1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Евровизија 2011

Дискусија во 'Музика' започната од Gkatzopulu, 27 јануари 2011.

1. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Затоа што на сите пејачи од државичкава наша после учеството на евровизија им паѓа рејтингот

На GarpovaV му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    не ми се допадна нешто посебно песнава што победи имаше и други поубави песнички, на пример мене ми се засвиѓаа песните на украина и грузија а за италија воопшто незнам како стигна на 2 место баш се зачудив песната беше за никаде

3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Да не му влезе во глава на некој песната од Азербеџан дур проаѓаа сите ? |(
    Глупости , јас не ни знаев која песна е таа дур не ја имаше на крајот . Најнереална Евровизија до сега , убаво кажавте погоре . За Македонија , искрено , не се ни чудев што не влезе во финале , работава - стандард ... :lol: Навивав за Босна , интересна песна ептен .

4. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Радувајте се што победи Азарбејџан вгодина ќе влеземе во финале додека Грците нема да влезат :rofl: :rofl:

5. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297

хахаа не се теши така додека еу се тука за педериве нема зима....нели гледаш Дојчланд им даде 12-ка мислам а во банкрот ке ги забодеа и них за малку :lol:

6. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Читам и се чудам. Како прво не разбирам како некого воопшто го изненадува начинот на гласање на Евровизија? Реално нереално, дрн дрн. Добро од вчера НЕ сме, знаеме како се гласало секогаш и сето тоа се потврди и денес.
    Демек модрица на г’зов си направив затоа што Кипар и даде на Грција 12 и слични поенчиња. Паднав од тросед по не знам кој пат. Па баш и не :)

Како второ искрено се чудам како некој може да зборува за музички квалитет. Мислам....зборуваме за Евровизија. А тука не е важно дали некој пратил квалитетна песна или не. Тие времиња одамна ги снема. Ако воопшто некогаш ги имало, се прашувам. Рок ми бејби и Бразил и Шпанија и Колумбија во едно.

Од каде Азербеџан? Па ете така. Ако може Израел може и Азербеџан. Ама изгледа Израел на некој помалку му боде очи. Некој ден може и Мароко ќе го видиме.

И за крај мои фаворити, сепак, беа Босна и Молдавија. Како најмалку лошо од полошото. И заради тоа што песните ми се врежаа во главата. Добра песна имаа според мене и Германија и Италија, ама хеј, на кој му е битно дали е добра песната на Евровизија?
    И искрено се чудам како може некој да каже за Шведска дека имале добра песна. Ние тука колективно друштво што сме собрани навивавме ПРОТИВ Шведска за време на гласањето :D Глупаво и детски, знам. Ама онакво нешто примитивно од најпримитивното да победи?! Фала богу што не се случи. Да го цитирам другар ми - да земам да повратам на лице место од онаква песна :D

Да, знам дека е работа на вкус, ама дискутабилни се и те како нечии вкусови :| А Евровизија одамна не е музички натпревар каде што се вклучуваат добри а најмалку вкусни песни.

Ај шуќур и машала. Честитки до Турција, овај Азербеџан де :)

На Sparks и 2468 им се допаѓа ова.
  7. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    Мене искрено не ми е убава ни на Шветска ни на Азербеџан, ама кога би ги споредувала двете, песната на Азербеџан ми е милион пати подобра, оваа од Шведска ми е бетер од русинкана наша, Швеганецот убав е да, ама песната :shake:
    инаку ги споредувам само овие двете пошто не гледав евровизија, овие сега така на нет ги гледав
    http://www.youtube.com/watch?v=R12mO_z8VxY
    http://www.youtube.com/watch?v=fSnz-iF9Xps

8. Blumarine

Blumarine Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    188
    Воопшто не ми се допадна „победничката“ песна! Сценскиот настап им беше ОК, со тоа розевите светла во позадина, ама песната.... благо речено - гној! :puke:

Мои фаворити беа Германија и Унгарија, со тоа што сметам дека Лена требаше и годинава да победи! Песната ми е very-Roisin-Murphy-look-a-like! :rock: :rock:

9. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    101
    мои фаворити беа Молдавија,а победничката песна не ми се допадна баш,но среќа не победи Шведска :puke: Баш ми беше некако типот бибер стил :puke:

10. machorka

machorka Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    58
    Еве ги резултатите од двете полуфинални вечери.Ние сме биле 16ти :(

First Semi-Final
    1.Greece
    2.Azerbaijan
    3.Finland
    4.Iceland
    5.Lithuania
    6.Georgia
    7.Hungary
    8.Serbia
    9.Russia
    10.Switzerland
    11.Malta
    12.Armenia
    13.Turkey
    14.Albania
    15.Croatia
    16.San Marino
    17.Norway
    18.Portugal
    19.Poland

Second Semi-Final
    1.Sweden
    2.Denmark
    3.Slovenia
    4.Romania
    5.Bosnia & Herzegovina
    6.Ukraine
    7.Austria
    8.Ireland
    9.Estonia
    10.Moldova
    11.Belgium
    12.Bulgaria
    13.Slovakia
    14.Belarus
    15.Israel
    16.F.Y.R. Macedonia
    17.Latvia
    18.Cyprus
    19.The Netherlands

11. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    http://www.youtube.com/watch?v=87Hd18JiNNY
    Перфектно!!! Ау, никогаш не сум гласала на Евровизија досега! Сега гласав од сите мобилни телефони дома, за Словенија и кога нашите им дадоа 12-ка на Словенците, мислев само од моите гласови :lol: , ама гледам дека и на други членови им се свиѓа. Песнава ми е на repeat од ко ја избраа, реално знаев дека немаат шанси да победат, но онаа надеж што никогаш не умира, пак ја имаше, дека ќе се случи чудо и оваа прекрасна и моќна песна, со неверојатен вокал ќе победи... Ама тоа е, барем беа трети во полуфинале. Словенија, the best!!!

12. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    Песната на Данска во рефренот многу ме потсетува на некоја песна.. Во право сум? Ви текнува онаа песна на која ме потсеќа песната на Данска? Страшно ми е позната, а не знам која е. :?:

13. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Мене ми се допадна Love in rewind на Дино Мерлин и усте некоја друга, но не ни запаметив кои :D
    Победничката песна не е толку лоша, но сепак имаше многу подобри, колку што успеав да слушнам.
    Се прашувам дали некогаш ќе се одржи Евровизија и ни една земја нема да гласа за своите соседи, туку за песната за која навистина вреди да се дадат 12 поени????
    Чиста политика!
    Катастрофа!!!

На Em4e711 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    398
    Нашите им дадоа 12ка? Зошто мислам на Босна 12ка им дадовме xD

15. TheSilence

TheSilence Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    ^Да, да, моја грешка :$ , од толку возбуда го утнав бројчето :D , 10-ка им дадовме на Словенците, а на Босна 12... А на Словенија исто 10-ка сме им дале и во полуфинале. И уште еднаш ќе кажам, БРАВО МАЈААААА, најака беше!!! :clap: :clap: :clap:
    П.С. Не сме само ние такви ко мала држава, имаше интервју кажуваа Словенија, како и кај нив дека се мала држава и биле многу негативни во врска со Евровизија и претставниците секоја година, за подршка, ова било прва година, како сите ја подржуваат Маја... Пред вистината и квалитетот и Боговите молчат! И ние да испратиме таков квалитет, нема да бидеме поделени, едни да го маваат, други да го подржуваат, барем се надевам :) .

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас бев за Ирска и сите да ќутите. :x :!: :wasntme:

Оние ми се изгубените близнаци мои, тризнаци де... :wasntme:

Инаку во врска со гласањето... фасцинирана бев и значително изненадена кога Македонија и даде 12-ка на Босна и Херцеговина, а не на Грција. Па така ли се лиже га* до крај бе? :fubar:
    Глуп народ. Однесен. 3 поени на Грција? Ни поени со негативен предзнак да им дадеш не заслужуваат.

Па што ако била добра песната? Демек гледа некој што е добро, квалитетно и корисно... Секако. На ти, ама да ми вратиш. И точка. Ајт.

На Lov3 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.479
    Покатастрофа победничка песна до сега немало :tmi:
    Не е ни певлива, ни влегува во уши, одма се заборава, како доби највеќе поени уште се чудам |(

Второпласираната Италија исто така вистинска катастрофа, како успеа да стигне на второ место?
    Првите две песни, која од која полоши :puke:

Јас навивав за Дино иако знаев дека нема шанси да победи.

Освен Босна, ми се допаднаа и Шведска, Германија и Велика Британија.

Како може Блу толку позната група да биде на 10то место, а некои анонимци од Азербејџан со најлошата можна песна да бидат први? :?:

И Германија ми се свиѓаа, а останаа некаде на 8мо место, требаше да бидат во првите 5 според мене.

Од првите три пласирани песни, Шведска е најдобра, барем они да победеа повеќето ќе беа задоволни.

18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.236
    Допаѓања:
    67.745
    А Италија на второ место. Јеа рајт |( А Босна влегоа во финале идната година или не? Колку земји од финалето влегуваат директно во финале идната година?

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
  20. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Не влегуваат николку, затоа направија со две полуфиналиња да биде. Година директно во финале Големата Четворка - Петорка со Италија - туто комплето во финале. ;)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.