Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Затоа што на сите пејачи од државичкава наша после учеството на евровизија им паѓа рејтингот

На GarpovaV му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    не ми се допадна нешто посебно песнава што победи имаше и други поубави песнички, на пример мене ми се засвиѓаа песните на украина и грузија а за италија воопшто незнам како стигна на 2 место баш се зачудив песната беше за никаде

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Да не му влезе во глава на некој песната од Азербеџан дур проаѓаа сите ? |(
    Глупости , јас не ни знаев која песна е таа дур не ја имаше на крајот . Најнереална Евровизија до сега , убаво кажавте погоре . За Македонија , искрено , не се ни чудев што не влезе во финале , работава - стандард ... :lol: Навивав за Босна , интересна песна ептен .

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Радувајте се што победи Азарбејџан вгодина ќе влеземе во финале додека Грците нема да влезат :rofl: :rofl:

5. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

хахаа не се теши така додека еу се тука за педериве нема зима....нели гледаш Дојчланд им даде 12-ка мислам а во банкрот ке ги забодеа и них за малку :lol:

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Читам и се чудам. Како прво не разбирам како некого воопшто го изненадува начинот на гласање на Евровизија? Реално нереално, дрн дрн. Добро од вчера НЕ сме, знаеме како се гласало секогаш и сето тоа се потврди и денес.
    Демек модрица на г’зов си направив затоа што Кипар и даде на Грција 12 и слични поенчиња. Паднав од тросед по не знам кој пат. Па баш и не :)

Како второ искрено се чудам како некој може да зборува за музички квалитет. Мислам....зборуваме за Евровизија. А тука не е важно дали некој пратил квалитетна песна или не. Тие времиња одамна ги снема. Ако воопшто некогаш ги имало, се прашувам. Рок ми бејби и Бразил и Шпанија и Колумбија во едно.

Од каде Азербеџан? Па ете така. Ако може Израел може и Азербеџан. Ама изгледа Израел на некој помалку му боде очи. Некој ден може и Мароко ќе го видиме.

И за крај мои фаворити, сепак, беа Босна и Молдавија. Како најмалку лошо од полошото. И заради тоа што песните ми се врежаа во главата. Добра песна имаа според мене и Германија и Италија, ама хеј, на кој му е битно дали е добра песната на Евровизија?
    И искрено се чудам како може некој да каже за Шведска дека имале добра песна. Ние тука колективно друштво што сме собрани навивавме ПРОТИВ Шведска за време на гласањето :D Глупаво и детски, знам. Ама онакво нешто примитивно од најпримитивното да победи?! Фала богу што не се случи. Да го цитирам другар ми - да земам да повратам на лице место од онаква песна :D

Да, знам дека е работа на вкус, ама дискутабилни се и те како нечии вкусови :| А Евровизија одамна не е музички натпревар каде што се вклучуваат добри а најмалку вкусни песни.

Ај шуќур и машала. Честитки до Турција, овај Азербеџан де :)

На Sparks и 2468 им се допаѓа ова.
  7. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Мене искрено не ми е убава ни на Шветска ни на Азербеџан, ама кога би ги споредувала двете, песната на Азербеџан ми е милион пати подобра, оваа од Шведска ми е бетер од русинкана наша, Швеганецот убав е да, ама песната :shake:
    инаку ги споредувам само овие двете пошто не гледав евровизија, овие сега така на нет ги гледав
    http://www.youtube.com/watch?v=R12mO_z8VxY
    http://www.youtube.com/watch?v=fSnz-iF9Xps

8. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Воопшто не ми се допадна „победничката“ песна! Сценскиот настап им беше ОК, со тоа розевите светла во позадина, ама песната.... благо речено - гној! :puke:

Мои фаворити беа Германија и Унгарија, со тоа што сметам дека Лена требаше и годинава да победи! Песната ми е very-Roisin-Murphy-look-a-like! :rock: :rock:

9. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    101
    мои фаворити беа Молдавија,а победничката песна не ми се допадна баш,но среќа не победи Шведска :puke: Баш ми беше некако типот бибер стил :puke:

10. machorka

machorka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    58
    Еве ги резултатите од двете полуфинални вечери.Ние сме биле 16ти :(

First Semi-Final
    1.Greece
    2.Azerbaijan
    3.Finland
    4.Iceland
    5.Lithuania
    6.Georgia
    7.Hungary
    8.Serbia
    9.Russia
    10.Switzerland
    11.Malta
    12.Armenia
    13.Turkey
    14.Albania
    15.Croatia
    16.San Marino
    17.Norway
    18.Portugal
    19.Poland

Second Semi-Final
    1.Sweden
    2.Denmark
    3.Slovenia
    4.Romania
    5.Bosnia & Herzegovina
    6.Ukraine
    7.Austria
    8.Ireland
    9.Estonia
    10.Moldova
    11.Belgium
    12.Bulgaria
    13.Slovakia
    14.Belarus
    15.Israel
    16.F.Y.R. Macedonia
    17.Latvia
    18.Cyprus
    19.The Netherlands

11. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    http://www.youtube.com/watch?v=87Hd18JiNNY
    Перфектно!!! Ау, никогаш не сум гласала на Евровизија досега! Сега гласав од сите мобилни телефони дома, за Словенија и кога нашите им дадоа 12-ка на Словенците, мислев само од моите гласови :lol: , ама гледам дека и на други членови им се свиѓа. Песнава ми е на repeat од ко ја избраа, реално знаев дека немаат шанси да победат, но онаа надеж што никогаш не умира, пак ја имаше, дека ќе се случи чудо и оваа прекрасна и моќна песна, со неверојатен вокал ќе победи... Ама тоа е, барем беа трети во полуфинале. Словенија, the best!!!

12. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Песната на Данска во рефренот многу ме потсетува на некоја песна.. Во право сум? Ви текнува онаа песна на која ме потсеќа песната на Данска? Страшно ми е позната, а не знам која е. :?:

13. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Мене ми се допадна Love in rewind на Дино Мерлин и усте некоја друга, но не ни запаметив кои :D
    Победничката песна не е толку лоша, но сепак имаше многу подобри, колку што успеав да слушнам.
    Се прашувам дали некогаш ќе се одржи Евровизија и ни една земја нема да гласа за своите соседи, туку за песната за која навистина вреди да се дадат 12 поени????
    Чиста политика!
    Катастрофа!!!

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    398
    Нашите им дадоа 12ка? Зошто мислам на Босна 12ка им дадовме xD

15. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    ^Да, да, моја грешка :$ , од толку возбуда го утнав бројчето :D , 10-ка им дадовме на Словенците, а на Босна 12... А на Словенија исто 10-ка сме им дале и во полуфинале. И уште еднаш ќе кажам, БРАВО МАЈААААА, најака беше!!! :clap: :clap: :clap:
    П.С. Не сме само ние такви ко мала држава, имаше интервју кажуваа Словенија, како и кај нив дека се мала држава и биле многу негативни во врска со Евровизија и претставниците секоја година, за подршка, ова било прва година, како сите ја подржуваат Маја... Пред вистината и квалитетот и Боговите молчат! И ние да испратиме таков квалитет, нема да бидеме поделени, едни да го маваат, други да го подржуваат, барем се надевам :) .

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас бев за Ирска и сите да ќутите. :x :!: :wasntme:

Оние ми се изгубените близнаци мои, тризнаци де... :wasntme:

Инаку во врска со гласањето... фасцинирана бев и значително изненадена кога Македонија и даде 12-ка на Босна и Херцеговина, а не на Грција. Па така ли се лиже га* до крај бе? :fubar:
    Глуп народ. Однесен. 3 поени на Грција? Ни поени со негативен предзнак да им дадеш не заслужуваат.

Па што ако била добра песната? Демек гледа некој што е добро, квалитетно и корисно... Секако. На ти, ама да ми вратиш. И точка. Ајт.

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Покатастрофа победничка песна до сега немало :tmi:
    Не е ни певлива, ни влегува во уши, одма се заборава, како доби највеќе поени уште се чудам |(

Второпласираната Италија исто така вистинска катастрофа, како успеа да стигне на второ место?
    Првите две песни, која од која полоши :puke:

Јас навивав за Дино иако знаев дека нема шанси да победи.

Освен Босна, ми се допаднаа и Шведска, Германија и Велика Британија.

Како може Блу толку позната група да биде на 10то место, а некои анонимци од Азербејџан со најлошата можна песна да бидат први? :?:

И Германија ми се свиѓаа, а останаа некаде на 8мо место, требаше да бидат во првите 5 според мене.

Од првите три пласирани песни, Шведска е најдобра, барем они да победеа повеќето ќе беа задоволни.

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.239
    Допаѓања:
    67.751
    А Италија на второ место. Јеа рајт |( А Босна влегоа во финале идната година или не? Колку земји од финалето влегуваат директно во финале идната година?

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Не влегуваат николку, затоа направија со две полуфиналиња да биде. Година директно во финале Големата Четворка - Петорка со Италија - туто комплето во финале. ;)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.