Дрога

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Angel.in.dark, 5 јуни 2010.

1. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Јас не знам колку години има, само му кажав дека гледам не знае. Тема за марихуана не најдов, ако има тогаш добро, таму ќе коментирам.

На Lolo5 и elimkd им се допаѓа ова.
  2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Што не знам ајде просветли ме, на тебе чекав !! 20 души пред тебе ми кажаа дека мариханата била супер па уште ти ми фалеше тоа да ми докажуваш. :)

На twilight123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Едноставно е. Во дрога се вбројуваат: хероин, кокаин и останати да не ги набројувам. Марихуаната е растение и се користи како лек, служи за концентрација кога е потребна и тоа.

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Добро знам дека се користи за лек 100 пати кажав... Сум против пушење бидејќи надуваните ликови навистина изгледаат грозно или треба да ги прифатиме, се лечат луѓето.. :rofl: :rofl:

На Sesil и twilight123 им се допаѓа ова.
  5. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Искрено да,имам пробано само марихуана,неколку пати и се имам заколнато дека никогаш повеќе.
    Мој близок пријател почна со марихуаната па заврши на потешки дроги.Скоро почина од предозирање.
    Никогаш нема да сфатите колку е штетно тоа додека нешто лошо не ве снајде (не дај боже) Друг пријател заврши со срцева болест поради такви глупости а другите се изгубени и не можат ни 2 збора да ги сврзат.
    Го смалив кругот на пријатели и сега сум само со луѓе кои никогаш не земале дрога и не сакаат...Не дека осудувам но не би поднела да изгубам близок поради глупирање.

На Nine25, twilight123 и Vitaly им се допаѓа ова.
  6. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Твојот пријател немал нешто што се вика самоконтрола. Некои тоа го имаат.

На Lolo5, Ицолгудбејбе и GabyTranceॐ им се допаѓа ова.
  7. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181

До кога самоконтрола ? Марихуаната е лек океј,кога се употребува маслото од канабис или како чај а не за некои деца да влагаат у филм.Мислам дека е крајно време да се разбере дека лековите носат лошо кога се користат поради глупости а не за лечење..Се надевам дека никогаш нема да имаш потреба да го користиш канабисот како лек,веројатно знаеш за што е препорачан.Тоа што овдека се пуши се најобични прскани глупости и како демек ајде лек било,раснело природно.Па и отровните печурки природно растат дај да конзумираме ? Поентата ми е дека не се јаде се што лета.Секој лек прави штета ако претерано се конзумира

На ebola, twilight123 и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  8. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Па тоа е финтата, некои имаст самоконтрола и не пушат толку, некои немаат и се навлекуваат. Јас реков дека марихуаната ако не се конзумира многу не е штетна, ако пуши некој по 20 џоинта во ден нормално дека ќе е штетно.

9. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Не туку нема потреба од никаква конзумација доколку не е потребна.На пример ако немам главоболка која ми е поентава да земам аналгини?Поради некои 15 годишни тинејџери и искомплексирани тинејџерки тие на кои канабисот им е потребен како лек се нарекувани наркомани.Им служело за релаксација,ха,нека се релаксираат со некоја добра книга па ќе знаат и други работи освен да го бранат злоупотребувањето на марихуаната.

На ebola му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ivory

ivory Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2013
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    534
    Абе сега види, не чини да нарекуваме некого наркоман ако конзумира нешто што не е дрога. Јас не ги бранам, ниту па ми сметаат, нека си прават што сакаат ама не ми е јасно зошто се нарекувани наркомани кога не се. Лекови и такви работи ни јас не сакам, само природен лек си користам. Не пушам марихуана ниту ми смета, ми сметаат оние што шмркаат кокаин е тие се наркомани. Ова џанациве се обични дечишта, си пушат се опуштаат и никому лошо не прават. Од друга страна, некој навлечен на кокаин може да направи се и сешто. Е сега, тие што дуваат трева и не се контролираат исто не ги сакам ни јас, ама тие што имаат контрола врз себе и пушат џоинт онака чисто од забава, немам никаков проблем со нив.

На Lolo5 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  11. OhSarcasm

OhSarcasm Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    181
    Немам јас проблем со нив,нивен живот ако сакаат можат и да заглават на хероин они нека ја чукаат главата,не е мој проблем.Водев дискусија,сакам кога имам противник со аргументи. Кажав мислење и мило ми е што и ти си го кажа своето.Сепак мора да постои некој баланс на планетава земја,ако сите сме исти и се сложуваме едни со други каков би бил светот ? :D

На ivory му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780
    Некој што ги прави сите тие работи што ги зборите вие , кога ве глеа што дискутирате се смее многу опасно:)

На Lolo5, eloves, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  13. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.029
  14. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Не знам што ми е секој ден почнавме со друштвото буквално секој ден....Се одалечив од сите и од дома и од браќата од другите другарки...Пиење дрогирање секоја вечер,се срамам не знам више што да правам..Причината е заради бившиот,знам дека нема да ми помогне,и намерно правам за да си го упропастам животот меѓутоа знам дека само лошо намене си правам и ако така зборувам пак земам..Не ни клањам више,Аллах не го спомнувам мајка татко не слушам а почнувам со факултет више не како да се одвикнам не знам што да правам не знам ништо;(;(;(;(

15. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Си заглавила на Орс ?
    Што да правиш... мораш да се исчистиш некако...
    Со што се дрогираш ?

16. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Од тука можеш да добиеш само совети , вистинската помош можат еднинствено да ти ја пружат твоите родители и здраствените институции кој се за таа намена зависи колку си навлезена и кој вид на дрога го земаш во секој случај најдобро е проблемот да го изнесеш на маса да се соочиш со грешките ,да им кажеш на твоите родители .

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Priroden

Priroden Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2015
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    2.960
    Џoинт нoсеa нa рaзменaвa у Србијa oвие нaшиве. Нa грaницa влегувa цaјкaнoт и еднa oд мaкедoнкиве ме гребе, ме штипи целa кo пoтресенa беше :D
    И пaк кoгa стигнaвме у Србијa не прoбaв...ни oд мирисoт не ме фaти, ни oни не се смееa мнoгу :D

Али зaтoa aлкoхoл хaхaх, 5 рaкии зa 100че, рoмaнски, рaкии, пoртугaлски винa, сaнгриa, у живoт тoлку неaм пиенo. Пa дринкинг гејмс. Ептен ми штети...И не знaм зш гo пишувaм мислењевo...вaљдa испoвед.
    Имaм некoјa oдбивнoст спремa нештo кo џoинт, мaрa и верувaм декa немa дa прoбaм, a зa aлкoхoли сaкaм дa прoбувaм нoви

На Lolo5, twilight123 и elimkd им се допаѓа ова.
  18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Wow! Какво искуство... :)

И алкохолот е дрога , само легален ..

Хехе !

19. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    хашиш

20. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    нема шанси да им кажам татко ми ќе ме утепа на лице место и браќата исто така само ако се научат више жива нема да бидам