоглавици, особено преку ден и чувствам слабост на телото, не знам како да објаснам, има моменти кога мислам дека ќе се распаднам. Јас го препишувам тоа на нередовно јадење.
Моето е 2 и пол недели а ова што го пишуваш исто го прави последниве 2 дена... Нема сон убав сврзано, само да цица, кенка, спие во раце... И јас се прашував што му е
Ништо не ти е , опушти се Нова мама си , мало бебе , се е ново , промени еден куп , нема одмор како пред тоа. Натаму ќе научиш и со неколку сати сон да функционираш , сега телото уште ти се прилагодува на се. Користи а секоја прилика за себе , па со мж седенка разговор опушти се , смени мисли , шеткајте повеќе и како нова ќе си полека.
Јас имав ептен јаки главоболки, како мигрена. Само седење во затемнето помагаше. Кратко траеја. Притисокот како ти е? Од неодмореност мислам дека е
@thelittle17 преморена си, и јас имав и повремено имам вртоглавици. Доењето исцрпува, сега со дохрана и готвење на 3 оброци, исто исцрпува. Плус и вратена на работа. Штом се добри резултатите не се грижи, скоро сите сме го поминале истото
Бев на лекар ми направија крвна слика, резултатите беа добри и ме пратија дома со совет да одмарам повеќе. Од дисбаланс на хормони се случувале варијации на притисок, не ми дадоа никаква терапија.
Ама работата е што детево едноставно не му се цица на 3 часа веќе,како да не е огладнато. Во смисла, мирна си е и не бара да јаде, ако јас ја понудам само затоа што поминале 3 часа се бунтува. Исто и пократко цица, а си напредува одлично. Еве цело кило во третиов месец... не знам... @Kaetana можеби има некакво објаснување? А за 4тиот скок уште сега се тресам
Кај тебе веќе е воспоставена лактација, бебе е големо и повеќе влече, затоа пократко цица. Ич не и се секирај, сега ќе почне да имате помал број на подои. За скокот не грижи се, брзо минува, кај мене се бунтуваше за цицање и ноќе и дење, само во полусон убаво цицаше, ама тоа траеше 1 недела некаде... не е страшно
И мене ми се случува повремено да осетам слаби вртоглавици, јас колку што знам поради доењето е висок пролактинот и тоа може да биде причина. И со првото истото ми се случуваше дури и почесто.
Мамички пијам лакта микс чај за доилки, веќе ми е воспоставена лактацијата па се мислам дали е паметно да продолжам да го пијам има ли корист бидејќи штета не верувам да има Беба е 2+