Форумџика на годината

Женски гради

Дискусија во 'Тело' започната од blond, 14 декември 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Јас имам едно прашање...
    Имам мали гради, и тоа доста мали.. е сега, брадавиците ми се нормални, меѓутоа тоа околу ( незнам како се вика) ми е мало.. Знам дека тој круг ете така ќе го наречам обично е поголем, ама кај мене е многу мал. Дали тоа е затоа што ми се мали градите па не се проширило и тоа, или можеби е нешто друго? Дали некој има ист ваков проблем? Незнам за што се работи :?:

2. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Да не се повторувам, истиот проблем и кај мене. Имам големи гради а тесен грб и половина и многу тешко да си погодам градник. Сите ми се стеснети во грбот. Најзадоволна сум од Лиска, H&M последниот, балконет модел си го купив но широк ми е во грбот, пак треба да шијам :^)

3. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.469
    Прочитав некаде дека ако сакате цврсти гради не требало градник да се носи... По мое искуство нема врска... За дома и вежбање носам спортски градник, и покрај вежбите за гради , мислам дека тој има голема улога во цврстината на градите кај мене. Претходно обичен носев секаде и секогаш, освен на спиење, ама со спортскиот градите ми добија на цврстина и убава форма... Мое искуство и логика.

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    си ги сакам градите средна големина ми се подигнати од вежбањето цврсти и без градник мозам да се пофалам со убаво деколте :$

На popeye му/ѝ се допаѓа ова.
  5. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    би сакала тело како оваа каталина има гради невидени а за задникот па да не збориме
    п.с носам градник бр 80 тежина 62 и висина 168 мислите дека тоа е нормална големина?

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      8,3 KB
      Прегледи:
      492
    • download (1).jpg
      download (1).jpg
      Големина на фајлот:
      9,3 KB
      Прегледи:
      491
  6. KocevaV

KocevaV Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    јас у градите сум катастрофа.. xD Носам 75/80 оти иам поширок грб и поголем (доста голем) задник. Со килажата сум исто така катастрофа 59 кила 168 цм висока

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.645
    Допаѓања:
    13.960
    На моја најголема тежина од 65 кила, и висина од 168см, носев прслук 95ка. Корпите ми беа таман, ама широк во обемот. Никогаш не отидов да си земам некој скап прслук зошто не ми се даваат 1000 и кусур денари за тоа. Пред две години, на најслабата моја тежина од 52 кила, си земав прслук 36 Б. Ми беше таман 1 месец и после се здебелив :D Обемот на градниот кош не ми е сменет, зошто тежината си ја носам во градите и задникот. Значи реално моментално сум големина 36 со корпа Ц. За прслуци се снаогам, ама бидејки многу брзо ми пораснаа градите, многу брзо и ја изгубија борбата со гравитацијата :lol: и сега не се замарам... :) си купувам прслуци 85-90 за да не ми е широк, малку ми преливаат градите понекогаш, ама не е страшно :)

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.558
    Допаѓања:
    5.904
    сте користеле ли од оние кремови од авон..орифлеим...за подигање на гради и зацврстување..и дали имало ефект?

9. kiki80

kiki80 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Никакви кремови не ти вршат работа, џабе ке фрлиш пари, почни да правиш вежби наменети за зацврстување на гради и туширај се наименично со топла =ладна вода

10. solnishko

solnishko Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    73
    Имав големи гради, но откако ослабев ми се намалија малку.. сега носам 75/80..
    Секогаш имам проблем со купување на градник, бидејќи имам тесен грб и ме нервира тоа што многу ретко може да се најде градник без полнежи |( И не си ги сакам градите бидејќи не ми се цврсти :(
    некои предлог вежби, за побрзо зацврстување на градите? :)

На Tina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Склекови со широк фат и вежби со тегчиња (лежиш на грб) :).

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.708
    Допаѓања:
    23.145
    Супер препорака. :)

Знам една другарка (тврдеше дека е ефикасно) и таа правеше нешто како склекови, но стоечки држејќи се за маса, не знам како се вика тоа (имаа висока маса во ходник која немаше некоја конкретна примена :D ). Taa се плашеше да прави “лежечки склекови“ :D затоа што зглобовите на рацете и` беа чувствителни па се плашеше да не се повреди.

Mе интересира, има ли некој „безбеден“ начин при правење на склекови да се избегне преголем притисок врз зглобовите на рацете? :)

13. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Нозете место на прсти ќе ги наслониш на коленици, така е многу помал отпорот и е полесно за зглобовите :).

На karenin и tessie им се допаѓа ова.
  14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.558
    Допаѓања:
    5.904
    Сега баш разгледував слики од женски гради...некоја од вас да ми прати линк или нешто слично за типовите гради (лубеници,круши,цреши-да му се пријаде на човек овошје) .... Со опис за облиците :lol:

15. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    62
    Јас имам големи гради но имам стрии на нив ве молам некој предлог за отстранување на стриите

На Tina2017 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Ја користел ли некој кремата за гради од Авон, за обликување?

17. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    јас имам мали гради има ли некоја храна или вежба за да ги зголемам градите,а јадам се значи не е од тоа

18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    81.437
    Малите гради не се од нејадење. :^)
    Генетика, или имаш или немаш големи.

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    ^ Доколку била на некаква диета храната има влијаение врз градите. Прво дел од телото кој ми ослаби беа градите.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.049
    Допаѓања:
    81.437
    Ама само им се губи обемот, т.е. олабавуваат и вие мислите дека слабеат а всушност нема врска.
    Со качување килажа „растат“ - сигурно не поради естрогенот, ами најверојатно салце и таквимити работи.