Зара онлајн

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Fifi84, 22 јули 2020.

1. maia.

maia. Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    391
    И во мај имав ваков проблем и затоа не ми е јасно како функционираат. Во 12 отворив да направам нарачка ама не бев сигурна за големината. Реков да видам мерки за кратко, па ќе одлучам. Се враќам, оооп, има m/ l/ xl/ xxl ама xs и ѕ ги нема, а меѓу нив се двоумев. Не верувам дека на залиха имаат до пет фустани од една големина, а не верувам и дека во 30 минути неколку девојки сме сакале да нарачаме баш иста големина од истиот фустан, па им се истрошил. Немаше ни п од попуст. Нејсе, нарачав друг. Наредниот ден го отворам линкот од првиот фустан, наоѓам од сите големини. Океј, мме. Oтворам линк од тој што го нарачав, читам coming soon иако неполни 24 часа претходно имаше од сите големини. Ја добив нарачката по недела, го облеков неколку пати, на страната сè стои исто. Денес реков нема кај да ми бега првиот, несуден, се погоди да има до m. Плус и на намалување, жива среќна што не го фатив тогаш. Отворам во 21:30 - некое известување дека апдејтираат. Отворам во 22 - иш. Ми доаѓа да си каснам од г'з. Дечко не сум бркала како фустанов.
    :u:

На Belllaa1, CurlyBlossomGirl и teressa им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.748
    Јас кога враќав алишта ја слушнав вработената кај објаснува дека порачките одат директно во главен магацин, не е поврзано со нив. Значи конкуренција се неколку држави, така е логично да снема се за 30 секунди.

На Ivanna23. и Autumn Love им се допаѓа ова.
  3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.029
    Не знам шо се чудите со начинот на функционирање на апликацијата.

Пример на ASOS доколку ставиш артикли во кошничка, таму се “сигурни” до 1ч. мислам, потоа автоматски се бришат и стануваат повторно достапни за сите купувачи. Не може по цели денови да седат во кошничка, особено за време на распродажба.

Во вакви ситуации, се работи за трка со времето.

На Ivanna23. и KittyAgnes им се допаѓа ова.
  4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.748
    Овде ни секунд не ти се сигурни. Ако во секундата во која стискаш е достапно го купуваш. Може додека стискаш купи да го снема.

На AngIv и Ivanna23. им се допаѓа ова.
  5. CherryBerry

CherryBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    132
    Исто и кај мене, се беше out of stock иако се пуштив четири минути некаде пред 9 и беше почнат попустот.

Мислам дека во некои држави почнува попустот саат време пред нас и одма ни собираат се. И со Зара сме граѓани од втор ред.

На Ivanna23. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Во Германија е почнат пред нас. Јас отворив пред 2 дена и имаше%. А верувам дека и во други држави пред нас е почнат.

7. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    Јас па имам позитивно искуство до сега со апликацијата, вчера се што ставив во кошничка се ми беше достапно и нарачав.

8. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    Дечки проверувајте ги продуктите во wish list што ви се почесто без разлика да вчера пишувало дека ги нема на залиха.
    Мене уште вчера ми го вратија на залиха фустанот што го плачев тука и одма го нарачав.
    Само за него бев запалена и среќа што го докачив.

Иначе совет од мене ако некој е ноќна птица нека нарачува касно навечер пошто тогаш нема "гужва" и нека прати ситуација со артиклите. Јас така зимоска кога станував среде ноќ на малата млеко да и давам начекував супер работи што преку ден ги снемува одма.

На Antolinaa и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  9. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.407
    Допаѓања:
    77.702
    Кај мене е почнат уште пред една недела, Емиратите сум јас.

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.748
    :rofl: исто. Јас дека дојам, штракам мобилен да не заспијам, многу работи начекав.

Сега има по 30 35 %, ако ви се чека ке има и 50 70.
    Ист џемпер мајка ми го купи два пати: за мене L 400, за неа М за 200. Ташна иста еднаш за 1000, втор пат за 500.
    Кој има време и нерви да отвара често може да начека доста работи.

На boomsleng, DoubleK, DaisyDream и 3 други им се допаѓа ова.
  11. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    359
    Kako odat broevite so obuvkite na zara, dali se sovpagaat isto kako na primer od adidas nike? Jas naracav patiki 36 bidejki site obuvki mi se toj broj

12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    12.090
    Дечки, за достава ако одберам delivery point, на друго место, а не дома да ми ја носат, цената иста ќе биде така? Зашто ако е до дома, плус 240 денари на сумата, а ако одберам друга локација, останува иста како парчето што сум го избрала. Вака е сигурно или придодаваат потоа, па кога ќе ми дојде курирот ќе каже друга цена...?

13. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    359
    Dali nekoja od vas koja nosi 36 broj ima poracuvano obuvki od zara I pritoa koj broj go naracala?

14. lale22

lale22 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2021
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    2.557
    Дали го порачувате бројот што го носите.

15. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Јас носам 36 и исто од Зара нарачав 36 и таман ми се. Ама нарачував и патики за сопругот, тој носи 43 и кога стигнаа беа огромни и морав да ги менам за 2 броја помали, односно да нарачам 41 број. Зависи моделот.

16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Скоро се што имав во кошничката нарачав. Неколку минути пред 9. Само два артикла немаше.
    Сега ќе чекам рефил.

17. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Штом нарачката ти е под 2590 денари, каде и да ти го достават ке ти биде наплатено 240 за достава.

На CurlyBlossomGirl, elenaklasik и Astrum.Obtutus им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    12.090
    Аха. Дека на страницава кога доаѓа моментот за плаќање сумата е иста, не се менува, ако сум одбрала претходно достава на друго место,а ако одберам до дома, тогаш сумата е со плус тие 240 денари. Не знам зошто така... Си викам дали курирот ќе ги земе тие накнадно...

19. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Кога има рефил обично? Има известување или мора да ги проверувам артиклите постојано?

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    Навечер обично.:D Во ситни саати.
    За нешто известуваат, за нешто не.

На FlowerPower и CurlyBlossomGirl им се допаѓа ова.