Јас имам едно прашање... Имам мали гради, и тоа доста мали.. е сега, брадавиците ми се нормални, меѓутоа тоа околу ( незнам како се вика) ми е мало.. Знам дека тој круг ете така ќе го наречам обично е поголем, ама кај мене е многу мал. Дали тоа е затоа што ми се мали градите па не се проширило и тоа, или можеби е нешто друго? Дали некој има ист ваков проблем? Незнам за што се работи
Да не се повторувам, истиот проблем и кај мене. Имам големи гради а тесен грб и половина и многу тешко да си погодам градник. Сите ми се стеснети во грбот. Најзадоволна сум од Лиска, H&M последниот, балконет модел си го купив но широк ми е во грбот, пак треба да шијам
Прочитав некаде дека ако сакате цврсти гради не требало градник да се носи... По мое искуство нема врска... За дома и вежбање носам спортски градник, и покрај вежбите за гради , мислам дека тој има голема улога во цврстината на градите кај мене. Претходно обичен носев секаде и секогаш, освен на спиење, ама со спортскиот градите ми добија на цврстина и убава форма... Мое искуство и логика.
си ги сакам градите средна големина ми се подигнати од вежбањето цврсти и без градник мозам да се пофалам со убаво деколте
би сакала тело како оваа каталина има гради невидени а за задникот па да не збориме п.с носам градник бр 80 тежина 62 и висина 168 мислите дека тоа е нормална големина?
јас у градите сум катастрофа.. xD Носам 75/80 оти иам поширок грб и поголем (доста голем) задник. Со килажата сум исто така катастрофа 59 кила 168 цм висока
На моја најголема тежина од 65 кила, и висина од 168см, носев прслук 95ка. Корпите ми беа таман, ама широк во обемот. Никогаш не отидов да си земам некој скап прслук зошто не ми се даваат 1000 и кусур денари за тоа. Пред две години, на најслабата моја тежина од 52 кила, си земав прслук 36 Б. Ми беше таман 1 месец и после се здебелив Обемот на градниот кош не ми е сменет, зошто тежината си ја носам во градите и задникот. Значи реално моментално сум големина 36 со корпа Ц. За прслуци се снаогам, ама бидејки многу брзо ми пораснаа градите, многу брзо и ја изгубија борбата со гравитацијата и сега не се замарам... си купувам прслуци 85-90 за да не ми е широк, малку ми преливаат градите понекогаш, ама не е страшно
сте користеле ли од оние кремови од авон..орифлеим...за подигање на гради и зацврстување..и дали имало ефект?
Никакви кремови не ти вршат работа, џабе ке фрлиш пари, почни да правиш вежби наменети за зацврстување на гради и туширај се наименично со топла =ладна вода
Имав големи гради, но откако ослабев ми се намалија малку.. сега носам 75/80.. Секогаш имам проблем со купување на градник, бидејќи имам тесен грб и ме нервира тоа што многу ретко може да се најде градник без полнежи И не си ги сакам градите бидејќи не ми се цврсти некои предлог вежби, за побрзо зацврстување на градите?
Супер препорака. Знам една другарка (тврдеше дека е ефикасно) и таа правеше нешто како склекови, но стоечки држејќи се за маса, не знам како се вика тоа (имаа висока маса во ходник која немаше некоја конкретна примена ). Taa се плашеше да прави “лежечки склекови“ затоа што зглобовите на рацете и` беа чувствителни па се плашеше да не се повреди. Mе интересира, има ли некој „безбеден“ начин при правење на склекови да се избегне преголем притисок врз зглобовите на рацете?
Нозете место на прсти ќе ги наслониш на коленици, така е многу помал отпорот и е полесно за зглобовите .
Сега баш разгледував слики од женски гради...некоја од вас да ми прати линк или нешто слично за типовите гради (лубеници,круши,цреши-да му се пријаде на човек овошје) .... Со опис за облиците
јас имам мали гради има ли некоја храна или вежба за да ги зголемам градите,а јадам се значи не е од тоа
^ Доколку била на некаква диета храната има влијаение врз градите. Прво дел од телото кој ми ослаби беа градите.
Ама само им се губи обемот, т.е. олабавуваат и вие мислите дека слабеат а всушност нема врска. Со качување килажа „растат“ - сигурно не поради естрогенот, ами најверојатно салце и таквимити работи.