Зелен чај

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 6 јануари 2010.

1. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Јас од 18ти Април пијам по 2 чаши зелен чај, со готвена храна, внимавам да е здрава варијанта и вежбање намалув обем, а само 1 кг. Еве од понеделникот комбинирам 8часовна со исти дози на зелен чај, од понеделникот до сабалјево -2кг :inlove:

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.354
    Дали помага во намалување на обемот во делот околу бутовите и стомакот,јас пробав да пијам ама многу ми е лош вкусот,купуваш во филтер кеси или свеж?

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Не. Дури ни со вежбање не можеш да таргетираш конкретен дел од телото каде ќе топиш масти. Но со квалитетна искрана и конзистентен некаков вид на физичка актиност, ќе намалуваш обем насекаде низ телото.

Зелениот чај може да го забрза метаболизмот и на тој начин да ти помогне да слабееш доколу имаш квалитетна исхрана и некаква физичка активност. Најголемата придобивка е големата количина на антиоксиданси кои зеленот чај ги има.

На deskarada и theowndemon им се допаѓа ова.
  4. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    475
    Zelenim čajem možete smršati samo ako odete u planine i poberete ga.

На Baby Mary, orxideya, martine и 3 други им се допаѓа ова.
  5. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23

каде го купуваш lipton?

6. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Tinex, Ramstore, Vero.

На lal му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.830
    Допаѓања:
    9.461
    Јас го обожавам зелениот чај, и мирис и вкус, од мерак го пијам, без потреба и едвај чекам да ми дојде време за него....само не се осмелувам да конзумирам повеќе од една шолја на ден. Не знам како заспивате со толкави дози. А и од други причини не би претерувала.

Последна измена: 27 јуни 2020
  8. magnolija09

magnolija09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    da korisen e no samo ako pravilno se pripremi vo sprotivno e mnogu steten
    nikako ne smee da se prelie so vrela voda t.e voda koja vrie nitu da stoi podolgo od 3 min t,e, po 3 min mora da se procedi ili izvadi kesickata i vonikoj slucajda ne se pie poveke od 1l
    1-2 casi najdobro i toa samo ako e pravilno podgotven vo sprotivno samo se truete i stetita si pravite

9. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.041
    Може да објасниш повеќе околу тоа на кој начин се труеме? Баш доста зелен чај пијам, па ме интересира.

10. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    pa vaka pred 4-5 god koga rabotev vo anglija imav komsii kinezi ,tie mi objasnija vodata mora da ne e potopla od 70 stepeni (nikako da vrie) i da ne se drzi podlgo od 3 min (vo sprotivno, ne gi pamtam iminjata no ispusta sostojki vo mnogu golemi kolicini koi stetat i e toksicni ) moze da dovedat do vrtoglavica,problemi so stomakot,visok pritisok,nesonici namaluvanje na plodnost posebno kaj mazite idr sostojbi i najlosoto mesto da zastiti od rak moze da go predizvika ( vo slucaj koga e mn jak cajot isfrla od organizmot i materii koi se potrebni i ostetuva imuniot sistem taka nesto bese) bremeni zeni, luge so problemi so crniot drob, anksioznost i dr imase no zaboraviv, ne treba voopsto da go pijat ,
    i za sojata ke spomnam iako ne e toa tema, vopsto ne ja konzumiraat ko kaj nas
    da se reklamira se i preporacuva n one kazuvaat i tocno kako da se upotrebuva
    i da zaboraviv nikako da ne se pie naednas tuku goltka po goltka

Последна измена: 2 јули 2020
    На #Puci&puci# и MissChievous им се допаѓа ова.
  11. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.830
    Допаѓања:
    9.461
    Па добро, има упатство на амбалажата на секој зелен чај. Ние што го пиеме редовно, знаеме како се подготвува.

Инаку мене црниот чај ми е сепак поомилен, колку и да го сакам зелениот. Но не ги конзумирам во ист период.

И така најмногу му доаѓа до израз вкусот на зелениот, голтка по голтка.

Последна измена: 3 јули 2020
  12. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
    da ednas imam zemeno no pisuvase 10 min a toa e pogresno
    moze na nekoi i tocno e napisano
    ama i crniot (indiski ako mislis) e od istoto rastenie ko i zeleniot samo razlicna prerabotka
    licno jas bi rekla ruskiot caj e najdobar , steta go nema kaj nas
    ne napagam nitu negiram deka e zdrav zeleniot caj samo rekov mora pravilno da se podgotvi kako sto treba a kaj nas ne kazuvaat taka , isto pisaat nasite ko da e kamilica ili hibiskus a ne e

Последна измена: 3 јули 2020
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.882
    Допаѓања:
    81.348
    thumbnail.jpg

На Hristov и magnolija09 им се допаѓа ова.
  14. magnolija09

Се зачлени на:
    15 март 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    859
  15. Аргентина *

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.830
    Допаѓања:
    9.461
    Околу 10 мин мислам дека имам сретнато само на тој фиеста во Кам што се продава, мешан со маточина + арома на лимон.
    Еве моментално го употребувам зелениот чај на Натуравита (хрватски) и вака пишува:
    Прелијте 1 филтер вреќичка со 2 дл топла вода до 60 степени и оставете да постои 2-5 минути.

Црниот чај го спомнав тука зашто знам дека се добива од истотото растение со ферментација на листовите.
    Црни чаеви пробувам разни. Чекам да го завршам зелениот и пак ќе купам црн, но не знам дали е добро шо не правам пауза и од двата (?)

16. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Пие ли мача некој?

17. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.319
    Допаѓања:
    3.141
    Во чајот од Loyd што го пијам има окулу 2% мача. Инаку стриктно како чист прав немам пробано, а отсекогаш ме интересирало што вкус има. Има во Lasoy и Зегин, може да се проба некогаш. :)

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Има и во Биокосмос со доста попристапна цена за разлика од LaSoy. Знам дека нема сомнеж во нивниот квалитет, плус мал бренд се и секогаш гледам да ги поддржам таквите, меѓутоа цената ми е превисока за да го пијам нивниот чај секојдневно.

Сакам кафето да го заменам со мача, затоа ме интересира доколку пие некој, да сподели како и со што.

На Оленка* и Sanniii им се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Јас го имам пиено како мача лате, се меша правот во топла вода и после му се додава млеко (со овесно имам пиено, ама мислам и со кравјо може). Можеш и со маталка за нес да го изматиш, убава пена се прави. Пиши на пинтерест или јутуб matcha latte има рецепти. Само мача со вода мене не ми е нешто посебно убаво иако сакам такви earthy flavours. Вака со млеко некако баш фино доаѓа.

А колку ми е цената во Биокосмос знаеш? Се мислев и јас да земам од Ла ча, секако ќе одам за други чаеви, ама видов скапичко им е на страната. Мислам секаде е скапа мачата ама некако многу ми дјде нивната цена.

На Sanniii и Ketchup им се допаѓа ова.
  20. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    364 денари, 50 грама.

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.